Eleshet a jen, ha a jegybank nem lég végre határozottan

Eleshet a jen, ha a jegybank nem lég végre határozottan

A többi nagy jegybankkal ellentétben a Bank of Japan még mindig fenntartja ultralaza monetáris politikáját, de lehet, hogy a jen védelme érdekében a jegybanknak fel kell adnia laza monetáris politikáját – véli a Deutsche Bank elemzője.

Megszólalt a japán jegybank elnöke, ugrik a jen

Megszólalt a japán jegybank elnöke, ugrik a jen

Hamarosan véget érhet a negatív kamatok kora Japánban, mivel az infláció közelíti a Bank of Japan 2 százalékos célját – mondta a hétvégén a jegybank elnöke. A hírre a jen meredek erősödésbe kezdett.

Közel a 32 éves mélypont, mégsem mentik a devizájukat

Közel a 32 éves mélypont, mégsem mentik a devizájukat

Erősen gyengülni kezdett a japán jen, de nem látszik, hogy bármit is lépne a kormány: Szuzuki Sunicsi japán pénzügyminiszter szerint a valutaárfolyamokat a piaci erőknek kell meghatározniuk, bár megjegyezte, hogy a hirtelen, drasztikus mozgások nem kívánatosak. Szuzuki megjegyzései nem utaltak arra, hogy azonnali devizapiaci beavatkozásra vonatkozó tervei lennének a gyengülő jen támogatása érdekében, amely az importköltségeket növeli.

Kitart a laza monetáris politika mellett a japán jegybank

Kitart a laza monetáris politika mellett a japán jegybank

A japán jegybank elnöke megerősítette a központi bank elkötelezettségét a laza monetáris politika mellett, annak ellenére, hogy a jen gyengülésének megfékezése érdekében többen már a szigorításra szólították fel.

Hamarosan jöhet az újabb magyar devizakötvény

Hamarosan jöhet az újabb magyar devizakötvény

Magyarország megbízta a Daiwa, Mizuho és Nomura japán bankokat, hogy szervezzenek meg egy lehetséges jenkötvény-kibocsátást - írja a Reuters. A tranzakció egy vagy több zöld kötvényt is magában foglalhat, az ezzel kapcsolatos befektetői találkozók már január végén megtörténtek

Forint, dollár, euró - mi lesz a devizaárfolyamokkal a kamatemelések árnyékában? - díjmentes online előadás kedd este

Forint, dollár, euró - mi lesz a devizaárfolyamokkal a kamatemelések árnyékában? - díjmentes online előadás kedd este

Amíg a forint ismét a szakadék széléről fordult vissza az elmúlt hetekben a kamatemeléseknek köszönhetően, addig a tengerentúlon már ennek a torlószele is elég volt ahhoz, hogy a dollár fontos szinteket törjön át. Eközben az euró és a jen már kevésbé volt szerencsés, ám a font erős tudott maradni. Az inflációs környezet, a kihívás elé került monetáris irányítások, a lecsengőnek tűnő pandémia, a még mindig akadozó ellátási láncok mind egy nagyon bonyolult környezetet teremtettek a devizapiaci szereplők számára. Ebben az összetett helyzetben igyekszünk egy kicsit tisztább képet mutatni a piaci reakciókat vizsgáló technikai elemzés segítségével.

Lemond a japán miniszterelnök, szakad a tőzsde!

Lemond a japán miniszterelnök, szakad a tőzsde!

A japán NHK hírügynökség tudósítása szerint lemond a japán miniszterelnök a romló egészségügyi állapota miatt. Abe Shinzo a leghosszabb ideje tölti be ezt a tisztséget a konzervatív kormányfők között. A hírre azonnali reakcióként hatalmasat esett a még éppen nyitva tartó japán tőzsde.

Újabb zöldkötvény kibocsátásra készülhet Magyarország

Újabb zöldkötvény kibocsátásra készülhet Magyarország

A magyar állam befektetői találkozók megszervezésével bízta meg a Daiwa, a Nomura és az SMBC Nikko bankházakat, amelyek potenciálisan egy japán jenben történő zöld kötvénykibocsátást célozhatnak meg – közölte a Reuters kötvénypiaci információs szolgáltatója, az IFR.

Nagy a baj Japánban: a vállalatok szenvednek a koronavírus miatt

Nagy a baj Japánban: a vállalatok szenvednek a koronavírus miatt

A japán vállalatok többsége bevételkieséssel számol a koronavírus miatt, harmaduk pedig már érzi is a járvány hatásait az eredményein. A japán gazdaság már az utolsó negyedévben is szenvedett, a járvány terjedésével pedig nőtt a recessziós kockázat. A helyzet arra ösztönözheti a jegybankot, hogy beavatkozással stimulálja a gazdaságot.

Összeomlott egy pillanat alatt éjjel a török líra

Hétfő hajnalban rövid időre 12%-os zuhanás alakult ki a török líra dollárral szembeni árfolyamában, azaz január eleje után egy újabb "villám összeomlás" történt, feltehetően japán befektetők líraeladási hulláma és az alacsony likviditás együttese miatt - írja a Reuters.

Erőre kap a dollár, lassan 1,23-ig ugrik

Miután a héten kiszivárgott, hogy Donald Trump és kormánya további vámok kivetését tervezi, amelyek a kínai telekommunikációs és technológiai szektort sújtanák, a kereskedelmi háború miatt felerősödő aggodalmak hatására erősödni kezdett a hagyományosan menekülőeszköznek számító japán jen. A forint délelőtti erősödése eközben hamar kifulladt, így az euróval szembeni jegyzések újra 311 körül mozognak. A török líra a szíriai török hadműveletek által generált politikai feszültség miatt ma új történelmi mélypontra esett az euróval szemben.

Holnapután jöhet az új magyar devizakötvény

Szerdán úgynevezett szamurájkötvényt bocsáthat ki Magyarország a japán piacon - tudta meg a Magyar Idők. A lap cikke szerint hároméves állampapírral léphetünk a távol-keleti piacra, a kibocsátás összegéről viszont egyelőre nincsenek információk.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.