Amerikában vett felhőkarcolót a Zara milliárdos alapítója

Amerikában vett felhőkarcolót a Zara milliárdos alapítója

Amancio Ortega, a Zara ruházati lánc milliárdos alapítója 232 millió dollárért vásárolt egy luxuslakóházat Chicagóban, hogy növelje növekvő amerikai ingatlanportfólióját. A vásárlás révén egy 45 emeletes épülettel bővül az Ortega tulajdonában lévő amerikai ingatlanportfólió, melynek része többek között a Meta Platforms Inc. seattle-i központja és a manhattani Haughwout Building - írja a Bloomberg.

Történelmi vereséget szenvedett a befolyásos amerikai politikus

Történelmi vereséget szenvedett a befolyásos amerikai politikus

Szokatlan módon a második választási fordulóba sem jutott be a szerdán közzétett eredmények szerint Chicago hivatalban lévő polgármestere, így egészen biztosan nem választják újra, amire évtizedek óta nem volt példa az Egyesült Államok harmadik legnépesebb városának történetében.

Bombaciklon tombol Amerikában, brutális következményekre készülnek

Bombaciklon tombol Amerikában, brutális következményekre készülnek

Az Egyesült Államokban több mint 2100 repülőjáratot töröltek csütörtökön a rendkívüli téli időjárás miatt a karácsonyi utazási csúcsidőszak kezdetén, a viharok nagy területen áramkimaradásokat okoznak, a hatóságok az életet veszélyeztető hidegre hívták fel a lakosság figyelmét. A nemzeti meteorológiai szolgálat úgynevezett "bomba-ciklonra" adott ki figyelmeztetést, ami azt jelenti, hogy a hőmérséklet rendkívül gyorsan zuhan, viharos körülmények között. A rendkívüli időjárásra Joe Biden elnök is kitért karácsony előtti sajtótájékoztatóján, amikor arra figyelmeztette honfitársait, hogy nem "a gyerekkorunkra emlékeztető" havas napok jönnek, hanem ez egy "komoly dolog lesz".

Felejtsd el a majomhimlőt, új nevet adhatsz neki!

Felejtsd el a majomhimlőt, új nevet adhatsz neki!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a nyilvánosság segítségét kéri a majomhimlő vírus átnevezéséhez, ami része annak a folyamatos erőfeszítésnek, hogy eloszlassák a jelenlegi névvel kapcsolatos káros tévhiteket - számolt be a Bloomberg.

Közvetlen repülőjárat indul Budapestről Chicagóba

Közvetlen repülőjárat indul Budapestről Chicagóba

Chicago és Budapest között indít közvetlen járatot a dallasi székhelyű American Airlines a jövő évi nyári menetrendben, a magyar piacon már jelen levő légitársaság hetente négyszer közlekedteti a járatot.

Amerikai cégek bővítenek Magyarországon

Magyarországon munkahelyeket teremtő kapacitásbővítő megállapodásokat kötött amerikai cégekkel pénteken Chicagóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Vártnál jobb lett a chicagói adat

A várakozásoknál jobban alakult a chicagói beszerzésimenedzser-index januári értéke, az 58 pontos várt érték helyett 59,4 pont lett.

Kirobbanóan jó a fogyasztói és üzleti hangulat Amerikában!

Az amerikai fogyasztói hangulat index 7 éves csúcson jár, a chicagói körzet üzleti hangulatindexe pedig 1 éves csúcsra kapaszkodott - derült ki a péntek délután közzétett legutóbbi felmérések alapján.

Nagyon kedvező adat érkezett az USA-ból

A Chicagoi beszerzésimenedzser-index legfrissebb, augusztusi adata szerint a mutató 64,3 pontot ért el. Az index az optimizmus határának számító 50-es értéket 14,3 ponttal haladja meg. Az augusztusi érték júliushoz képest jelentős emelkedést jelent. A pénz- és tőkepiacok nem reagáltak érdemben a bejelentésre.

Csökkenő optimizmus az amerikai piacon

Megjelent a Chicagoi beszerzésimenedzser-index legfrissebb, júliusi adata. Az index az optimizmus határának számító 50-es értéket 2,6 ponttal haladja meg. A júliusi érték júniushoz képest jelentős visszaesést jelent. Ennek ellenére nem kísérte komolyabb piaci reakció a bejelentést.

Féléves csúcsra ugrott a chicagói konjunktúra-index

A várt 56,7 pontnál sokkal magasabbra, féléves csúcsra, 63,0 pontra ugrott áprilisban a chicagói körzet feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe a márciusi 55,9 pontról - közölte a térség aktivitását követő ISM-intézet.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.