Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

BUX árfolyam

BUX Index statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF):
Nyitó ár: 48775.97
Előző záró ár: 48752.59
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 48070.42
Napi maximum: 48918.73
Éves minimum: 31806.46 2020-09-25
Éves maximum: 49410.31 2021-06-16
Történelmi minimum: 9337.99 2009-03-12
Történelmi maximum: 49410.31 2021-06-16
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 6.1753762873217%
Árfolyamváltozás 3 hó: 16.244683131444%
Árfolyamváltozás 12 hó: 29.692152458793%
Adatlap
BUX
Rating
Értékpapír megnevezése BUX
ISIN HU0005060210
Kijelzés módja (Ticker) BUX
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a BUX árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

BUX hírek

A vártnál is hamarabb jöhet az amerikai kamatemelés - Csúnya lefordulás a tőzsdéken

Az ázsiai piacokon vegyes mozgások alakultak ki pénteken, miután a befektetők a Fed szerdai üzenetit emésztették, viszont az európai tőzsdék a kezdeti iránykeresés után csúnyán lefordultak, a magyar tőzsde is eséssel zárt ma. A tengerentúli tőzsdéken is kifejezetten rossz hangulat uralkodott, ami részben annak tudható be, hogy a St. Louis-i Fed elnöke arról beszélt, hogy az amerikai jegybank akár már jövő év végén kamatemelésbe kezdhet.

Szigorúbb hangnemet ütött meg a Fed, meginogtak az amerikai tőzsdék

Felemás teljesítmény volt látható az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 és a Dow Jones lejjebb került, míg a Nasdaq mérsékelt pluszban zárt. A kedvezőtlenebb kereskedési hangulatban jelentős szerepet játszik az amerikai jegybank, amely tegnap tartott kamatdöntő ülést, és bár az irányadó kamaton és az eszközvásárlási program feltételein sem változtattak, de erősödnek a szigorítás irányába mutató hangok, illetve alaposan megemelték az idei inflációs prognózist is. Az ázsiai piacokon többnyire szintén negatív teljesítmények voltak láthatóak, és Európában is gyengén teljesítenek a vezető részvényindexek. A befektetők pedig alaposan megütötték az aranyat és az ezüstöt.

Zászlók a magyar részvények grafikonján - folytatódik az emelkedés?

Bár az elmúlt napokban megtorpanni látszik a hazai tőzsde blue chip-jeinél megfigyelhető emelkedő trend, egy fontos alakzat két nagy részvénynél is megjelent. A zászló formáció jellemzően arra utal, hogy a vevők csak lassítanak, de nem állnak le, és nincs komoly szándék az eladói oldalon. Az OTP és a MOL esetén ez mind ad mérsékelt optimizmusra okot, hogy az intézményi vevők tovább fogják venni ezeket a részvényeket, és ez a két részvény már elegendő a BUX stabil emelkedéséhez is. A nemzetközi helyzet egyelőre nem fokozódik, így egyelőre megvannak a feltételek a további középtávú emelkedéshez. Technikai (gyors)elemzés.

Mínuszban zártak az amerikai indexek, de tovább szárnyalt az olaj - A szerdai Fed-döntésre vár a világ

Az ázsiai és európai tőzsdék kedden többnyire jól teljesítettek, a magyar BUX index hétfői csúcsdöntését kedden újabb csúcsdöntés követte, így már az 50 ezer pontos kerek szint közelében járunk. Az amerikai tőzsdék a szerdai fontos Fed kamatdöntés előtt mérsékelten süllyedtek, mert egyelőre bizonytalan a piac abban, hogy az amerikai jegybank az infláció megugrását hogyan látja és arra mikor és milyen intenzitással reagál a pénznyomtatás visszafogása és a kamatemelések terén. Közben az amerikai olajfajta 2%-kal 72 dollár fölé ugrott, ami ismét többéves csúcs, azaz az olajpiac egyelőre mindenképpen érzi a válságból való kilábalás során a többlet keresletet.

Belehúztak a techpapírok, száguldottak a spekulatív részvények a tengerentúlon

Az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a hangulat hétfőn, Európában azonban jó hangulatban indult a hét, a DAX új csúcsra emelkedett. A magyar piac ma relatíve alulteljesítő volt a kedvező nemzetközi hangulatban, viszont a midcapek között nagy mozgásokat láttunk, a Masterplast árfolyama 8 százalékos pluszban is járt ma, de jól teljesített a Rába és az Opus is. Európával szemben a tengerentúlon gyengén indult a hét, de csak kisebb mínuszban állnak a vezető amerikai indexek.

Példátlan hadiipari fejlesztés indul Magyarországon, szárnyal a Rába árfolyama

A nulláról építi újra a magyar kormány a hazai hadiipart, a döntéshozók azzal számolnak, hogy 2030-ra már többszáz milliárd forint fölötti kibocsátást ér el a magyar hadiipar, a honvédelmi igények kiszolgálása mellett jelentős exporttevékenységre is sor kerül, mondta el Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a Portfolio-nak. Komplett ökoszisztéma jön létre hazánkban: többek között bevonnák a gyártásba beszállítói oldalról a hazai kkv-szektort, a tőzsdén jegyzett vállalatok közül a Rába neve többször is szóba került az interjún - ezt követően a részvényárfolyam is komoly raliba kezdett.

Új csúcson zárt az S&P 500 a vártnál gyengébb inflációs adat után

Ázsiában ma mérsékelten emelkedtek a tőzsdék, viszont az európai piacokon nem alakult ki határozott irány a csütörtöki kereskedésben, a befektetők az EKB kamatdöntésére és Christine Lagarde sajtótájékoztatójára figyeltek, a jegybank végül nem változtatott az irányadó kamaton. Az amerikai tőzsdéken ezzel szemben kifejezetten jó hangulat uralkodott, az S&P 500 új csúcsra került a vártnál gyengébb inflációs adat után.

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Felemás teljesítmény volt látható az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones és az S&P 500 mínuszban zárt, míg a Nasdaq emelkedett. Jól teljesítettek a technológiai cégek részvényei, ami részben annak köszönhető, hogy még lejjebb kerültek a kötvényhozamok. Az európai börzéken szintén vegyes kép volt látható a mai kereskedésben. A kriptovalutákat tegnap ismét megütötték a befektetők, a bitcoin jelenleg 35 ezer dollár környékén áll, sikerült fölfelé korrigálnia. Az MNB alelnöke, Virág Barnabás, a Portfolio Hitelezés konferenciáján bejelentette, hogy a jegybank június végén szigorítási ciklusba kezd, a leghatározottabb módon fel fognak lépni az inflációs kockázatok ellen, vagyis úgy tűnik, hogy jön a magyar kamatemelés.

Alapos megütötték a bitcoint - Az amerikai tőzsdéken viszont nem ijedtek meg a befektetők

A hétvégi G7-csúcstalálkozó nagy adómegállapodási híre a jelek szerint nem bizonytalanította el a befektetőket, amelyek új impulzusokra vártak a keddi európai kereskedésben, amelyet végül a vezető nyugat-európai részvényindexek a tegnapi záróértékeik közvetlen közelében zártak. A magyar tőzsdén ugyanakkor a vevők domináltak, a BUX értéke 0,6 százalékot erősödött a hétfői záráshoz képest. Amerikában viszont nem láthattunk érdemi elmozdulásokat a keddi kereskedésben. Nem úgy a kriptovaluták piacán, ahol jelentős zuhanások következtek be kedden.

Szépen zártak az amerikai tőzsdék

Az amerikai tőzsdék tegnapi lefordulását követően az ázsiai tőzsdéken is nagyrészt a negatív hangulat volt jellemző, azonban Európa tőzsdéi mérsékelten emelkedtek, a magyar BUX index ma történelmi csúcson zárt az OTP-vel egyetemben és ma már az amerikai piacok is magukhoz tértek. Európához hasonlóan a tengerentúlon is jó hangulat uralkodik a tőzsdéken, miután a vártnál gyengébb munkaerőpiaci adat alapján nem valószínű, hogy az amerikai jegybank idő előtt fog módosítani a jelenlegi ultralaza monetáris politikáján. Mindeközben Elon Musk hajnali tweetjét követően beindult az eladási hullám a kriptovaluta-piacon, a Tesla-vezér kiírása alapján ugyanis "szakíthatott" a bitcoinnal.

Elakadt az amerikai tőzsdék menetelése

Mínuszban nyitottak az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül lejjebb került a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is. Mindezt annak ellenére, hogy erős munkaerőpiaci adatok érkeztek. A kedvezőtlen kereskedési hangulatot részben az magyarázhatja, hogy Oroszország bejelentette: eltávolítják a dollár eszközöket a nemzeti vagyonalapból, amely ezután az euróra, a jüanra és az aranyra fog inkább támaszkodni. Az európai tőzsdéken szintén romlottak a teljesítmények a délutáni órákban.

Kis emelkedésekkel zártak az amerikai indexek

Kimondottan jó hangulatú kereskedést láthatunk ma Európában, a BUX index tegnapi csúcsa után ma is emelkedni tudott. A tegnapi remek teljesítmény után ma is feljebb került az olaj ára, ennek köszönhetően szektorszinten kimondottan jól teljesítettek az olajipari cégek. A tengerentúli tőzsdéken enyhe emelkedést láthattunk, a remek első negyedéves eredmények ellenére minimális pluszban van csak a Zoom részvénye, míg a mozilánc-üzemeltető AMC papírja ma is szárnyaltak. Mindeközben ismét ralizik Elon Musk kedvenc kriptovalutája, a dogecoin: a Coinbase kriptotőzsde a holnapi naptól kezdve elkezdi elfogadni a bejövő átutalásokat az eredetileg viccnek indult tokenből.

Alig mozdult Amerika

Az amerikai tőzsdék nemzeti ünnep miatt zárva tartottak tegnap, ám ma már újra lehet kereskedni. A kereskedés megkezdését követően pluszban állt a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is. Zárásra azonban stagnálást közelében voltak az indexek. Az ázsiai piacokon vegyes elmozdulások voltak láthatóak, míg Európában többnyire pluszban állnak a tőzsdék. A magyar tőzsde pedig ralizik egyet közben, így a BUX-index 47 ezer pont fölé került, ami új történelmi csúcs, és az OTP árfolyama sem volt még soha ilyen magas.

Történelmi csúcson a magyar tőzsde, nagyot ment az OTP és a Masterplast

Májusban erősen teljesített a magyar tőzsde, és a forgalom mértéke is emelkedett havi összehasonlításban. A BUX-index új történelmi csúcsra került a hónap során, amelyet végül 7,4 százalékos emelkedéssel fejezett be. A nemzetközi tőzsdéken továbbra is kedvező hangulat uralkodott, és külön segítette a hazai börze teljesítményét, hogy az első negyedéves magyar GDP-adat a vártnál is jobb lett. A hazai piac sztárja az OTP és a Masterplast volt. A brókercégek közül a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat, a második helyre a Concorde került, őt pedig az Erste követi.

Emelkedéssel zárt a BUX, felülteljesítő volt ma a magyar tőzsde

Mérsékelten optimista hangulatban történő kereskedés jellemezte múlt pénteken az amerikai tőzsdéket, végül mindhárom vezető index feljebb került, bár a PCE-adat valamelyest rontotta a hangulatot. Ezt követően hétfőn kedvezőtlen hangulat uralkodott az ázsiai piacokon, miután Japánból és Kínából is a vártnál gyengébb gazdasági adatok érkeztek. Az európai tőzsdék gyengén teljesített hétfőn, a BUX azonban felülteljesítő volt a mai kereskedésben, és végül pluszban zárt a hazai index. Az amerikai tőzsdék ma a Memorial Day miatt zárva tartanak.

Ma is emelkedtek az amerikai tőzsdék

Az elmúlt napokban vegyes mozgásokat láttunk a világ tőzsdéin, mind az európai, mind az amerikai tőzsdék felemás teljesítmény nyújtottak, ma reggel azonban már kifejezetten jó hangulat uralkodott az ázsiai piacokon, miután a New York Times értesülései a Joe Biden féle amerikai adminisztráció mintegy 6000 milliárd dollárra emelné az amerikai költségvetést, ami rekordmagas lenne. A nemzetközi hangulat jó a tőzsdéken pénteken, az európai tőzsdék is jól teljesítettek és a tengerentúli indexek is emelkedtek a mai kereskedésben. Mindeközben a kriptovaluták piacán kedvezőtlen a hangulat, a bitcoin árfolyama 8,9 százalékos mínuszban is járt ma.

A jó munkaerőpiaci adat mára megmentette az amerikai tőzsdéket

Felemásan nyitottak az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül jól indult az S&P 500 és a Dow Jones is, a technológiai cégekben gazdag Nasdaq azonban mérsékelten lejjebb került. Utóbbi gyengélkedése részben annak köszönhető, hogy a 10 éves amerikai államkötvények hozama ismét emelkedett. Kedvező hír volt ugyanakkor, hogy a heti új segélykérelmek száma csökkent, ami a munkaerőpiac további erősödésére utal. A munkaerőpiaci adat okozta mérsékelten kedvező hangulat kitartott a nap végéig, így a stagnáló Nasdaq mellett az S&P és a Dow emelkedéssel tudott zárni.

Mérsékelt emelkedés történt az amerikai tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdék ma jól teljesítettek, kimondottan kedvező hangulatú piacnyitást láthattunk Európában is, a délutáni órákban azonban leginkább az iránykeresés jellemzi a tőzsdéket. A BUX Index 1 százalékos emelkedésével a legjobb teljesítményt nyújtja jelenleg Európa vezető börzéi közül. A tengerentúli tőzsdéken jó hangulatú, de többnyire eseménytelen kereskedést láthattunk, valamelyest csökkenni látszanak az inflációs félelmek. A kriptovaluták árfolyamában komoly csapkodást láthatunk továbbra is, a múlt heti vérengzés után azonban valamelyest fellélegezhettek a jelentősebb valuták, a bitcoin jegyzése például már 40 000 dollár környékén áll.

Hiába a pandémia, pozitív eredménnyel zárta az évet a Budapesti Értéktőzsde

A Budapesti Értéktőzsde igazgatósága a pandémiás helyzet miatt közgyűlési jogkörben elfogadta a 2020. évi pénzügyi jelentést, amely alapján 2020-ban 118 millió forintos adózott eredményt ért el a BÉT. Az eredményt teljes egészében a piacfejlesztési tevékenységébe kívánja visszaforgatni a társaság.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR