Koncertőrület a világban - Nem csak Azahriah-ért bolondulnak meg

Koncertőrület a világban - Nem csak Azahriah-ért bolondulnak meg

Sokan és sok irányból próbálták megfejteni, Azahriah hogyan képes egymás után háromszor teltházat csinálni a Puskásban. Arra a következtetésre viszont nem sokan jutottak eddig, hogy a megfejtés részben a Coviddal lehet összefüggésben, pedig mégis. A járványidőszak alatt szinte egyáltalán nem voltak koncertek, majd a korlátozások feloldásával felhalmozódott kereslet tért vissza a piacra (épp úgy, mint az utazásoknál), miután a fogyasztók az élménygyűjtésre álltak rá. Ezt a tendenciát egyértelműen megerősíti a világ legnagyobb koncertszervező cége, a Live Nation, amelynek a legfrissebb számai nemrég jelentek meg, és amelyek alapján nagyon rákaptak az emberek a koncertekre, főleg az elmúlt hónapokban.

Megtelt a Strand

Megtelt a Strand

Telt házzal indul Zamárdiban a Strand Fesztivál, amely idén a cirkuszok világát idézi, és amelynek szervezői csütörtökön a fesztivál területén egy rendhagyó beszélgetésen értékelték az idei nyarat.

Két hét múlva indul a 2023-as Sziget: egyre többen jönnek a világ túlsó feléről

Két hét múlva indul a 2023-as Sziget: egyre többen jönnek a világ túlsó feléről

Két hét múlva, augusztus 10-én indul a 2023-as sziget: Magyarország egyik legnagyobb rendezvényén tavaly 200 ezernél is többen vettek részt - ez 450 ezer fizető látogatót jelent - a hivatalos jegyeladási statisztikák pedig azt mutatják, hogy idén is nagy az érdeklődés a fesztivál iránt. A Portfolio heti podcastjében Kádár Tamással, Sziget Zrt. ügyvezetőjével, a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk, aki elmondta, hogy meglepően sok fesztiválozó érkezik a világ másik feléről, Új-Zélandról vagy Ausztráliából is.

Nem maradnak el a teltházas Rammstein koncertek

Nem maradnak el a teltházas Rammstein koncertek

Berlin kulturális szenátora, Joe Chialo ismét elutasította azokat a felhívásokat, hogy a Rammstein zenekar három közelgő koncertjét lemondják a városban, annak ellenére, hogy a zenekar énekese, Till Lindemann ellen szexuális visszaélésekkel kapcsolatos vádak miatt folyamatosak a tiltakozások.

Tankcsapda: 30 milliós gázsi? Ha ez így lenne, te most nekünk dolgoznál

Tankcsapda: 30 milliós gázsi? Ha ez így lenne, te most nekünk dolgoznál

A szerdán megjelent Portfolio podcastben ismét a kultúra üzleti hátterével foglalkoztunk. Vendégünk volt a stúdióban a Tankcsapda: Lukács Lacit, Sidlovits Gábort és Fejes Tamást kérdeztük a koncertszervezés szépségeiről és nehézségeiről, a nagyszínpadok átalkulásáról, arról, hogy lehet meghatározni 2023-ban a belépők árszínvonalát, és hogy mennyire idegen közeg számukra a céges fellépések világa, amikor sokan öltönyben, nyakkendőben éneklik velük együtt azt, hogy "Az élet a legjobb méreg".

Nyáron kétszer is megtölti a Rammstein a Puskást: a szuperkoncertek titkai

Nyáron kétszer is megtölti a Rammstein a Puskást: a szuperkoncertek titkai

Izgalmasan alakul a 2023-as koncertszezon Magyarországon: a következő hónapokban fellép nálunk Ozzy Osbourne, Michael Bublé, a Mötley Crüe és a Def Leppard, a Maneskin és Robbie Williams is, a német Rammstein pedig várhatóan kétszer is megtölti a Puskás Arénát. A magyar koncertpiacról és a szervezés kihívásairól kérdeztük a Portfolio Heti podcastjében Márkus Évát, a magyar Live Nation marketing és kommunikációs vezetőjét.

Sziget: kijöttek az első nevek 2022-re

Sziget: kijöttek az első nevek 2022-re

Elsőre több mint 40 zenekart tartalmazó nagy csomaggal jelentkezett a 2022-es Sziget. Augusztusban érkezik a Hajógyári szigetre az Arctic Monkeys, Dua Lipa és a Kings Of Leon valamit Bastille, Stromae vagy Lewis Capaldi.

Új piacokra fókuszál az InterTicket: de mikor lesznek ismét koncertek Magyarországon?

Új piacokra fókuszál az InterTicket: de mikor lesznek ismét koncertek Magyarországon?

A COVID-19 járvány okozta válság érzékenyen érintette az ország legnagyobb rendezvény-kezelő és jegyértékesítő cégét, az InterTicket Kft.-t, mégis, sok szempontból sikeres évet zárt a magyar vállalat. A kényszerhelyzet felpörgette a fejlesztéseket, és noha eddig is több lábon állt a cég, tavaly még inkább az új, felhő alapú platformon működő Smart City rendszer és az egyre inkább fókuszba kerülő Blockchain-technológiák fejlesztése felé fordultak. A vállalat átmeneti, nehezebb likviditási helyzetből való kilábalására a megoldást a Hiventures kockázati tőkealap-kezelő KKV Mentőterméke jelentette.

Elhunyt Brády Márton

Elhunyt Brády Márton

A halálhírt barátja, Schiffer András volt parlementi képviselő tudatta közösségi oldalán. A bejegyzés szerint Brády Márton a koronavírus következtében hunyt el. Brády Márton alapítója volt a ShowTime Budapest nemzetközi koncertügynökségnek, amely 1995-ben elhozta Magyarországra a Rolling Stonest. Ő hozta létre a kilencvenes évek közepén a Ticket Expresst is, amely az egyik legfontosabb szereplőjévé vált a hazai kulturális jegyértékesítési piacnak.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.