Átütötte a 100 milliárdot a K&H Bank nyeresége,  megverték a piacot a hitelezésben

Átütötte a 100 milliárdot a K&H Bank nyeresége, megverték a piacot a hitelezésben

108 milliárd forintos banki és 1,1 milliárd forintos biztosítási nyereséggel zárta 2023-at a K&H Csoport a piaci átlagot jelentősen meghaladó hitelbővülés és a nettó kamatbevételek csaknem 35 milliárdos növekedése mellett, pedig a társaság extraprofitadóterhelése is jelentősen emelkedett tavaly. A pénzügyi csoport éves eredményeket ismertető sajtótájékoztatóján jártunk.

Mire használják a mesterséges intelligenciát a magyar cégek?

Mire használják a mesterséges intelligenciát a magyar cégek?

Az innováció terén nem jeleskednek a hazai cégek, de a digitális átállást komolyan veszik - közölte a K&H a saját innovációs indexe alapján. A bank három éve méri a hazai közepes és nagyvállalati szektor innovációs aktivitását, a kutatás adataiból képzett innovációs index 2023 második félévében 29 pontra emelkedett, ami ugyan egy ponttal magasabb az előző félévben mért mélypontnál, de még így is az átlagosnál gyengébbnek nevezhető.

Elárulta a K&H Bank, mit vár a CSOK Plusztól

Elárulta a K&H Bank, mit vár a CSOK Plusztól

Az eddigi támogatott hitelállományhoz hasonló volument vár a CSOK Plusz keretében elérhető lakáshitelektől a K&H Bank, ugyanis bár a szigorúbb feltételek miatt kevesebben lesznek jogosultak a támogatott lakáshitelekre, de a magasabb összeg kompenzálhatja ezt.

Ömlik a zöld finanszírozás az ingatlanpiacra

Ömlik a zöld finanszírozás az ingatlanpiacra

A zöld finanszírozás nemcsak támogatja a zöld gazdaság felé való átmenetet, hanem pénzügyi szempontból is alacsonyabb kockázatot jelent – hívja fel a figyelmet a Colliers és a K&H csoport által „Green Finance Report” címmel kiadott közös jelentése, amelyből az is kiderül, hogy a hitelintézet kereskedelmi ingatlan hitelportfóliójának 2023-ban megkötött vagy még megkötésre kerülő része 40%-ban már a zöld kategóriába sorolható.

15 millió forintra büntette a K&H Biztosítót az MNB

15 millió forintra büntette a K&H Biztosítót az MNB

Az MNB vizsgálata nyomán összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem hordoznak rendszerkockázatot, s nem veszélyeztetik a biztosító megbízható működését.

Már 71 milliárdos nyereségnél tart idén a K&H Bank

Már 71 milliárdos nyereségnél tart idén a K&H Bank

A K&H Bank 70,8 milliárd, a K&H Biztosító viszont csak 0,1 milliárd forintos nettó eredményt ért el 2023 első háromnegyed évében – közölte a pénzügyi csoport. A bank eredménye a bővülő ügyfélbázisnak, a piaci átlag fölötti hitelezésnek és a hitelekre képzett alacsony értékvesztésnek köszönhető.

Már 50 évesen nyugdíjba mennének a harmincas éveikben járó megtakarítók

Már 50 évesen nyugdíjba mennének a harmincas éveikben járó megtakarítók

A 30-59 éves korosztály egyharmada legszívesebben 50 évesen menne nyugdíjba, reális meglátásuk alapján viszont ezt csak körülbelül 69 évesen tehetik majd meg - derült ki a K&H kutatásából, amelynek az eredményeit kedden ismertették egy sajtóeseményen. Akinek van megtakarítása, átlagosan 2,2 millió forinttal rendelkezik - itt azonban jelentős különbség van a főváros és községek, valamint a nők és férfiak között.

Helyreállt a K&H mobilbankja és e-bankja

Helyreállt a K&H mobilbankja és e-bankja

Az elmúlt hetekben számos alkalommal akadozott, jelenleg pedig egyáltalán nem használható a K&H mobilbankja és e-bankja - jelezték olvasóink ma reggel 8 óra körül. UPDATE: 9 óra környékétől már elérhető mindkét felület.

Kiderültek a 2023-as év Green Awards nyertesei! - A zöld programokat és vállalatokat díjaztuk

Kiderültek a 2023-as év Green Awards nyertesei! - A zöld programokat és vállalatokat díjaztuk

Az ország legjobb „zöld” projektjeit díjaztuk a szeptember 12-i Sustainable World konferencián, összesen 5+1 kategóriában. A Green Awards különböző kategóriáit második alkalommal hirdettük meg, főtámogatóként az MBH Bank, illetve kategória támogatóként a Green Cloud, a PwC Magyarország, a Dandelion Group és a Portfolio Csoport közös együttműködésével. A díjátadó eseményünk lezajlott, mutatjuk a leginnovatívabb vállalatokat és ötleteket, azaz a Green Awards 2023-as győzteseit.

