Hatalmas a kereslet a városszéli ingatlanok iránt - Mutatjuk a számokat

Hatalmas a kereslet a városszéli ingatlanok iránt - Mutatjuk a számokat

2020 második negyedévében 64 140 négyzetméterrel bővült a budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ipari ingatlanállománya. Átadásra került az East Gate Business Park új fázisa (17 780 m2), a CTPark South legújabb raktára (22 840 m2), a Prologis Harbor DC11-es épülete (13 520 m2) és a Budapest Dock Szabadkikötő legújabb fázisa (10 000 m2). A teljes állomány a félév végén 2 351 110 négyzetméter volt - derül ki a BRF legfrissebb elemzéséből.

Végleg eldőlt, ki lesz a járvány ingatlanpiaci nyertese

Végleg eldőlt, ki lesz a járvány ingatlanpiaci nyertese

A koronavírus logisztikai ingatlanokra gyakorolt hatásairól készített részletes elemzést a Prologis, melyben bemutatja az ügyfelek iparágaiban jelentkező trendeket a jelenlegi világjárvány egyes szakaszaiban, valamint külön összehasonlítja az értékesítési volument a logisztikai ingatlanokat érintő ágazatokban és a teljes kiskereskedelemben.

Nézd meg, mekkora raktárakat adtak át év elején Budapest környékén

Nézd meg, mekkora raktárakat adtak át év elején Budapest környékén

2020 első negyedévében 40 010 négyzetméterrel bővült a budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ipari ingatlanállománya. Átadásra került a BUD Cargo City épülete (8700 négyzetméter) és a CTPark West új csarnoka (31 320 négyzetméter). A teljes állomány az első negyedév végén 2 286 970 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb elemzéséből.

Ez volt 2019 eddigi legnagyobb logisztikai tranzakciója

Ez volt 2019 eddigi legnagyobb logisztikai tranzakciója

Lezárta az M7 Central European Real Estate Fund I Magyarországon található öt logisztikai parkból álló portfóliójának értékesítését. Ezzel a legnagyobb magyarországi logisztikai tranzakció jött létre 2019-ben a GLA (bruttó bérbeadható terület) alapján számítva.

Hatalmas bukta lehet Debrecenben csak a BMW-re építeni az ingatlan bizniszt

Síri csend honol a debreceni BMW-beruházás körül. A német autóipar kilátásairól sorra jönnek a rossz hírek, gyakorlatilag bizonytalanná vált a legtöbb hazai és külföldi fejlesztés és bővítés. Mindez vaskosan érinti Debrecen gazdaságát, benne az ingatlanpiacot is, a városban méretes lufit fújnak, az elszállt árak már az ipari telkek piacán is jellemzőek.

Itt lehet a legnagyobb hozamokat elérni a hazai ingatlanpiacon

Az idei év első felében a teljes bérlői kereslet elérte a 190 ezer négyzetmétert a hazai logisztikai piacon, ami 17 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A Cushman & Wakefield az egyes magyarországi városokban jellemző bérleti díjak mellett az átlagos hozamszinteket is közzétette.

Gigantikussá nőtt a parkoló-biznisz Ferihegy környékén

Lassan mint égen a csillag, annyi az autóparkoló Budapest egyetlen nemzetközi repülőterének körzetében. Örömhír ez a telektulajdonosoknak és az utazóknak is, de leginkább az előbbieknek, akik kisebb logisztikai cégek elől veszik el így a terjeszkedési lehetőséget.

Tízezer négyzetméteres bérbeadás a budapesti ingatlanpiacon

Bérleti szerződést írt alá a FIEGE logisztikai vállalat a Prologis Park Budapest-Harbor területén található új, 10 600 négyzetméteres 12. épületre. A tranzakcióval a cég már összesen 40 000 négyzetméteren van jelen a parkban.

Új rekord a hazai ingatlanpiacon - Ilyen számokat még soha nem láttunk

2019 második negyedévében nem volt új ipari átadás, így a budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ipari ingatlanállománya továbbra is 2 200 250 négyzetmétert tesz ki. A kereslet azonban továbbra is élénk, így az üresedési ráta újabb rekordot döntve 2,1 százalékra csökkent. - derül ki a BRF legfrissebb elemzéséből.

Bérlőre talált egy 9 ezer négyzetméteres budapesti épület

Aktív volt a logisztikai ingatlanok piaca az elmúlt időszakban. Közel 5 ezer négyzetméter új raktár- és irodai területet adtak bérbe az elmúlt hónapban a CPI Hungary logisztikai fejlesztésében, mely tranzakciók eredményeképpen 80 százalékos kiadottságú az áprilisban átadott 13 ezer négyzetméteres új épület. Emellett már a fejlesztési szakaszban bérlőre talált a Diófa Alapkezelő 9 ezer négyzetméteres city logisztika fejlesztése.

"Az ingatlanüzemeltetés olyan, mintha átölelném a szeretteimet és gondoskodnék róluk"

Dr. Andrelli Szilvia a Prologis magyarországi üzemeltetési vezetője 38 ingatlanért felel, összesen körülbelül 591 000 négyzetméteren. Feladatai közé tartozik többek között az üzemeltetés (karbantartás és javítás), a számlázás, a kintlevőségek kezelésének és az adminisztratív folyamatoknak a felügyelete, valamint az energiabeszerzés és a tőkeberuházási programok kezelése. Részt vesz különböző rendszerfejlesztési innovációs projektekben is.

A kormány új beruházása: kikötőt építünk Olaszországban

Kikötőt és logisztikai bázist létesít Magyarország Triesztben, hogy a tengerentúlra exportáló magyar vállalatok gyorsan és akadálymentesen szállítmányozhassanak - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, Mogyoródon.

Magyarország kolosszusai: bivalyerős daruóriások, bányaszörnyek és gigagépek

Magyarország kolosszusai: bivalyerős daruóriások, bányaszörnyek és gigagépek

A dunai hajóbalesetnél alkalmazott szuperdaru ismét rávilágított arra, hogy a rendkívüli helyzetekben csak nagyméretű és nagy teljesítményű erőgépekkel lehet eredményt elérni. Az építőiparban és a bányászatban pedig eleve csak ilyenekkel tudnak hatékonyan működni. Jöjjön néhány gépszörny és robot az itthoni és külföldi építkezésekről. Ámulni ér.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.