Stabil piaci besorolást kapott a DVM group

Stabil piaci besorolást kapott a DVM group

A SCOPE Ratings GmbH elvégezte a DVM Group Kft. és az általa az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében kibocsátott „DVM 2030” elnevezésű kötvények éves felülvizsgálatát a 2022-es pénzügyi évre vonatkozóan. A SCOPE Ratings GmbH megerősítette a DVM Group Kft. „B” vállalati minősítését stabil kilátásokkal, valamint a kibocsátott kötvények „B+” besorolását.

Átadta új központját Budapesten a német autóipari multi

Átadta új központját Budapesten a német autóipari multi

A német családi tulajdonban lévő autóipari beszállító KOSTAL Csoport megnyitotta új irodáját Budapesten, az üzleti szolgáltató központ a vállalat teljes tevékenységének és globális fenntarthatósági törekvéseinek bázisaként szolgál majd - áll a DVM közleményében.

Szemfényvesztés vagy valós igények kiszolgálása? Miről is szól valójában a digitális látványtervezés?

Szemfényvesztés vagy valós igények kiszolgálása? Miről is szól valójában a digitális látványtervezés?

Mindannyian találkoztunk már a jelenséggel, hogy egy új ingatlan fejlesztésénél az előzetes, meseszerű látványtervek végül köszönőviszonyba se kerülnek a valósággal - mindezt úgy, hogy közben a mai szoftverek már olyan látványterveket képesek generálni, amik teljesen megkülönböztethetetlenek a valóságtól. A látszólagos ellentmondás feloldásáról Massányi Tiborral, a DVM Group ügyvezető partnerével és Meszes Csanáddal, a cég vizualizációs igazgatójával beszélgettünk. A beszélgetésből kiderül, hogy a vizualizáció nem csak a közvélemény felé forduló szemfényvesztés, hanem fontos döntés-támogatói eszköz is, a szakmai kérdéseken túl. De az egyre kikerülhetetlenebb metaverzumok világa is szóbakerült a technológia kapcsán.

Dinamikusan fejlődik az építőipar: az integrált szolgáltatásoké a jövő

Dinamikusan fejlődik az építőipar: az integrált szolgáltatásoké a jövő

1995-ben mindössze négy fővel indult az akkor még csak tervezéssel foglalkozó DVM Design Kft., amely mostanra egy 150 főt foglalkoztató, integrált építészeti és építőipari szolgáltatásokat kínáló vállalattá nőtte ki magát. Tavaly év elején a korábbi három DVM-es jogi entitás egyesült, az összeolvadással létrejött a DVM Group Kft., ami az első lépcsőfoka egy 2-3 éves stratégiai átalakítási folyamatnak.

A nyüzsgő iroda, vagy a magányos home office jobb a dolgozóknak?

A nyüzsgő iroda, vagy a magányos home office jobb a dolgozóknak?

Traumaként ért minket a mozgásszabadságunkban való korlátozás, de valójában egy olyan fejlődési motivációt kaptunk a Covidnak köszönhetően, ami a technológiai fejlődést magasabb fordulatszámra pörgette, a status quo-t megkérdőjelezte, és ami miatt a szervezetek és együttműködés módjainak evolúciójában is kvantum-ugrás történt. Mindez a gazdaság legtöbb ágazatára kihatott, nincs ez másként az irodapiacon sem - vélik a DVM group munkatéri kialakítási stratégái.

Hat pozícióváltás a szeptemberi ingatlanpiacon, amiről mindenképp tudnod kell

Hat pozícióváltás a szeptemberi ingatlanpiacon, amiről mindenképp tudnod kell

Szokatlanul aktív volt a szeptember az ingatlanpiacon a különböző pozícióváltások tekintetében. Hat cégnél is történtek váltások: a Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. 2021 szeptemberétől Sellyey Tamást nevezték ki a Forestay Group stratégiai és üzletfejlesztési igazgatójává. Szintén szeptemberben jött a hír, hogy ez év augusztusától Gulyás Ede országigazgató-helyettesként irányítja a Globe Trade Centre (GTC) magyarországi működését. Az Avison Young Hungary-nél is történtek változások, a cég Cifer Martinát nevezte ki az irodabérbeadási részlegének vezetőjévé. A DVM group pedig új kommunikációs és marketing igazgatót nevezett ki a csapatában, Vámosi Attila személyében. Végül a ConvergenCE is bejelentette, hogy a céghez nemrég csatlakozott Dr. Kolozsi Judit, aki bérbeadási menedzserként erősíti a csapatot.

Valóban a  fenntartható vállalatok a jövő vállalatai?

Valóban a fenntartható vállalatok a jövő vállalatai?

Milyen olyan zöld célokat tűzhet ki egy vállalat, amelyek valóban a fenntarthatóságot szolgálják? Mit tehet egy vállalat azért, hogy zöld céljait elérje? - ezekkel a kérdésekkel indította a Portfolio Sustainable World 2021 konferencia egyik kerekasztal-beszélgetését a moderátor, Kovács Emese, az MN6 Energiaügynökség WELL AP tanácsadója.

Felújítja 13 emeletes toronyépületét a BIF

Felújítja 13 emeletes toronyépületét a BIF

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) generálkivitelezői szerződést írt alá a DVM Grouppal toronyépületének felújítására.

Kiállítás idézi vissza az egykori Balettintézetet (x)

Kiállítás idézi vissza az egykori Balettintézetet (x)

Művészi fotókiállítással idézi vissza az egykori balettintézet hangulatát, illetve tiszteleg az épület és a balett összefonódása előtt a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) és a Drechsler palota megújulásáért felelős kivitelező, a DVM group közös kulturális projektje. A „The Art Around us – Képek a volt Balettintézetből” szabadtéri installáció 2021. június 24. és július 5. között ingyenesen megtekinthető a Szervita téren a Szervita Square Building előtt.

Bombaként robbantotta szét a járvány az irodai közösségeket  - indulhat az újratervezés?

Bombaként robbantotta szét a járvány az irodai közösségeket - indulhat az újratervezés?

Sokféle szempontot kell mérlegelni a vállalatoknak, mivel a járványhelyzet enyhülésével vissza lehetne térni az irodába, azonban annak közösségére a több hónapnyi bezárkózás után sokan nem is vágynak, és a továbbiakban is itthonról dolgoznának szívesen, még úgy is, hogy a vállalat ellentétes állásponton van -  fejtegette előadásában Kiss Ida, a DVM group tervezési osztályának vezetője a Portfolio HR Revolution konferenciáján.

Az integrált szolgáltatások felé tart az építőipar

Ha valaki közelről figyeli a hazai ingatlanfejlesztő, üzemeltető, tanácsadó, kivitelező és tervező piacot, akkor egyre inkább az a kép bontakozhat ki a számára, hogy elképesztő harc (a munkáért és a munkaerőért) és látványos átalakulások zajlanak. A korábban jellemzően csak kivitelezéssel foglalkozó cégek elkezdtek direktben ingatlant fejleszteni, a tanácsadók üzemeltetni, az üzemeltetők kicsiben kivitelezni (fit-out), a fejlesztők pedig házon belüli tervező és kivitelező kapacitást kiépíteni. Vagyis a régen nagy divatként végigsöpört kiszervezés helyett, most az üzletágak szélesítése, a teljes folyamat lefedéses a cél. Sok egyéb mellett két fontos oka biztosan van ennek, az egyik a biztonság és diverzifikálás, a másik pedig a bevétel növelése. Erről és a tervező-kivitelező piacon lévő folyamatokról és átalakulásokról is részletesen beszélgettünk legújabb podcast adásunkban Massányi Tiborral, a DVM group Kft. ügyvezető partnerével.

Elhunyt Kovács Attila, a DVM Group és a Horizon Development alapítója

Elhunyt Kovács Attila, a DVM Group és a Horizon Development alapítója

Kovács Attila, aki 1995-ben a DVM Group-ot, majd 2006-ban az egyik legsikeresebb hazai ingatlanfejlesztő céget, a Horizon Development-et alapította, 2021 februárjában végleg eltávozott. A szomorú hírt a cég közölte. Őszinte részvétünk a családjának, a csapatának, minden barátjának és azoknak, akik szerették és tisztelték.

Nemzetközi szakmai szövetséghez csatlakozott a DVM group

Nemzetközi szakmai szövetséghez csatlakozott a DVM group

A DVM group magyarországi alapító tagként csatlakozott a Studio Alliance nemzetközi szakmai szövetséghez, az irodai munkakörnyezet kialakításának tudásmegosztó szakértői csoportjához, akik Európa-szerte közös értékek és célok, valamint etikai meggyőződés mentén valósítják meg építészeti projektjeiket.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Özönlenek a külföldiek Magyarországra, kiderült, honnan jönnek
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.