Ha most nem lépünk, később még komolyabb ára lesz a zöld átállásnak

Ha most nem lépünk, később még komolyabb ára lesz a zöld átállásnak

Elképesztő összegekre van szükség a zöld átállás megvalósítására, amit a gazdaság csak áldozatok árán, átcsoportosítással fog tudni megteremteni. Most még ugyan a költségoldalt terhelik a zöld projektek, a zöld vállalati működés, de később még ennél is komolyabb ára lesz annak, ha egy vállalat nem tud a fenntarthatóságnak megfelelően működni. Milyen átalakulást hoz a klímaváltozás a pénzügyi piacokon? Milyen új kockázatokat kell beárazni? Milyen banki hitelkihelyezési stratégiákra készülhetünk? Mit nyernek a bankok, és mit a vállalatok, ha minden elérhető forrást a zöldítésre fordítanak? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a szakértők a Portfolio Sustainable World 2023 konferenciáján.

A zöld projektek már kedvezményt kaphatnak: a klímavédelem egyre fontosabb szempont a finanszírozásban

A zöld projektek már kedvezményt kaphatnak: a klímavédelem egyre fontosabb szempont a finanszírozásban

Ahogy a legtöbb üzleti döntést, úgy a bankok finanszírozási stratégiáját is a pénzügyi mutatók diktálták eddig. Eljött azonban az idő, amikor a fenntarthatósági számok is szempontként jelennek meg azon döntéshozatalban, hogy kapjon-e finanszírozást egy vállalat, egy projekt. Vannak bankok, amelyek már nem finomkodnak, határozott lépésekkel kizárnak a finanszírozásból bizonyos tevékenységeket, iparágakat, azokat, amelyek sem a világ, sem a banki hosszú távú klímasemlegességi célok közé nem illeszkednek, és változtatásra való törekvést sem mutatnak. Ezzel szemben a fenntarthatóság útjára lépőket, a fejlődésre vágyó vállalatokat, egyéneket tárt karokkal várja a bankszektor, a zöld portfóliók építésén ugyanis most különösen nagy a hangsúly. Suba Leventével, a K&H Csoport fenntarthatósági vezetőjével beszélgettünk a jelenlegi finanszírozási döntések új szemléletéről, a zöld hitelportfóliók kialakításáról, a vállalatok értékeléséről, a biztosítási és befektetési piac zöldüléséről, illetve a lakossági szektor tudatosságnövelésében eddig elért eredményekről, az energetikai ingatlanfelújítások támogatásáról. Suba Levente szeptember 12-én a Sustainable World konferencián is előad, illetve részt vesz a banki finanszírozásról szóló kerekasztal-beszélgetésben.

20 millió forintos bírságot kapott a K&H pénzmosásgyanús ügyletek miatt

20 millió forintos bírságot kapott a K&H pénzmosásgyanús ügyletek miatt

Az MNB összesen több mint 20 millió forint bírságot szabott ki a K&H Bankra a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt. A bank többek között számos pénzmosásgyanús ügyletet egyáltalán nem, vagy nem haladéktalanul jelentett be, ügyfél-átvilágítási gyakorlata nem volt megfelelő, nem tudott mindenkor megbizonyosodni a tényleges tulajdonos személyéről, s nem megfelelően működtette szűrőrendszerét sem - derül ki az MNB közleményéből.

Két budapesti kerület sínylette meg a leginkább az augusztus eleji viharokat

Két budapesti kerület sínylette meg a leginkább az augusztus eleji viharokat

Összesen 1100 lakásbiztosítási kárt jelentettek be a K&H-nál hétfő délutánig a múlt héten pusztító vihar miatt - közölte a pénzintézet, amely további 1000 kárbejelentésre és több száz millió forintos kárkifizetésre számít. A legtöbb káresemény a fővárosból, ezen belül is a XVI. és a XVII. kerületekből érkezett.

Minden negyedik magyar kkv igénybe vette már a Széchenyi Kártya MAX+ valamely hitelét

Minden negyedik magyar kkv igénybe vette már a Széchenyi Kártya MAX+ valamely hitelét

A Széchenyi Kártya Program MAX+ az év végéig elérhető marad, így a vállalkozások továbbra is hozzájuthatnak a kedvezményes finanszírozási megoldásokhoz. Minden negyedik kkv igénybe vette már a program valamelyik konstrukcióját, minden hetedik vállalkozásnál pedig folyamatban van az igénylés vagy tervezi annak elindítását – derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatásából.

Csak ki kell várni: meg fognak drágulni a nem zöld megoldások

Csak ki kell várni: meg fognak drágulni a nem zöld megoldások

Harmadik alkalommal adta ki a K&H a fenntarthatósági indexét, az elsőként tavaly júniusban közzétett mutató a nettó 300 millió forint feletti árbevételű vállalkozások (összesen több mint 31 ezer ilyen van Magyarországon) körében végzett felmérés alapján készült. Az eredmények akkor azt mutatták, hogy a cégek többsége tudja, hogy foglalkoznia kell a fenntarthatósággal, de még konkrét lépéseket kevesen tettek. Tavaly év végén valamelyest javultak a fenntarthatósági mutatók, idén nyáron azonban a felmérés azt mutatta, hogy a környezeti elkötelezettség, illetve az aktív megvalósítások visszaestek, helyette a társadalmi fenntarthatósággal foglalkoztak inkább a cégek, vélhetően azért, mert ezek a nehezebb gazdasági környezetben kisebb ráfordítással megvalósítható lépések. A jövőre nézve érdemes arra is számítani, hogy minden, ami nem zöld megoldás vagy technológia, egy idő után drágábbá válik.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.