RICHTER árfolyam

|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
nyitó: 4842
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
RICHTER adatlap
Teljes név:Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt.
Rövid név:Richter Gedeon Nyrt.
Szektor:Gyógyszeripar
Elérhetőség:1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Telefonszám:+36-1-431-4027
Fax:+36-1-260-4891
Web:www.richter.hu
Befektetői kapcsolattartó:Ördög Katalin
Befektetői kapcsolattartó mail:k.ordog@richter.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-431-5680
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-261-2158
Könyvvizsgáló:PricewaterhouseCoopers Kft.
Tevékenység:Az 1901-ben Richter Gedeon által alapított üzem 1923-ban alakult gazdasági társasággá, 1997 óta a legnagyobb hazai gyógyszergyártó. Fő tevékenysége gyógyszerhatóanyagok és generikus gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása. A Richter mára kelet-közép-európai regionális multinacionális társasággá nőtt. A régióban egyedülálló, öt világrészre kiterjedő piachálózattal rendelkezik, termékei így a világ csaknem száz országába eljutnak. A magyar cégek közül egyedülálló érdekeltségi piachálózata felöleli az Európai Unió országait, az Amerikai Egyesült Államokat, a FÁK tagállamait és Japánt, valamint a keleti térséget. Kiterjedt marketing és disztribúciós hálózatot működtet Magyarországon, a Független Államok Közössége országaiban és Kelet-Európában.
Részvénytulajdonosok:

MNV Zrt. (15,25%, 28 414 182 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10%, 18 637 486 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:BOGSCH Erik (elnök)
ORBÁN Gábor
Dr. GULÁCSI Gábor
LANTOS Csaba
Dr. HARDY Ilona
Dr. BAGDY György
Dr. ZOLNAY Kriszta
Prof. Dr. VIZI E. Szilveszter
PANDURICS Anett
SZÉCSÉNYI Bálint
Vállalatvezetés:ORBÁN Gábor (vezérigazgató)
Dr. GULÁCSI Gábor (gazdasági vezérigazgató-helyettes)
Dr. GREINER István (kutatási igazgató)
Dr. THALER György (fejlesztési igazgató)
HORVÁTH Tibor (kereskedelmi igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. CHIKÁN Attila (elnök)
Dr. BEDROS Jonathán Róbert
Dr. HARMATH Zsolt
KOVÁCSNÉ CSIKÓS Klára
KOVÁCSNÉ dr. KOZSDA Éva
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):186 374 860
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1994-11-09
Első kereskedési nap:1994-11-09
RICHTER hírek

Felvásárolták a Richter amerikai partnerét

Júniusban jelentették be, hogy az amerikai gyógyszergyártó cég, az AbbVie 63 milliárd dollárért felvásárolja az Allergant, a cég részvényesei a hétfői, rendkívüli közgyűlésen jóváhagyták az AbbVie felvásárlási ajánlatát, a tranzakció zárására várhatóan 2020 elején kerülhet sor. A többek között a Botox forgalmazásáról ismert Allergan értékesíti Egyesült Államokban a Richter fontos készítményét, a Vraylart is.

Elképesztő formában az OTP, kulcsszintet tört át az árfolyam

A hét utolsó napján irányadó részvénypiaci emelkedés a hazai blue chipek többségét is magával ragadta, az OTP ismét áttörte a korábbi hónapok kereskedési sávjának tetejét és a technikai kép alapján lehet még tér a bankpapír emelkedése előtt. Emellett a Mol és a Magyar Telekom grafikonja is izgalmas, összeszedtük, hogy a hazai blue chipek esetén mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

A nyár végi lejtmenet után szeptemberben felpattant a hazai részvényindex, bár a kezdeti lendület végül alábbhagyott, a BUX magabiztos emelkedéssel zárta a hónapot, a Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felmérésből kiderült, hogy a profik nagy része mérsékelt elmozdulásra számít a magyar tőzsdén a következő három hónap során. Az általunk megkérdezett alapkezelők ebben a hónapban a Magyar Telekom részvényeit kedvelték a leginkább, míg a midcapek közül az Alteo és ANY Biztonsági Nyomda papírjait emelték ki legnagyobb számban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők.

Kulcsszint közelében a Mol, most dőlhet el a folytatás

Mozgalmas hetet tudhatnak maguk mögött a hazai blue chipek és a folytatás várhatóan legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik. A Mol kiemelt támasz közelében jár, míg van rá esély, hogy az OTP hamarosan újra nekifuthat az elmúlt időszak kereskedési sávjának tetejét jelentő szintnek. Összeszedtük, hogy a hazai nagypapírok technikai képe alapján mire érdemes figyelni az előttünk álló héten.

Lefordult a magyar tőzsde, nagyot esett az OTP

Az irányadó európai részvényindexek lefordultak a keddi kereskedés második felében, a tengerentúli tőzsdék is estek, miután az Egyesült Államokból beérkező makroadat alaposan elmaradt a várakozásoktól. Az átfogó hangulatromlás alól a magyar tőzsde sem tudta kivonni magát, a BUX eséssel zárta a hét második napját, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde

A hétfői kereskedés második felében felfelé kapaszkodtak az irányadó európai részvényindexek, a hangulatra azonban az USA és Kína közötti kereskedelmi háborús feszültség vetett árnyékot. A magyar tőzsde végül eséssel zárta a hét első napját, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Újra nekifutott a falnak az OTP és ismét sikerült áttörnie azt

A múlt héten az OTP fontos szintet tört át, azonban a sikertelen kitörési kísérlet után a részvény lefordult. A hét második felében a bankpapír árfolyama ismét nagyot emelkedett és az OTP újra a kiemelten figyelt szint felett tudott bezárni, a következő hét nagy kérdése az lehet, hogy ezúttal sikerül-e felette megkapaszkodnia. Emellett a Richter és a Mol is fontos támaszok közelében jár, összeszedtük, hogy a hazai blue chipek technikai képe esetében mire érdemes majd figyelni az előttünk álló néhány nap folyamán.

Újra áttörte a falat az OTP

A pénteki kereskedés második felében felfelé kapaszkodtak az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde is emelkedéssel zárta a hét utolsó napját. Az OTP ismét fontos szint felett zárt, miután a bankpapír ismét a 12 800 forintos szint felett tudott bezárni.

A Mol húzta vissza a magyar tőzsdét

A csütörtöki kereskedés második felében emelkedtek az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde a csütörtöki piaczárás felé közeledve a korábbi esésének nagy részét ledolgozva, néhány pontos eséssel zárta a hét negyedik napját, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Eséssel zárta a hét harmadik napját a BUX

Az európai tőzsdék lejjebb kerültek szerdán, miután Donald Trump az ENSZ-ben elmondott beszédében kritizálta Kínát, míg a befektetők emellett az amerikai elnökkel szembeni lemondatási eljárás (impeachment) elindítása miatt aggódtak. A hazai részvényindex is lejjebb került ma, a BUX végül 0,7 százalékos eséssel zárt, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

A Richter húzta fel kedden a magyar tőzsdét

A keddi kereskedés második felében az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek, miután a hangulatot az USA és KÍna folytatódó kereskereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos várakozások javították. A magyar tőzsde végül mérsékelt, néhány pontos emelkedéssel zárta a keddi kereskedést, míg a blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedéssel zárni.

Kitöréssel próbálkozik a Richter

A Richter grafikonján az elmúlt hónapok folyamán egy csökkenő csatorna rajzolódott ki, ebben haladt lefelé az árfolyam. A gyógyszergyártó részvényei az elmúlt hetekben ismét emelkedéssel próbálkoztak meg, majd az elmúlt hét második felében beérkező pozitív hírek után a Richter tovább emelkedett. A részvény a mai kitörési kísérletével fontos szintek közelébe érkezett meg, összeszedtük, hogy a Richter technikai képe alapján a továbbiakban mire érdemes majd figyelni.

Nagyot esett hétfőn az OTP

Az európai tőzsdék lefordultak ma, miután a német feldolgozóipari, és szolgáltatói beszerzési menedzserindex alaposan elmaradt az előzetes várakozásoktól, és a francia BMI is gyenge lett. A beérkező banki stresszteszt eredménye után a Deutsche Bank és a Commerzbank is nagyot esett hétfőn. A magyar tőzsde is lejjebb került, a BUX végül 0,8 százalékos eséssel zárt, míg az OTP is gyengült, a bankpapír 1,9 százalékkal került lejjebb hétfőn.

Áttörte a falat az OTP

Az elmúlt hónapok során oldalazó OTP pénteken felfelé tört ki a korábbi időszak kereskedési sávjából, és a technikai kép alapján van rá esély, hogy az emelkedés folytatódhat. A Mol esetében is lehet még tér a további erősödés előtt, míg a Richter hamarosan fontos ellenálláshoz érkezhet meg. Összeszedtük, hogy a hazai blue chipek esetében mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Kitört az OTP

A vezető európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a pénteki kereskedés második felében, a magyar tőzsde mérsékelt emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg az OTP nagyot emelkedett, felfelé törve ki ezzel a korábbi hónapok kereskedési sávjából.

Megemelte a Richter célárát a Jefferies

Jelentősen megemelte a Richtert követő Jefferies a gyógyszergyártó célárfolyamát, amit az elemzőház nagyobb részben a cég vártnál kedvezőbben teljesítő készítményével, a Vraylarral indokolt. Az új célár 5 760 forint lett, míg az ajánlást alulteljesítőről vételre javították.

Jó hírt kapott Japánból a Richter

A Richter licenc partnere, a Mochida Pharmaceutical megkapta a bioszimiláris teriparatide készítményre a forgalomba hozatali engedélyt a Japán Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztériumtól.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR