Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

BUX árfolyam

BUX Index statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 42932.61
Előző záró ár: 42912.28
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 33328.45609164
360 napos átlagár: 34575.52681266
Napi minimum: 42330.16
Napi maximum: 43524.82
Éves minimum: 28991.86 2020-03-19
Éves maximum: 45484.27 2021-02-17
Történelmi minimum: 9337.99 2009-03-12
Történelmi maximum: 46475.61 2020-01-02
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: %
Árfolyamváltozás 3 hó: %
Árfolyamváltozás 12 hó: %
Adatlap
BUX
Rating
Értékpapír megnevezése BUX
ISIN HU0005060210
Kijelzés módja (Ticker) BUX
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a BUX Index árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

BUX Index hírek

Érkezik a mentőcsomag, emelkedéssel indulhat a hét a tőzsdéken

Nagy fordulat látszott múlt pénteken a tengerentúli tőzsdéken, a vezető indexek a kezdeti mínuszokat gyorsan ledolgozva jelentős emelkedéssel zártak azt követően, hogy a vártnál kedvezőbb munkaerőpiaci adat érkezett. Hétvégén a szenátus elfogadta az Egyesült Államok valaha volt legnagyobb gazdaságösztönző csomagját, ezzel szemben viszont az ázsiai tőzsdék jellemzően estek és az amerikai határidős indexek is mínuszban vannak. Európában azonban pozitív hangulatban indulhat a hétfői kereskedés.

Tombol a koronavírus harmadik hulláma, mi lesz a magyar tőzsdével?

Az emelkedő kötvényhozamok és az infláció aggasztja március elején a tőzsdei befektetőket, miközben a koronavírus-járvány tovább tombol a világban, az oltások pedig csak lassan haladnak, ami késleltetheti a gazdasági fellendülést. A magyar tőzsde tartja magát, a BUX index már közelíti a járvány előtti szintet és a tavalyi történelmi csúcsot. Rendszeres havi felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar tőzsde és a forint kilátásairól, valamint a top pickjeikről.

Nagyot hajrázott a Dow a hétvége előtt

Európában a kezdeti rossz hangulat fokozatosan javult nap közben, majd délutánra vegyes kép alakult ki a tőzsdéken, a BUX felülteljesítő volt ma. A vártnál jobb, friss amerikai munkaerőpiaci adatot követően felpattantak a tengerentúli tőzsdék a nyitáskor, majd kis megingással a jó hangulat kitartott a zárásig is.

Szétverték az amerikai tech-papírokat, majdnem 4%-os mínuszban zárt a Nasdaq 100

Az amerikai tőzsdéken felemás volt a nyitás, a Dow Jones emelkedett, míg az S&P 500 és a Nasdaq lejjebb került, aztán a Fed-elnök nyilatkozata után mindhárom index beszakadt. A befektetők ma is a technológiai részvényeket adták inkább, a Nasdaq 100 3,63%-os mínuszban zárt. Az ázsiai tőzsdék szintén jelentősen estek, és hasonlóan gyenge nyitás látható az európai részvényindexek tekintetében is. A kormány szigorú lezárásokat rendelt el a meredeken emelkedő koronavírusos fertőzések miatt március 22-ig, a magyar tőzsde jelentősen alulteljesít ma az európai mezőnyben, elsősorban az OTP és a Mol gyenge szereplése miatt.

Nagy esés a magyar tőzsdén, Amerika is mínuszban zárt

Remekül kezdődött a hét a tengerentúli tőzsdéken, többek között a koronavírus-esetszámok kedvező alakulásának és az újabb nagy pénzügyi mentőcsomagnak köszönhetően szárnyaltak az indexek, tegnap azonban alábbhagyott a lendület, elsősorban a technológiai és a növekedési részvények alulteljesítésének köszönhetően lejjebb kerültek a vezető börzék. Az ázsiai tőzsdéken ma többnyire jó hangulatban telt a kereskedés, és Európában is erős volt a kezdés, így kezdetben folytatódott a tegnapi rali, amit részben az eurózóna stabil inflációs adatai hajtottak. A késő délelőtti órákban a kriptodevizákat is valósággal tépték a befektetők, a bitcoin jegyzése ismét átlépte az 50 000 dollárt. A délutáni órákra alábbhagyott a lendület, esést láthatunk a magyar tőzsdénél, ami az újabb korlátozó intézkedések belengetésével magyarázható többek között. Felemás nyitást láthattunk a tengerentúlon a technológiai papírok alulteljesítése mellett, beárnyékolja a hangulatot a legújabb makroadat, miszerint a vártnál kevésbé nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban februárban. Végül egyértelműen negatív tartományban zárt Amerika.

Megtorpant a rali az amerikai tőzsdéken, ütötték a tőzsdéket a befektetők

Ma jóval gyengébb volt az amerikai tőzsdék teljesítménye, lejjebb került az S&P 500, a Nasdaq és a Dow Jones is. Elsősorban a technológiai és a növekedési részvények teljesítenek rosszabbul, köztük az elektromosautó-gyártók. Tegnap még nagyobb emelkedés volt látható, amit segített, hogy az amerikai gyógyszerhatóság elfogadta a Johnson & Johnson egydózisú vakcináját, illetve kedvezően alakulnak a koronavírusos esetszámok. Emellett mérséklődtek a kötvényhozamok is, és hamarosan jöhet az újabb nagy pénzügyi mentőcsomag. Az ázsiai tőzsdéken felemás volt a teljesítmény, míg Európában a stabil inflációs adatok után javul a hangulat és mérsékelt emelkedés látható.

Bombaformában voltak az amerikai tőzsdék is

Raliznak az amerikai tőzsdék, feljebb került a Dow Jones, a Nasdaq és az S&P 500 is, amely részben a kötvényhozamokra nehezedő nyomás csökkenésének, részben pedig a közelgő újabb nagy pénzügyi mentőcsomagnak köszönhető, miután az amerikai képviselőház elfogadta az újabb körös gazdaságélénkítő csomagot, amely most a szenátus elé került. Európában szintén jó hangulatban telik a hétfői kereskedés, amely hasonlóan a kedvezőbb kötvénypiaci mozgásoknak tudható be.

Már a koronavírus-járvány előtti szinteken a BUX, közel a történelmi csúcs

A BUX jól teljesített februárban, 0,7 százalékkal került feljebb a hónap során, amit segített a relatíve kedvezőbb nemzetközi hangulat is, egyedül a technológiai cégekben gazdag Nasdaq teljesített gyengén. A befektetőket elsősorban a növekvő kötvényhozamok és az inflációval kapcsolatos aggodalmak bizonyították el. A koronavírus-járvány alakulását kettősség jellemzi, hiszen néhol megindult a harmadik hullám is. A BÉT forgalma ebben a közegben alacsonyabb volt a januárihoz képest, de a teljesítménye jó volt, főleg a Richter és a Magyar Telekom tudott emelkedni. A brókercégek rangsorában is volt némi mozgás, a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat a hónapban, míg a Concorde volt a második és az Erste a harmadik.

Nagyot megy ma a magyar tőzsde, tépik a Molt

Jól indult március első hete a tőzsdéken, komoly emelkedést látunk Európa vezető részvényindexein, azonban még az erős mezőnyben is felülteljesítő a BUX. A magyar tőzsdét elsősorban az OTP és a Mol húzza, a Mol árfolyama több mint 4 százalékot emelkedett.

Jókora mínuszban zárt Amerika

Rövid iránykeresést követően lefordultak az amerikai tőzsdék, lejjebb került a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is, utóbbi 3,5%-os mínuszban zárt. A kedvezőbb munkanélküliségi adatok sem hozták meg a befektetők kedvét, akik továbbra is az infláció és a magasabb kötvényhozamok miatt aggódnak. Az ázsiai tőzsdéken emelkedés volt látható, míg Európában többnyire szintén pluszban állnak a részvényindexek. Kifejezetten jól teljesítenek a bankok részvényei, mivel a rövid és hosszabb távú kötvényhozamok közötti olló nő, ami segíti a nyereséges működést. Kifejezetten jól teljesített ma a magyar tőzsde, különösen erősen teljesített az OTP, de pluszban volt a többi blue chip is. A bitcoin az 50 ezer dolláros szint környékén mozog.

Csúnya mínuszban zárt a Nasdaq

Ma tovább folytatódtak az esések a tengerentúlon, a vezető amerikai részvényindexek mindegyike lejjebb került a nyitást követően, különösen a technológiai részvények teljesítenek rosszul már második napja. A Tesla árfolyama alaposan bezuhant a kereskedés megkezdését követően, a Nasdaq egésze mínuszban zárt. A befektetők elsősorban az infláció és a magasabb kötvényhozamok miatt aggódnak, így ezért ütik a növekedési és a technológiai papírokat. Az európai tőzsdéken szintén kedvezőtlen a hangulat, többnyire mérsékelt esések láthatóak. A bitcoint szintén alaposan megütötték, amely már 50 ezer dollár alatt jár.

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég, de egy midcap is felfért a dobogóra

Tovább javult a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, mindegyik magyar cég jobb eredményt ért el az idei felmérésünkben, mint egy évvel korábban. A blue chipek továbbra is az élmezőnyben vannak, de a midcapek is kezdik beérni őket, sőt, idén egyikük felállhatott a dobogó harmadik helyére - derül ki a Portfolio idén már 20. alkalommal elkészített transzparencia-felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 19 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült.

Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol követi a listán és idén a dobogóra felfért egy midcap is, a Graphisoft Park a harmadik helyet szerezte meg.

A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat a Graphisoft Parknak, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

Nagyot estek a techpapírok, de a Dow Jones pluszban zárt

Az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a hangulat hétfőn, Európában és Amerikában pedig eséssel indult a hét, ami részben az infláció megugrásával kapcsolatos aggodalmaknak tudható be. Ezek miatt emelkednek a kötvényhozamok, az pedig rontja a vállalati értékeltséget, így hétfőn az egyébként is feszítettebb értékeltségű amerikai technológiai szektor részvényeit jobban megütötték. A Nasdaq végül 2,5%-os mínuszban zárt, az S&P500 is 0,8%-ot esett, de a Dow Jones enyhe pluszt btudott összehozni. Az inflációs aggodalmak miatt az arany megugrott, ismét 1800 dollár felett jár kissé.

Jöhet a következő nagy kör felfelé a tőzsdéken?

A vezető európai részvényindexek ma jellemzően emelkedtek, a magyar tőzsde viszont csak stagnált, és ez volt a jellemző az amerikai részvénypiacokon is. A kriptodevizák azonban ma is száguldottak, a bitcoin 7 százalékos emelkedéssel elérte az 1000 milliárd dolláros piaci kapitalizációt.

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Kedvezőtlen volt a zárás az amerikai tőzsdéken, lejjebb került az összes vezető részvényindex, különösen a Nasdaq. Elsősorban a technológiai papíroktól próbálnak szabadulni a befektetők, amit az elmúlt napokban megnövekedett inflációs aggodalmak hajtanak a leginkább, esett az Apple, a Tesla, a Netflix és a Facebook is. Európában szintén többnyire mínuszban vannak a részvényindexek, köztük a német, a francia és a brit is. A magyar tőzsde végül 0,83 százalékkal került lejjebb, főleg az OTP gyengébb teljesítményének köszönhetően. A bitcoin árfolyama továbbra is 50 ezer dollár fölött alakul.

A Dow pluszba tudott kapaszkodni a végére

Szerdán az ázsiai piacokon leginkább a profitrealizálás látszott az elmúlt időszakban látott emelkedést követően, a kínai tőzsdéken pedig továbbra sem volt kereskedés a Holdújév ünnepe miatt. A vezető európai indexek lejjebb kerültek ma, a magyar tőzsde korábbi lendülete is elfogyott délutánra. A tengerentúlon szintén negatív hangulat uralkodik, ami részben az emelkedő kötvényhozamokkal kapcsolatos aggodalmaknak tudható be, emellett a befektetők a gazdasági adatokra figyelnek.

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék

Jó hangulatban telt ma a kereskedés a tőzsdék többségén, Amerikában azonban nem volt egyöntetű az optimizmus. A befektetők az alacsonyabb koronavírusos esetszámoknak örülnek, így a ciklikus papírok mennek a legjobban, mint az olajtársaságok vagy a sétahajók. Európában kevésbé jó a hangulat, de a BUX felülteljesítő volt a mezőnyben, ami jelentős mértékben a pozitív meglepetést okozó negyedik negyedéves magyar GDP-adatoknak köszönhető. Remekül teljesített ma az OTP és a Richter, utóbbinak jelentősen megemelte a célárát az Erste. A bitcoin árfolyama rövid időre átlépte az 50 ezer dolláros lélektani határt is.

Tépik a Mol és a Richter részvényét

Kimondottan jól kezdte a mai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX jelenleg 1,5 százalékos pluszban tartózkodik. Kiemelkedik a blue chipek közül a Mol és a Richter, komoly emelkedést láthatunk mindkét nagyvállalat papírjánál.

Új csúcsok születtek Amerikában

Az ázsiai piacok többsége ünnepnap miatt zárva tartott pénteken, Európában pedig felemás hangulat uralkodott a pénteki kereskedésben, a magyar tőzsde alulteljesítő volt ma. Amerikában új csúcsra erősödött a Dow Jones és a Nasdaq. Az emelkedés részben az újabb körös amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos várakozásoknak, részben pedig a csökkenő koronavírusos esetszámoknak volt köszönhető.

Mínuszban zárt a BUX, vegyes volt a hangulat a tengerentúli tőzsdéken

Az ázsiai börzék ünnepnap miatt többnyire zárva tartanak, míg az európai tőzsdék többnyire mérsékelt emelkedést mutatnak. A BUX egyelőre felülteljesítő, az OTP és a Richter is emelkedik, míg a Rába részvényeit csúnyán elkezdték dobálni. Vegyes hangulatban zajlott a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a Dow Jones enyhe mínuszban zárt.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR