Wáberer György már nem kormánybiztos

Wáberer György már nem kormánybiztos

Nagyon rövid, két mondatos határozatban döntött arról a kormány, hogy visszavonja a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos kinevezését. A határozat megjelenésével egy időben közleményt adott ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

Borüzleti menedzser képzés indul szeptembertől

Borüzleti menedzser képzés indul szeptembertől

Új, a mendzsment-, marketing- és pénzügyi ismeretekre koncentráló borászati képzés indul szeptembertől a Tokaj Wine Business Institute szervezésében. Fiáth Attila igazgató szerint az angol nyelvű posztgraduális program éppen azokra a területekre fókuszál, amelyek a klasszikus szőlész-borász képzésből hiányoznak.

Kihirdették a tokaji libegő tervezőjét

Kihirdették a tokaji libegő tervezőjét

Ahogy januárban mi is beszámoltunk róla, egy 2 km hosszú libegő tervezésére írt ki közbeszerzést a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft., melynek végállomása a tokaji Kopasz-hegy lesz. Mostanra az is kiderült, ki lett a nyertes, vagyis ki tervezheti meg a beruházást - írja a Magyarépítők.

Két kilométer hosszú libegő épülhet Tokajban

Két kilométer hosszú libegő épülhet Tokajban

Kiírta a közbeszerzést a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. egy 2 kilométer hosszú libegő megtervezésére, melynek végállomása a tokaji Kopasz-hegy lesz - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Tokajban nyit hotelt az Accor

Tokajban nyit hotelt az Accor

Tokajban nyit szállodát az Accor, a világ egyik legnagyobb szálloda- és vendéglátóipari csoportja. A cég üzemeltetési szerződést írt alá a Hotel Tokaj Kft.-vel, így  az új Mercure Tokaj hotel jövő tavasszal fogadja első vendégeit - közölte a szállodacsoport az MTI-vel csütörtökön.

Letették a tokaji ötcsillagos hotel alapkövét

Letették a tokaji ötcsillagos hotel alapkövét

2022 tavaszára készülhet el a tokaji turisztikai régió első, jelentős szobakapacitással rendelkező ötcsillagos hotele, a Minaro Hotel Tokaj. A tematikus hotel, amelynek alapkövét idén márciusban tették le, a Szepesi család és az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg.

Teljesen átszabta a turisztikai térségek körét a kormány, Budapest környéke is felkerült a listára

Teljesen átszabta a turisztikai térségek körét a kormány, Budapest környéke is felkerült a listára

Eddig csak 3 turisztikai térség volt Magyarországon, amelyek egyúttal kiemelt turisztikai fejlesztési térségnek is számítottak, de ezt a 2016-os kormányrendeletet most teljes egészében hatályon helyezi a kormány és helyére egy 11 turisztikai térséget tartalmazó új rendeletet hozott, amelyen Budapest közvetlen környéke is felbukkan. Bár a rendelet nem említi, de feltehetően a mostani új besorolás lesz majd az alapja a következő időszak turisztikai jellegű támogatási rendszereinek és ezért fontosak az új térségek, illetve a hozzájuk tartozó településnevek pontos megjelölése.

Kormánybiztos lett Wáberer György

Kormánybiztos lett Wáberer György

A kormány a Tokaj-Zemplén térségben megvalósuló fejlesztések elősegítésével, támogatásával és az ezekkel kapcsolatos koordinációval kapcsolatos feladatok ellátására 2020. július 20. napjától Wáberer Györgyöt a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezi ki  - olvasható a hétfői Magyar Közlönyben.

Tolódik az új tokaji luxushotel átadása

Tolódik az új tokaji luxushotel átadása

Négyre bővülhet a luxusra vágyó vendégekért és a jól fizető cégekért küzdő szállodák száma a tokaji térségben. A legújabb hotel 100 szobás lesz, de egyelőre tolódik a tervezett átadás.

Hogy lesz egy Tokaji aszú 100 év múlva olyan értékes, mint egy festmény?

27 hektáros termőterületével a Holdvölgy messze nem tartozik a Tokaji borvidék legnagyobb pincészetei közé. Üzletstratégiájuk azonban annál érdekesebb: csúcstechnológiával és tudományos háttérrel készítenek borokat a legjobb mádi dűlőkről (Holdvölgy, Nyúlászó, Úrágya, Király, Becsek), amelyeket legalább annyira szánnak a Michelin-csillagos éttermekbe, mint a boltok polcaira, és a befektetők bortrezorjaiba. A Portfolio a cég tulajdonosát, a francia-magyar családból származó Demkó Pascalt kérdezte a tokaji csúcsborokban rejlő piaci és befektetési lehetőségekről, Mád különleges helyzetéről, és arról, miért fontos, hogy folyamatosan, évről-évre jelen legyenek a legjobb éttermek borlapjain.

Luxusszálloda került Mészáros Lőrinc tulajdonába

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a tokaj-hegyaljai Andrássy Rezidencia - írja az Index. Az épület a környék egyetlen ötcsillagos szállodája, ami 2008-ban Andrássy Kúriaként kezdett működni.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.