Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

BUX árfolyam

BUX Index statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 38725.46
Előző záró ár: 38707.7
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 35201.429094846
360 napos átlagár: 37411.450412496
Napi minimum: 38722.88
Napi maximum: 39336.86
Éves minimum: 28991.86 2020-03-19
Éves maximum: 46475.61 2020-01-02
Történelmi minimum: 9337.99 2009-03-12
Történelmi maximum: 46475.61 2020-01-02
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: %
Árfolyamváltozás 3 hó: %
Árfolyamváltozás 12 hó: %
Adatlap
BUX
Rating
Értékpapír megnevezése BUX
ISIN HU0005060210
Kijelzés módja (Ticker) BUX
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a BUX Index árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

BUX Index hírek

A csúcsokon sincs megállás, menetelt tovább a Wall Street

Az ázsiai tőzsdékre leginkább az iránykeresés volt jellemző pénteken, az európai piacok ezzel szemben jellemzően emelkedtek, a magyar tőzsde is jól teljesít, a hazai blue chipek közül kiemelkedett a Richter, melynek árfolyama új történelmi csúcsra emelkedett ma. Az amerikai tőzsdék emelkedtek, a hangulatot nem tudta érdemben rontani, hogy a novemberi munkaerőpiaci adat elmaradt a várakozásoktól.

Vegyes lett a zárás az amerikai tőzsdéken

Emelkedéssel nyitottak az amerikai vezető részvényindexek, főleg a Dow Jones és a Nasdaq tudott emelkedni, de az S&P 500 is feljebb került. A tengerentúlon jobb munkanéküliségi adatok érkeztek, ami javítja a hangulatot, de a befektetők továbbra is az újabb pénzügyi csomaggal kapcsolatos híreket és a koronavírus-járvány alakulását figyelik. Az európai tőzsdéken mérsékelt elmozdulások voltak, vegyes képet mutatnak a nap végén. A hangulatot rontotta, hogy kedvezőtlenül alakult a szolgáltatószektor novemberi teljesítménye, különösen a turistaországokban, mint Olaszország vagy Spanyolország. A BUX mínusz 1,24 százalékon zárta a napot, a gyenge teljesítmény főleg az OTP és a Mol esésének volt köszönhető.

Enyhe pluszban zárt a Dow és az S&P, a Nasdaq viszont esett

Vegyes teljesítményt mutattak ma az ázsiai tőzsdék, a hangulatot leginkább a harmadik negyedéves GDP adatok és az amerikai stimulusról szóló hírek határozták meg. Enyhe csökkenéssel nyitotta a mai kereskedést a magyar börze, Európa szerte is rossz hangulatban indult ma a kereskedés, a legtöbb vezető index mínuszban nyitott. A késődélelőtti órákra azonban valamelyest javult a hangulat, megérkezett az európai munkanélküli adat is, az Eurostat jelentése alapján októberben az EU-ban stagnált, az euróövezetben pedig csökkent a munkanélküliségi ráta. A tegnapi kiváló hangulatot követően ma mínuszban nyitottak a tengerentúli börzék, ezt többek között a kedvezőtlen foglalkoztatottsági adatok és az EV szektor teljesítménye okozhatja. A kereskedés végére csak az S&P 500 és a Dow Jones tudott fordítani a koronavírus-mentőcsomaggal kapcsolatos jó hírek hatására.

Elszabadult a bika, új csúcson zárt az S&P 500

A múlt heti történelmi csúcsok után korrekció kezdődött az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 és a Dow Jones negatív tartományban, míg a Nasdaq minimális emelkedés mellett fejezte be a kereskedést. Az ázsiai piacokon már javult a hangulat, űgy tűnik a kínai gazdaság teljesen kiheverte a koronavírus járvány hatását, újabb erős makroadat érkezett és ennek hatására a többi ázsiai tőzsde is emelkedett. A határidős indexek mindegyike emelkedést mutatott, így jó hangulatban indult a kereskedés Európában. Az amerikai piacon is remek hangulat uralkodik, az S&P 500  már új történelmi csúcson jár, de emelkedik a Dow és a Nasdaq is, ráadásul megjelent az amerikai gazdasági mentőcsomagról szóló javaslat is.

Tovább vette részvényeit a Richter

Tegnap tovább vette saját részvényeit a Richter, ezzel már közel 846 millió forintot költött sajátrészvény-vásárlásra.

Elszabadult a bika a tőzsdéken, történelmet írtak a piacok

Évtizedek óta nem látott rali indult novemberben a világ tőzsdéin, miután az amerikai elnökválasztás és az egymás után érkező kedvező vakcinhírek euforikus hangulatot eredményeztek a részvénypiacokon. Egyértelműen az látszik egyébként, hogy a befektetők nem a gazdaság és a vállalatok mostani állapotát, vagy a járványhelyzet aktuális állását árazzák, hanem a várhatóan jövőre beköszöntő új világot, amelyben a vakcinával sikerül legyőzni a vírust.

Kiválóan teljesített a BUX, duplájára nőtt a forgalom

Egészen kiváló teljesítményt produkált a BUX novemberben, több mint 20 százalékot emelkedett az index, amihez erősen hozzájárult a magyar blue chipek jó teljesítménye is, különösen az OTP és a Mol. A forgalom erősen felpörgött, több mint a duplája volt az előző havihoz képest, és április óta a legmagasabb szintet érte el. Ehhez hozzájárult a jó nemzetközi hangulat, amelyet a hatékony koronavírus elleni oltóanyaggal kapcsolatos hírek mozgattak elsősorban. A brókercégek rangsorában is történtek változások, az Erste bonyolította a legnagyobb forgalmat novemberben, míg a Concorde volt a második, és a Wood visszacsúszott a harmadik helyre.

A kedvező vakcinahír sem javított a hangulaton, mínuszban zárt Amerika

Az ázsiai tőzsdékre hétfőn megérkezett a korrekció a kifejezetten erős november után, és Európában is hasonlót látunk, leginkább az iránykeresés jellemzte hétfőn az európai piacokat, a magyar tőzsde azonban jelentősebb eséssel zárt, viszont az elmúlt hetek sztárja, a Masterplast új történelmi csúcsra tudott emelkedni. Az amerikai tőzsdék szintén mínuszban zártak hétfőn, a Moderna kedvező vakcinahíre sem tudta javítani a hangulatot.

Amerika: új történelmi csúcs a rövidített kereskedésben

Csütörtökön a tengerentúli tőzsdék zárva tartottak a Hálaadás ünnepe miatt, és ma is csak rövidített ideig tart a kereskedés Amerikában, ottani idő szerint 13 órakor zárnak a tőzsdék. Ázsiában alapvetően emelkedtek a tőzsdék pénteken, azonban az AstraZeneca készítményének tényleges hatékonyságával kapcsolatos aggodolamnak rontották a hangulatot. Európában a kezdeti iránykeresésből egyre szebb emelkedés alakult ki a pénteki kereskedésben, a BUX is pluszban zárt. Közben az amerikai indexek is pluszban fejezték be a napot, a Nasdaq és az S&P index is új csúcson zárt.

Fontos változások jönnek mától a magyar tőzsdén

A Xetra új verziója több változást is hoz azokon a piacokon, köztük a magyar tőzsdén is, ahol a kereskedési rendszert használják, a változások közül az egyik legfontosabb, hogy a befektetők az eddiginél hosszabb ideig kereskedhetnek a kialakult záróáron, írja a Világgazdaság.

Vegyes a kép az európai tőzsdéken, beszakadt a bitcoin

Vegyesen teljesítenek ma az európai tőzsdék, de nincsenek markáns eltérések, többnyire az oldalazás jellemző, bár a vezető részvényindexek közül a FTSE lefelé korrigál. Többnyire a ciklikus szektorok vannak mínuszban, köztük az autógyártók, a bankok és az olajcégek. A BUX stagnált ma, a magyar blue chipek közül a Richter és a Magyar Telekom tudott emelkedni, míg az OTP árfolyama csak minimálisan változott, a Mol pedig esett az olajjal együtt. Hálaadás miatt ma zárva tartanak az amerikai tőzsdék, holnap pedig csak rövidített időben működnek majd. Figyelemreméltó a bitcoin erőteljes lefordulása is a tegnapi rekordközeli szintekről, de a többi kriptodeviza is kétszámjegyű esést mutat.

Felemás zárás Hálaadás előtt az amerikai tőzsdéken

Tegnap nagy rali bontakozott ki az amerikai tőzsdéken, és a Hálaadás hete van, ami hagyományosan erős a tőzsdéken. Ma az amerikai piacon rontott a hangulaton a vártnál rosszabb heti munkanélküliségi adat, de az S&P 500 és a Dow esése mellett a Nasdaq emelkedett.

Új vezetők a 4iG-nél

A veszélyhelyzet miatt – más tőzsdei társaságokhoz hasonlóan – nem tartotta meg eredetileg mára összehívott rendkívüli közgyűlését a 4iG, ehelyett a vállalat igazgatósága döntött a jogszabályban adott felhatalmazással élve a november 4-én közzétett előterjesztés szerinti határozatokban.

Fűtötték a részvénypiaci hangulatot Biden fontos jelölései, új mélypontra bukott az arany

Jó hangulatban telt a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken azt követően, hogy újabb kedvező vakcinahír érkezett, ezúttal az AstraZeneca számolt be a készítménye teszteredményeiről. Ez az elmúlt három hétben már a harmadik hasonló vakcina-bejelentés volt, korábban a Pfizer és a Moderna is kedvező híreket közölt. A bejelentés hatására a járvány alatt alaposan megütött szektorok részvényei emelkedtek, köztük a légitársaságok és az olajcégek papírjai. Aztán ez a jó hangulat átragadt az amerikai piacokra is, amelyeken tovább javította a hangulatot néhány kulcsfontosságú jelölés híre az új Biden-kormányzatban. Közben a kedvező vakcinahírek hatására az arany unciánkénti árfolyama dollár alapon négyhavi mélypontra bukott.

Mínuszban zárt Amerika

A vezető amerikai részvényindexek estek ma, a hangulatot rontja a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása, de az sem segített, hogy Steve Mnuchin pénzügyminiszter jelezte, hogy nem hosszabbítanák meg az év végén lejáró pénzügyi programokat, bár ma pontosított ezen, hogy ha szükséges, akkor tudnak még pénzt nyújtani. Európában mérsékelt emelkedést látunk az irányadó indexeken, a BUX 0,1 százalékos pluszban zárta a napot. Érdemes még kiemelni a bitcoint is, amely ma tovább száguld az új csúcsok felé.

Pluszban zártak az amerikai indexek

Az amerikai vezető részvényindexek folytatták hétfő óta tartó esésüket és mínuszban voltak estig, magyar idő szerint 8 körül azonban az S&P is visszajött, és a Dow is ledolgozott valamennyít a mínuzsból, végül mindhárom vezető index pluszban zárt. Európában továbbra is többnyire mínuszban zártak a tőzsdék, de az esés jellemzően 1 százalékon belüli. A hangulatot a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása és a növekvő esetszámok befolyásolják, amit a hatékony oltóanyagokkal kapcsolatban érkező újabb hírek sem tudnak javítani. Főleg a ciklikus vállalatok, a légitársaságok, az olajtársaságok részvényei esnek. A BUX index 0,52 százalékos mínuszban fejezte be a napot, de néhány kisebb részvény, mint a Masterplast vagy a 4iG kifejezetten jól teljesített.

Hirtelen kilőtt a Mol, szembe megy mindennel

Reggel eséssel indult a nap a Mol piacán, aztán délután néhány perc alatt hirtelen kilőtt az árfolyam, miközben a nemzetközi részvénypiaci hangulat ma inkább borongós, és a szektortársak részvényárfolyama is esik.

Kis papírok nagy napja a magyar tőzsdén

Miközben az európai tőzsdék nagyrészt mínuszban vannak, amit a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása miatti aggodalmak okoznak, addig néhány magyar kisvállalat erre fittyet hányva csak emelkedik. A mai rossz hangulatban is emelkedni tudtak a Masterplast, a 4iG és az Alteo részvényei is. Ebben semmi véletlen nincs azonban, mind a három cég eredményei kiválóak voltak eddig idén és a koronavírus-járvánnyal szemben ellenálló üzleti modellel rendelkeznek, további akvizíciókban gondolkodnak, vagyis mondhatnánk, hogy meglovagolták eddig a válságot.

Eséssel zártak szerdán az amerikai tőzsdék

Az európai tőzsdéken a kezdeti esést követően iránykeresést láttunk a szerdai kereskedés első felében, a magyar tőzsde azonban felülteljesítő volt, részben az OTP jó teljesítményének köszönhetően. A korábbi vakcinahírek miatti optimizmus mostanra halványulni látszott, a befektetők fókuszában ismét a koronavírusos esetszámok alakulása és a korlátozó intézkedések kerültek, illetve ezek gazdaságokra gyakorolt hatása a következő hónapokban. A kora délutáni órákban azonban elkezdett javulni a hangulat, miután újabb bejelentés érkezett a Pfizer vakcinájával kapcsolatban, amely a végső eredmények szerint még hatékonyabb, mint amit korábban közöltek. A friss vakcinhír ellenére a tengerentúli tőzsdék eséssel fejezték be a kereskedést.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR