Bekövetkezett, amiről minden kriptós csak álmodott: zöld utat kapott a bitcoin Amerikában

Bekövetkezett, amiről minden kriptós csak álmodott: zöld utat kapott a bitcoin Amerikában

Az amerikai értékpapír-felügyelet szerdán jóváhagyta az első olyan amerikai tőzsdén jegyzett tőzsdén kereskedett alapokat (ETF), amelyek a bitcoint követik - mondta Gary Gensler, a felügyelet elnöke a Reuters beszámolója szerint. A döntés vízválasztó a világ legnagyobb forgalmú kriptovalutája és a szélesebb kriptoipar számára.

Botrány Amerikában, fake news miatt rángatták meg a bitcoint

Botrány Amerikában, fake news miatt rángatták meg a bitcoint

Tegnap este végre megérkezett az a bejelentés az amerikai tőzsdefelügyelettől, amire már sokan nagyon vártak, arról, hogy az SEC jóváhagyta új kriptoalapok indítását, ami még nagyobb befektetői érdeklődést és tőkebeáramlást, ezen keresztül pedig árfolyamemelkedést hozhat a kriptoeszközök piacán. Csakhogy az X-en megjelent poszt közzététele után nem sokkal kiderült, hogy feltörték a tőzsdefelügyelet fiókját, a poszt pedig hamis, a felügyelet még nem döntött a kriptoalapok jóváhagyásáról. Az események jókora mozgásokat hoztak a bitcoin és más kripoeszközök árfolyamában.

Jó hír érkezett a kriptobefektetőknek!

Jó hír érkezett a kriptobefektetőknek!

Komoly ralit láthatunk a Coinbase kriptotőzsde-platform részvényeinél, a kereskedés végéhez közeledve már több mint  20 százalékkal emelkedett a jegyzés, miután egy szövetségi bíró úgy döntött, hogy egy kriptotoken önmagában nem egyenlő az értékpapír definíciójával.

Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Elfogyott az amerikai tőzsdefelügyelet türelme, és két nap alatt nekiment a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének és a legnagyobb amerikai kriptotőzsdének is. A vádak között szerepel az, hogy a cégek elmossák az amerikai és a külföldi szolgáltatások közötti határokat, több szolgáltatást vonnak össze egyáltalán nem konvencionális módon, összemossák a tőzsdék és az ügyfelek eszközeit, vagy hogy nem regisztrálják be a szolgáltatásaikat az Egyesült Államokban. A kriptotőzsdék elleni mostani támadásoknak azonban van egy központi kérdése, mégpedig az, hogy vajon a kriptoeszközök olyan egyedi termékek, amikre egyedi szabályozásnak kellene vonatkoznia, vagy a már meglévő szabályozást kellene rájuk alkalmazni. Az eseményekre a tőzsdei árfolyamok is nagyot mozdultak.

Kiderült, hogyan nyúlta le titokban a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje az ügyfelek pénzét: beírták a

Kiderült, hogyan nyúlta le titokban a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje az ügyfelek pénzét: beírták a "végtelen pénz" kódot

2020 közepén az FTX vezető informatikusa titkos változtatást hajtott végre a kriptopénz tőzsde szoftverén: úgy módosította a kódot, hogy az Alameda Research, az FTX alapítójának, Sam Bankman-Friednek a tulajdonában lévő fedezeti alapot mentesítse a kereskedési platform egy olyan funkciója alól, amely automatikusan eladta volna az Alameda eszközeit, ha túl sok kölcsönzött pénzt veszít - értesült a Reuters.

Hamarosan kivonulhat az amerikai tőzsdéről az egykori sztárrészvény

Hamarosan kivonulhat az amerikai tőzsdéről az egykori sztárrészvény

A vállalatok már most a legrosszabb eshetőségre készülnek, miután Peking és Washington az elmúlt hónapokban nem tudott megegyezni a kínai cégek amerikai tőzsdéről való tömeges kivezetését érintő ügyben. Gary Gensler, a SEC elnöke két héttel ezelőtt azt mondta, hogy nem bízik abban, hogy a két fél meg tud egyezni az idő lejárta előtt.

Kemény harc indult a Wall Streeten, átalakítanák a kereskedési rendszert az amerikai tőzsdéken

Kemény harc indult a Wall Streeten, átalakítanák a kereskedési rendszert az amerikai tőzsdéken

A hét elején már megszellőztették az amerikai sajtóban, hogy a tőzsdefelügyelet átalakítaná a tengerentúli kereskedési rendszert, hogy az fairebb, átláthatóbb és végső soron a kisbefektetők számára előnyösebb legyen. Az előzetes várakozásoknak megfelelően Gary Gensler, az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnöke szerdán felvázolta a lehetséges változtatásokat, amelyre hamar reagáltak a Wall Street-i cégek vezetői, sokan kritikákat megfogalmazva, mondván, hogy a piac jelenleg is jól működik a lakossági befektetők számára.

Kiszórta a Teslát Ray Dalio alapja, elkezdtek kacsintgatni a mémrészvények felé

Kiszórta a Teslát Ray Dalio alapja, elkezdtek kacsintgatni a mémrészvények felé

A világ legnagyobb, Ray Dalio milliárdos által vezetett hedge fundja az idei első negyedévben megvált a Tesla részvényeitől, és új pozíciókat nyitott a két legismertebb mémrészvényben, az AMC-ben és a GameStopban- derült ki az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott kimutatásból.   

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.