Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

BUX árfolyam

BUX Index statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF):
Nyitó ár: 52376.23
Előző záró ár: 52376.91
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 50701.5
Napi maximum: 52376.23
Éves minimum: 31806.46 2020-09-25
Éves maximum: 53121.09 2021-09-10
Történelmi minimum: 9337.99 2009-03-12
Történelmi maximum: 53121.09 2021-09-10
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 0.72848801619905%
Árfolyamváltozás 3 hó: 19.052636962365%
Árfolyamváltozás 12 hó: 56.177516147943%
Adatlap
BUX
Rating
Értékpapír megnevezése BUX
ISIN HU0005060210
Kijelzés módja (Ticker) BUX
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a BUX árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

BUX hírek

Beszakadtak a tőzsdék, az amerikai indexek is mínuszban zártak

Az ázsiai tőzsdéken kifejezetten gyengén indult a hét, a nyitva tartó piacok közül a hongkongi tőzsde több mint 3 százalékot esett, miután a befektetőket aggasztja, hogy az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő esetleges bedőlése rendszerszintű kockázatot hordozhat magában. Az általánosan negatív részvénypiaci hangulatot tükrözi, hogy az európai tőzsdék is nagyobb esést produkáltak. A negatív hatás az amerikai tőzsdére is átgyűrűzött, így valamennyi jelentősebb index mínuszban zárt a nap végére. A hangulatot az sem javította, hogy az amerikai pénzügyminiszter sürgette a kongresszust, hogy függessze fel vagy emelje meg az államadósság-plafont, ellenkező esetben katasztrófával néz szembe az ország - ez alapján tehát fennáll a lehetősége, hogy a világ két legnagyobb gazdaságát is adósságválság fenyegeti. Mindeközben az is bizonytalanságot szül, hogy a héten tart kamatdöntő ülést az amerikai jegybank, ahol bejelenthetik az eszközvásárlási program visszavágását, amit minden bizonnyal kedvezőtlenül fogadna a piac.

Nem kímélik a magyar tőzsdét sem, nagyot estek a hazai sztárpapírok

Az általános nemzetközi hangulatromlással együtt a magyar tőzsde kispapírjai is csúnya mínuszba kerültek. A BUX index komponensei közül az összes mínuszban áll, a hagyományosan defenzív Magyar Telekom és a Nyomda relatíve jól teljesítenek a többi részvényhez képest, de még utóbbiak árfolyama is közel 1 százalékos mínuszban áll.

Egyhavi mélypontra ütötték zárásra a legfontosabb amerikai részvényindexet

Az ázsiai tőzsdéken ma felemás hangulat uralkodott, miután a befektetők aggasztja a gazdaság lassulása, illetve a kínai szabályozással, és az Evergrande ingatlanfejlesztő esetleges csődjével kapcsolatos aggodalmak is rányomták a bélyegüket a hangulatra. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális képpel ellentétben kifejezetten jó hangulatban indult a kereskedés a kontinens börzéin, viszont délutánra alábbhagyott a lendület, és elkezdtek lefordulni a vezető indexek, a magyar tőzsdén csak mérsékelt elmozdulásokat láttunk pénteken. Az amerikai tőzsdék ma lejjebb kerültek és a volatilitás megnőhet, hiszen ma van az úgynevezett "quadruple witching", amikor is az index- és részvényopciók, valamint határidős ügyletek egyszerre járnak le.

Kedvező inflációs adat érkezett, mégis mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdéken ma komolyabb elmozdulásokat nem láthattunk, Európa tőzsdéin ugyancsak az iránykeresés volt jellemző. A nap vállalati sztoriját az AutoWallisnál láthattuk: az OTP elkezdte követni a céget és közzétett egy elemzést, amely alapján közel 50 százalékos felértékelődési potenciált látnak a részvénynél, az írás hatására komoly rali indult a midcapnél. Érkezett ma egy fontos gazdasági adat is, a várt 0,4 százalék helyett havi alapon „csak” 0,3 százalékkal emelkedtek augusztusban a fogyasztói árak az Egyesült Államokban a júliusi fél százalékos növekedés után. Ezt követően kifejezetten jó hangulatban indult a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a késődélutáni órákban azonban elromlott a hangulat és végül mínuszban zártak a vezető részvényindexek.

Árfolyamrakéták a magyar tőzsdén - Érdemes őket komolyan venni

4iG, Masterplast, AutoWallis, Waberer's, csak néhány az elmúlt hetek nagy magyar tőzsdei sztorijai közül. A cégek részvényárfolyama meredeken emelkedett, ezzel párhuzamosan pedig tőzsdei forgalmuk is megugrott, részarányuk a magyar tőzsdei forgalomból folyamatosan nő.

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken, napok óta tartó eső széria szakadt meg

Ázsiában vegyes volt a kép a tőzsdéken hétfőn, a hangulatra negatívan hatott, hogy lapértesülések szerint az Alipayt feldarabolhatja a kínai állam, illetve újabb szabályozást jelentettek be a technológiai cégekre vonatkozóan. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt emelkednek a vezető index és jól teljesítenek az olajcégek, a bankok, valamint a közműcégek. A tengerentúlon Európához hasonlóan emelkedéssel indult a hét, ezzel napok óta tartó eső széria szakadt meg.

Lefordulás az amerikai tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdéken ma jó hangulat uralkodott, a tőzsdék azt követően pattantak vissza, hogy az elmúlt napokban - részben a szabályozói kockázatok miatt - lejjebb került a vezető részvényindexek értéke. Ami az európai tőzsdéket illeti, a héten a fő fókusz az EKB-n volt, amely tegnap nem a klasszikus értelemben vett taperinget, hanem sokkal inkább az eszközvásárlási programjának kiigazítását jelentette be, amelyet kedvezően fogadtak a befektetők, így pozitív hangulatban indult a pénteki kereskedés, viszont a kereskedési idő végére elkezdett romlani a hangulat. A tengerentúli tőzsdéken úgyszintén pozitív felütéssel indult a nap, viszont nem sokkal a nyitás után lefordultak a vezető részvényindexek, és nem is tudtak javítani.

Harmadik napja esik a Dow és az S&P 500

Az Egyesült Államok tőzsdéi gyengén teljesítenek ma, a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is lejjebb került. Az ázsiai tőzsdék többnyire mínuszban zártak, míg Európában szintén esnek a börzék, mivel a befektetők attól tartanak, hogy lassíthat majd az eszközvásárlási programján az EKB. Elsősorban a ciklikus részvények teljesítenek gyengén, mint az autógyártók, a bankok és az olajtársaságok. A BUX index végül 0,21 százalékkal került lejjebb a nap végére és érdemes kiemelni, hogy augusztusban az éves infláció itthon a vártnál magasabban alakult, 4,9 százalékon.

Beszakadt a 4iG, megy utána a magyar tőzsde

Többnyire negatív hangulatú kereskedést láthatunk Európában - az Eurostat egyébként nemrég tette közzé a második negyedéves GDP részletes adatait, a statisztikai hivatalok inkább többnyire felfelé módosították a számokat, azaz az európai gazdaság teljesítménye még az első becsléshez képest is kedvezőbben alakult. A magyar tőzsde bár komoly mínuszban kezdte a napot, röviddel a nyitás után javítani tudott és új történelmi csúcsra ugrott a BUX index, elsősorban a midcapek remek teljesítményének köszönhetően. A késődélutáni órákban jócskán alábbhagyott a lendület a magyar tőzsdén is, többek között a 4iG mélyrepülésének is köszönhetően kisebb lefordulást láthatunk a BUX indexnél. A tengerentúli tőzsdéken kifejezetten rossz hangulatú piacnyitást láthatunk, a tech-túlsúlyos Nasdaq azonban pozitív tartományban kezdte a napot.

Történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde

Vegyesen zártak múlt pénteken a tengerentúli tőzsdék, főleg a technológiai részvényeket vették a befektetők, a ciklikus papírokat pedig inkább adták, miután a vártnál gyengébb munkaerőpiaci adat érkezett az Egyesült Államokból. Ezt követően az ázsiai tőzsdéken már pozitív hangulat uralkodott és az európai tőzsdéken is emelkedéssel indult a hét, a BUX pedig új történelmi csúcsra került, részben az OTP jó teljesítményének köszönhetően, amely szintén csúcsot döntött ma. Ami az amerikai tőzsdéket illeti, a tengerentúlon ma zárva tartanak részvénypiacok a Labor Day miatt.

Több gyenge adat is érkezett Amerikából, felemás hangulat uralta a tőzsdéket

Az ázsiai tőzsdéken csütörtökön vegyes teljesítmények voltak láthatók és Európában is felemás hangulat uralkodott, viszont a magyar tőzsde kifejezetten jól teljesített a pénteki kereskedésben, a hazai blue chipek melett az AutoWallis és a 4iG is jó napot zárt. A tengerentúli tőzsdék sem törték meg a trendet: vegyesen zártak a tőkepiacok.

Remek adat érkezett, kitartott a lendület Amerikában


Ma az ázsiai tőzsdék többnyire jól teljesítettek, ezzel szemben kedvezőtlen hangulatú piacnyitást láthattunk Európában - a délutáni órákra azonban a legtöbb ország indexe pozitívra tudott váltani. A magyar tőzsde sztárja a Waberer's; a céget újonnan követő Equilor közzétett egy elemzést a vállalatról, amely alapján komoly felértékelődési potenciál rejlik a papírban. Kitartott a jó hangulatú kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, erre magyarázat lehet egy nemrég megjelent fontos adat: a munkanélküli-segélyért folyamodók száma a múlt héten 2020 márciusa óta a legalacsonyabb szintre csökkent.

Soha nem csinált még ilyet a BUX, történelmi mérföldkőhöz érkezett az index

Augusztusban is folytatta a jó teljesítményét a BUX index, amely több mint három évtizedes története során először zárt 50 ezer pont felett és mindezt magasabb forgalom mellett. A legnépszerűbb részvény ezúttal is az OTP volt, amely a teljes volumen több mint 50 százalékát adta. A magyar blue chipek közül is a bank részvényei nyújtották a legjobb teljesítményt, de a kisebb papírok közül érdemes kiemelni a Waberer’s-t is, amely nagyot ralizott augusztusban. A brókercégek közül a dobogót továbbra is a Wood-Concorde-Erste hármas uralja – derül ki a BÉT augusztus havi tájékoztatójából.

Ezek azok a befektetések, amelyekkel a legtöbb pénzt kereshetted idén a tőzsdén

A tavalyihoz képest mintha egy varázsütésre lett volna vége az idei nyárnak és kérdés nélkül köszöntött be az esős, szeles szeptember. A világ tőkepiacain viszont az időjárás változásával ellentétben továbbra is kitart a globális rali és a jellemzően uborkaszezonnak számító nyári időszakban is csak tovább emelkedett a fontosabb eszközök árfolyama. Általánosságban elmondható, hogy aki az év elején nyitott részvény, nyersanyag, vagy esetleg kriptovaluta pozíciót, az nagy valószínűséggel szép hozamot ért el a befektetésén. Ezzel szemben kevés olyan fontosabb tőzsdei instrumentum van, amelynek esett volna idén az árfolyama, közéjük tartozik az arany, és a hosszú amerikai állampapírok.

Új csúcson zárt a Nasdaq és az S&P 500, de a Dow lefordult

Emelkedéssel zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, és Európában is alapvetően jó volt a hangulat a tőzsdéken, a BUX is emelkedéssel zárt. A magyar tőzsdén a Megakrán is nagyot ralizott a hétfői kereskedésben. Ami a tengerentúli tőzsdéket illeti, a vezető indexek közül az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsra került hétfőn, miután Jerome Powell amerikai jegybankelnök múlt pénteken a vártnál lazább hangnemet ütött meg a Fed monetáris politikáját illető kérdésekben. A jó hangulat egészen a zárásig kitartott, de az utolsó órában már nem volt további emelkedés, a Dow mínuszba fordult.

Új csúcson zárt az S&P 500 és a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk pénteken, és Európában is inkább az óvatosság volt jellemző, csak mérsékelt elmozdulásokat mutattak a vezető indexek, végül azonban javult a hangulat a kereskedési idő végére. A mai nap kiemelt eseménye Jerome Powell beszéde a Jackson Hole-i konferencián. A beszédet megelőzően óvatos optimizmus látszott a tengerentúli tőzsdéken, majd miután Powell gyakorlatilag semmit nem mondott a taperingről - amelytől a piac leginkább tartott-, az emelkedés begyorsult.

Az amerikai tőzsdéket is megviselték az afganisztáni hírek és a Fed körüli találgatások

Mindhárom vezető amerikai részvényindex mérsékelt, fél százalék körüli mínuszban zárt  csütörtöki kereskedésben azután, hogy az afgán főváros repterén az Iszlám Állam robbantott és 12 amerikai katona is meghalt, illetve azután, hogy egy újabb jegybankáriu megszólalás után továbbra is intenzíven találgatja a piac a Fed pénznyomtatási programja leállításának menetrendjét. Erről várhatóan pénteken délután többet fogunk majd megtudni.

Pluszban fejezte be a napot Amerika

Az ázsiai tőzsdéken jó hangulatban telt a keddi kereskedési nap, és az európai tőzsdék is javarészt emelkedtek ma. Itthon a piac figyelme az MNB-re szegeződött, amely a várakozásoknak megfelelően 30 bázisponttal 1,5 százalékra emelte az alapkamatot, azonban a jegybank azt is bejelentette, hogy elkezdi visszavágni az állampapír-vásárlási programját. A tengerentúli tőzsdék ma felfelé kapaszkodnak, az emelkedést támogatja, hogy az FDA tegnap megadta a teljes forgalomba hozatali engedélyt a Pfizer/BioNTech vakcinájának. A vezető amerikai tőzsdeindexek kisebb pluszban fejezték be a napot.

Jelentősebb eséssel zártak az amerikai indexek

Lefordultak szerdán az amerikai tőzsdék a Fed jegyzőkönyvét követően, az irányadó indexek jelentősebb mínusszal zártak, a Dow közel 400 pontos esést szenvedett el. A héten kifejezetten kedvezőtlen volt a kereskedési hangulat a tengerentúlon, amit részben a koronavírusos fertőzések számának növekedése okozott, részben pedig a kiskereskedelmi forgalom csökkenése és a kaotikus afganisztáni helyzet. Európában ma felemásan alakult a nap, de a vezető részvényindexek nem teljesítettek jól. A magyar börze ellenben felülteljesítő volt, ami főleg az OTP ralijának volt köszönhető.

Rekordmagasan zárt a Dow és az S&P

Az ázsiai tőzsdéken vegyes hangulat uralkodott pénteken, ami elsősorban a koronavírus delta variánsának terjedésével, illetve a Kínából eredő szabályozói kockázatokkal hozható összefüggésbe, Kína a szabályozás szigorítását az ingatlanszektorra is kiterjesztette, és felfüggesztette a magántőkealapok számára a lakóingatlan-fejlesztésbe történő befektetésekhez szükséges tőkebevonást. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt az óvatos optimizmus volt ma jellemző, a magyar tőzsde végül az egész napos iránykeresés után új csúcson zárt. A tengerentúli tőzsdék szintén emelkednek a pénteki kereskedésben, a Dow és az S&P 500 is új csúcson zárt.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR