Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

BUX árfolyam

BUX Index statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 8765.4149333514
Nyitó ár: 44469.85
Előző záró ár: 44521.96
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 35277.292035766
Napi minimum: 44375.69
Napi maximum: 44824.95
Éves minimum: 31806.46 2020-09-25
Éves maximum: 45484.27 2021-02-17
Történelmi minimum: 9337.99 2009-03-12
Történelmi maximum: 46475.61 2020-01-02
Forgalom (db): 4675.104958
Forgalom: 5980.4644037
Árfolyamváltozás 1 hó: -0.47264470678391%
Árfolyamváltozás 3 hó: 25.785801747476%
Árfolyamváltozás 12 hó: 29.058287020879%
Adatlap
BUX
Rating
Értékpapír megnevezése BUX
ISIN HU0005060210
Kijelzés módja (Ticker) BUX
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a BUX árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

BUX hírek

Gyengélkedik az OTP a boxmeccs után, a Mol viszont tovább szárnyal

Bár vegyesen indult a kereskedés tegnap az amerikai tőzsdéken, a nap végére pluszban zárt mindhárom vezető index. Ázsiában a Wall Street-i ralit követően szintén jó volt a hangulat, és az európai tőzsdék is emelkednek a nyitás után, a német tőzsde kiemelkedően jól teljesít. Izgalmasnak ígérkezik a mai nap a magyar tőzsdén, hiszen hajnalban tette közzé negyedéves számait az OTP és a Mol, és mindkét vállalat verte az elemzői várakozásokat a főbb sorokon, ennek ellenére viszont az OTP gyengélkedik, a Mol azonban felpattant.

Pluszban zárt Amerika, új csúcson a Dow

Az amerikai tőzsdéken pozitívabb lett a mai kereskedési hangulat, a vezető részvényindexek a felemás nyitást követően enyhe pluszba fordultak, közülük is inkább a Dow mutatott nagyobb erősödést. Az amerikai gazdaság kilábalása továbbra is erős, ugyanakkor a feldolgozóipar növekedési üteme lassult, és a befektetők az infláció miatt aggódnak. A heti új segélykérelmek száma ugyanakkor a várakozásoknál alacsonyabb lett, ami a munkaerőpiac erősödésére utal. Az ázsiai piacokon ralizott egyet a japán Nikkei, míg Európában felemás teljesítmény látható.

Szárnyaltak az európai tőzsdék, a tengerentúlon elfogyott a lendület

Az ázsiai tőzsdék ma rosszul teljesítettek, Európában azonban kimondottan kedvező piacnyitást láthattunk a tegnapi kisebb megtorpanás után, a kereskedés első óráiban a legtöbb vezető börze feljebb tudott kerülni, a késő délutáni órákban is remek teljesítményekről tudunk beszámolni. A tengerentúli vezető tőzsdék is jól kezdték a napot, miután kedvező makroadat érkezett: az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet adatai szerint erőteljesen nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban áprilisban, jelezve, hogy a gazdasági fellendülés tovább erősödött a második negyedév elején. A nap végére azonban alábbhagyott a lendület, és végül a nagy tőzsdeindexek minimális elmozdulással zártak a tegnap záróértékeikhez képest.

Kitört az OTP, húzza magával a hazai piacot, de vajon meddig?

Összesen három százalékot emelkedett a BUX másfél nap leforgása alatt. Az indexben egyértelműen a legnagyobb súlyú szereplő, az OTP a vezető, amelynek köszönhető a piaci mutató teljesítményének a nagy része. A technikai elemzés szempontjából ennek a relatív erőnek óriási szerepe van, de érdemes megnézni még legalább a következő két legnagyobb súlyú index komponenst is, mert egyáltalán nem lehetünk biztosak benne, hogy a bankpapír képes lesz a hátán elvinni a teljes piacot. Emellett cikkünkben megnéztük a BUX, az OTP, a Richter és a MOL részvényéhez tartozó legfontosabb támasz és ellenállás szinteket is, amelyek sokat segíthetnek a befektetőknek mind a belépési pontok meghatározásában, mind a kockázatkezelés kialakításában.

Szárnyal a magyar tőzsde, bombaformában a blue chipek

A kimondottan kedvezőtlen tőkepiaci hangulat ellenére 2,2 százalékos pluszban fejezte be a tegnapi kereskedést a magyar tőzsde, a hazai blue chipek közül az OTP 2,8 százalékkal, a Mol 3,6 százalékkal, míg a Richter 1,5 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom papírjai azonban 1 százalékos mínuszban zárták a napot. A remek teljesítmény ma is folytatódik, az emelkedést az OTP részvénye vezeti, jelenleg több, mint 1,7 százalékos a plusz a nagybank papírjánál. A fokozott befektetői érdeklődés a technikai kép alakulása mellett azzal is magyarázható, hogy a napokban teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését a Mol és az OTP is, a számok pénteken érkeznek.

Nagyot hajrázott a Dow, ütötték a technológiai szektort

Mínuszban kezdték a napot az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is lejjebb került. Különösen a technológiai cégek teljesítenek gyengén. A mai kedvezőtlen teljesítmény ellenére azonban a vállalati gyorsjelentési szezon eddig kifejezetten erősen alakul, magas profitnövekedés látható, és emellett a gazdasági adatok is biztatóak. Az ázsiai piacokon felemás teljesítmények voltak láthatóak, és hasonló tendencia figyelhető meg az európai börzéken is. Kifejezetten jól teljesítenek azonban ma az olajtársaságok, amit segít az olajár emelkedése, a Brent már ismét közel 70 dolláron áll hordónként.

Emelkedett a Dow, esett a Nasdaq

Ma csak visszafogott volumenek mellett folyt a kereskedés az ázsiai tőzsdéken, miután a kínai és a japán piacok ünnepnap miatt zárva tartottak. Európában erősen indult a hét, és délután is jó hangulat uralkodott a tőzsdéken, a magyar piac azonban mérsékelt eséssel zárt. Az amerikai tőzsdék vegyesen teljesítettek.

Az orosz-ukrán konfliktus betett a magyar tőzsdének, de a Masterplast szárnyalása töretlen

Áprilisban némileg visszaesett a magyar tőzsde teljesítménye, bár a forgalom mértéke jelentősen alacsonyabb volt a korábbi hónapokhoz képest. A BUX-index 2,6 százalékos mínuszban fejezte be az előző hónapot 43 183 ponton. A világ tőzsdéin viszonylag jó hangulat uralkodott, de térségünkben és így a hazai piacon is érezhető hatása volt az orosz-ukrán viszony elmérgesedésének, de szerencsére mérséklődött a konfliktus. A hazai piac sztárja egyértelműen a Masterplast volt mind forgalom, mind pedig teljesítmény tekintetében. A brókercégek közül a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat, a második helyre a Concorde került, őt pedig az Erste követi.

Mindent visznek a kriptodevizák - Mutatjuk, mivel lehetett idén sok pénzt keresni

Áprilisban is folytatódott a globális rali a tőkepiacokon, általánosságban elmondható, hogy a tavaly év végén megnyitott részvény-, nyersanyag- és kriptodeviza-pozíciókon szépen lehetett keresni, kevés olyan fontosabb tőzsdei instrumentum van, amelynek esett volna idén az ára, közéjük tartozik az arany és az ezüst, néhány mezőgazdasági nyersanyag és a hosszú amerikai állampapírok.

Lefordultak a történelmi csúcsról az amerikai tőzsdék

Kissé kedvezőtlen volt pénteken a nemzetközi hangulat a tőzsdéken, a befektetők fő fókuszában ma a gazdasági adatok állnak, amelyek több ízben csalódást okoztak. Egyrészt lassult a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése áprilisban, másrészt az európai GDP adatok is kedvezőtlenül alakultak, az eurózóna gazdasága a második egymást követő negyedévben zsugorodott, végül pedig az USA-ban márciusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt az infláció, amely szintén negatívan befolyásolta a piaci hangulatot. A relatív gyenge gazdasági adatokat követően elromlott a hangulat a tőzsdéken, a vezető európai indexek mínuszban zártak, és az amerikai tőzsdék is estek.

A Fed sem fordított a hangulaton a Wall Streeten

A nemzetközi piacokon a kereskedési hangulatot elsősorban a javában zajló gyorsjelentési szezon adatai befolyásolják a héten, egyelőre az látszik, hogy a legtöbb vállalat jól teljesít, de ez részben annak köszönhető, hogy a koronavírus-járvány miatt a tavalyi eredmények gyengébbek voltak, így a bázishatás miatt nagyobbnak hat a mostani növekedés éves alapon. Hétfő este tette közzé gyorsjelentését a Tesla is, a számok némileg csalódást okoztak a befektetőknek. Mindeközben a bitcoin az elmúlt időszak gyengébb szereplése után visszapattant és már 55 ezer dollár környékén áll. Az ázsiai tőzsdék ma jól teljesítettek, kimondottan jó hangulatban indult a kereskedés Európa vezető tőzsdéin is, a délutáni órákban is kitart egyelőre a jó teljesítmény. A német tőzsde emelkedését többek között az is magyarázza, hogy az elemzők várakozását jócskán meghaladó nyereségről tudott beszámolni a Deutsche Bank. A tengerentúli tőzsdéken a mai nyitás után sem alakult ki határozott irány, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek.

Elfogyott a lendület az amerikai tőzsdéken

Kedden érdemi elmozdulás nélkül fejezték be a kereskedést az amerikai tőzsdék, a befektetők újabb impulzusokra várnak, összességében azonban továbbra is jó a hangulat az amerikai, és általában a világ tőzsdéin. A kereskedési hangulatot elsősorban a javában zajló gyorsjelentési szezon adatai befolyásolják. Egyelőre a legtöbb vállalat év/év alapon jól teljesít, de ez nagyrészt bázishatásnak tudható be, hiszen a koronavírus-járvány miatt a tavalyi eredmények gyengék voltak.

Új csúcson zárt az S&P 500 és a Nasdaq

Erősen indították a hetet a világ tőzsdéi, az ázsiai piacokon is többségben jó volt a hangulat és a vezető európai indexek is jól teljesítettek hétfőn, a magyar tőzsde is pluszban fejezte be a mai kereskedést, valamint az amerikai indexek többsége is emelkedett. Számos izgalmas esemény lesz a héten, zsúfolt a makronaptár is, és vállalati gyorsjelentések tekintetében is igazi adatdömpingre van kilátás, a mai piaczárás után jelentett például a Tesla, de a legnagyobb amerikai tech cégek beszámolói is érkeznek a héten. Nem csak a részvénypiacokon, de a kriptodevizák piacán is eseménydús a nap, a bitcoin közel 2 hétig tartó korrekciója után ma ismét a vevők dominálnak, és közel 10 százalékot rántottak az árfolyamon.

Emelkedéssel búcsúztatták a hetet az amerikai indexek

Csütörtökön 1 százalékot meghaladó esést szenvedtek el a vezető amerikai részvényindexek azt követően, hogy a Bloomberg arról adott hírt, hogy Joe Biden 39,6 százalékra, tehát közel duplájára emelné a vagyonos amerikaiak tőkenyereség-adóját. Pénteken azonban ezt felpattanás követte, az irányadó amerikai indexek 1 százalék körüli pluszokkal zártak.

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék Joe Biden adóemelésének hírére

Mínuszban nyitottak a vezető amerikai részvényindexek, lejjebb került a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is. Mindezt annak ellenére, hogy a heti új segélykérelmek száma a várakozásoknál jobb lett és a pandémia kezdete óta a legalacsonyabb volt. Közben Joe Biden fontos bejelentést tett a ma kezdődő kétnapos klímacsúcson, ahol vállalta, hogy az Egyesült Államok 2030-ig jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsátásait. Az ázsiai piacokon szintén emelkedés volt látható, és az európai tőzsdék is többnyire pluszban állnak. Alaposan megütötték ma a befektetők Elon Musk kedvenc kriptodevizáját, a Dogecoint, amely nagyot ralizott eddig idén. Nap végére Biden egy másik várható bejelentése ütötte meg az amerikai tőzsdéket.

Jó a hangulat a tengerentúli tőzsdéken, emelkednek az indexek

Bizonytalan teljesítményt láthattunk az európai és a tengerentúli tőzsdéken is, a felemás szereplést többek között az okozhatta, hogy bár sok helyen javulás látható már a koronavírus-járvány kapcsán, de több olyan térség is akad, ahol nem megnyugtató a helyzet, mint például Indiában, Japánban, Törökországban vagy éppen Argentínában, de Európában például a franciák görbéje is aggodalomra adhat okot, illetve nemrég átlépte a koronavírus halálos áldozatainak száma a 3 millió főt. Az ázsiai tőzsdék ma rosszul teljesítettek, Európában azonban kimondottan jó hangulatú piacnyitást láthattunk, a magyar börze is feljebb tudott kerülni a kereskedésben. A jó hangulat a késő délutáni órákra alábbhagyott, azonban a tengerentúli tőzsdék a vegyes nyitás után végül emelkedéssel fejezték be a napot.

Nincs még vége a járványnak, lefordultak az európai és az amerikai tőzsdék

Ma is folytatódik a vezető amerikai részvényindexek gyenge teljesítménye, lejjebb került az S&P 500, a Nasdaq és a Dow Jones is. Ettől függetlenül továbbra is történelmi csúcsaik közelében járnak a tengerentúli börzék az elmúlt napok kedvező gazdasági adatait követően, de a koronavírus-járvány terjedése láthatóan aggasztja a befektetőket. Az ázsiai piacokon vegyes teljesítmények voltak láthatóak, míg Európában a reggeli iránykeresést követően alaposan lefordultak a részvényindexek. A magyar tőzsde végül fél százalékos pluszban zárt a gyengébb napközbeni teljesítmény után. A bitcoin továbbra is gyengélkedik, jelenleg 55 ezer dollár körül áll.

Nem tudtak visszajönni az amerikai indexek

Az óvatos optimizmus ma is kitartott az ázsiai tőzsdéken, ezzel szemben viszont Európában vegyesen teljesítettek a vezető indexek, a nap végére elromlott a hangulat, a magyar tőzsde is jelentősebb eséssel zárt, a Masterplastot viszont új csúcsra húzták napon belül. A tengerentúli tőzsdéken kedvezőtlen hangulat uralkodik hétfőn, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, hiszen ezen a héten 79 S&P 500 cég teszi közzé az első negyedéves beszámolóját. Az amerikai indexek mínuszban zártak.

Csúnya lefordulás a kriptopiacon, emelkedtek a tőzsdék Amerikában

Kivétel nélkül erősödtek az amerikai tőzsdék, az S&P 500 és a Dow Jones rekordszinten zártak. Az emelkedést segítette, hogy tegnap több kedvező gazdasági hír is érkezett, jól teljesített a kiskereskedelem és a feldolgozóipar is. Ugyanakkor a technológiai cégek és a Nasdaq nem teljesítettek kifejezetten jól, a részvényindex a tegnapi záróértéke közvetlen közelében fejezte be a hetet. Az ázsiai piacokon többnyire jó teljesítmény volt látható, és Európában is emelkedtek a börzék. A bitcoin és több meghatározó kriptodeviza árfolyama is esett miután a török jegybank bejelentette, hogy a hónap végétől betiltja a kriptodevizás fizetéseket.

Rekordmagasan zártak az amerikai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdéken vegyesen alakult a kereskedés képe csütörtökön, Európában azonban mérsékelten emelkedtek a vezető indexek, a magyar tőzsdén pedig heves mozgásokat lehetett látni ma, de végül a BUX is emelkedéssel zárt. A tengerentúli tőzsdéken jó volt a hangulat, a vezető indexek új történelmi csúcson zártak azt követően, hogy kedvező gazdasági adatok érkeztek és a fontosabb vállalati gyorsjelentések is felülmúlták az elemzői várakozásokat.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR