Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

BUX árfolyam

Portfolio rating
Mentés a kedvencekhez
BUX Index statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 38319.74
Előző záró ár: 38319.06
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 35312.164214663
360 napos átlagár: 37564.803309251
Napi minimum: 38158.9
Napi maximum: 38539.3
Éves minimum: 28991.86 2020-03-19
Éves maximum: 46475.61 2020-01-02
Történelmi minimum: 9337.99 2009-03-12
Történelmi maximum: 46475.61 2020-01-02
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: %
Árfolyamváltozás 3 hó: %
Árfolyamváltozás 12 hó: %
Adatlap
BUX
Rating
Értékpapír megnevezése BUX
ISIN HU0005060210
Kijelzés módja (Ticker) BUX
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a BUX Index árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

BUX Index hírek

Fűtötték a részvénypiaci hangulatot Biden fontos jelölései, új mélypontra bukott az arany

Jó hangulatban telt a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken azt követően, hogy újabb kedvező vakcinahír érkezett, ezúttal az AstraZeneca számolt be a készítménye teszteredményeiről. Ez az elmúlt három hétben már a harmadik hasonló vakcina-bejelentés volt, korábban a Pfizer és a Moderna is kedvező híreket közölt. A bejelentés hatására a járvány alatt alaposan megütött szektorok részvényei emelkedtek, köztük a légitársaságok és az olajcégek papírjai. Aztán ez a jó hangulat átragadt az amerikai piacokra is, amelyeken tovább javította a hangulatot néhány kulcsfontosságú jelölés híre az új Biden-kormányzatban. Közben a kedvező vakcinahírek hatására az arany unciánkénti árfolyama dollár alapon négyhavi mélypontra bukott.

Mínuszban zárt Amerika

A vezető amerikai részvényindexek estek ma, a hangulatot rontja a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása, de az sem segített, hogy Steve Mnuchin pénzügyminiszter jelezte, hogy nem hosszabbítanák meg az év végén lejáró pénzügyi programokat, bár ma pontosított ezen, hogy ha szükséges, akkor tudnak még pénzt nyújtani. Európában mérsékelt emelkedést látunk az irányadó indexeken, a BUX 0,1 százalékos pluszban zárta a napot. Érdemes még kiemelni a bitcoint is, amely ma tovább száguld az új csúcsok felé.

Pluszban zártak az amerikai indexek

Az amerikai vezető részvényindexek folytatták hétfő óta tartó esésüket és mínuszban voltak estig, magyar idő szerint 8 körül azonban az S&P is visszajött, és a Dow is ledolgozott valamennyít a mínuzsból, végül mindhárom vezető index pluszban zárt. Európában továbbra is többnyire mínuszban zártak a tőzsdék, de az esés jellemzően 1 százalékon belüli. A hangulatot a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása és a növekvő esetszámok befolyásolják, amit a hatékony oltóanyagokkal kapcsolatban érkező újabb hírek sem tudnak javítani. Főleg a ciklikus vállalatok, a légitársaságok, az olajtársaságok részvényei esnek. A BUX index 0,52 százalékos mínuszban fejezte be a napot, de néhány kisebb részvény, mint a Masterplast vagy a 4iG kifejezetten jól teljesített.

Hirtelen kilőtt a Mol, szembe megy mindennel

Reggel eséssel indult a nap a Mol piacán, aztán délután néhány perc alatt hirtelen kilőtt az árfolyam, miközben a nemzetközi részvénypiaci hangulat ma inkább borongós, és a szektortársak részvényárfolyama is esik.

Kis papírok nagy napja a magyar tőzsdén

Miközben az európai tőzsdék nagyrészt mínuszban vannak, amit a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása miatti aggodalmak okoznak, addig néhány magyar kisvállalat erre fittyet hányva csak emelkedik. A mai rossz hangulatban is emelkedni tudtak a Masterplast, a 4iG és az Alteo részvényei is. Ebben semmi véletlen nincs azonban, mind a három cég eredményei kiválóak voltak eddig idén és a koronavírus-járvánnyal szemben ellenálló üzleti modellel rendelkeznek, további akvizíciókban gondolkodnak, vagyis mondhatnánk, hogy meglovagolták eddig a válságot.

Eséssel zártak szerdán az amerikai tőzsdék

Az európai tőzsdéken a kezdeti esést követően iránykeresést láttunk a szerdai kereskedés első felében, a magyar tőzsde azonban felülteljesítő volt, részben az OTP jó teljesítményének köszönhetően. A korábbi vakcinahírek miatti optimizmus mostanra halványulni látszott, a befektetők fókuszában ismét a koronavírusos esetszámok alakulása és a korlátozó intézkedések kerültek, illetve ezek gazdaságokra gyakorolt hatása a következő hónapokban. A kora délutáni órákban azonban elkezdett javulni a hangulat, miután újabb bejelentés érkezett a Pfizer vakcinájával kapcsolatban, amely a végső eredmények szerint még hatékonyabb, mint amit korábban közöltek. A friss vakcinhír ellenére a tengerentúli tőzsdék eséssel fejezték be a kereskedést.

Csúcs után pihenő: eséssel zárt Amerika

A tegnapi rali után oldalazást látunk Európában, a fontosabb indexek mérskelt elmozdulásokat mutatnak. Az amerikai piacon a nyitáshoz közeldve romlott a hangulat, mindhárom nagy index mínuszban nyitott. A magyar piacon s BUX oldalazik, az OTP árfolyama emelkedik, a Mol árfolyama csökken a záráshoz közeledve.

Egyre több a jó sztori a magyar tőzsdén - Mutatunk hármat

Miközben a magyar tőzsdén sokan - a forgalom miatt nyilván jogosan - csak a nagypapírokat figyelik, a surranópályán több kispapírban is nagy a sztori, meredeken emelkednek az árfolyamok. Összefoglaltuk a történetüket.

A Molt újra beválasztották a Dow Jones fenntarthatósági indexébe

A Molt ismételten beválasztották a Down Jones Fenntarthatósági Világ Indexébe (DJSI) az Upstream és az Integrált Olaj- és Gázipari Vállalatok szegmensben, a 2020-as index felülvizsgálat során. Ez már az ötödik egymást követő alkalom, hogy elismerésre került a Mol fenntartható társaságirányítása, és bekerült a DJSI Világ Indexébe.

Szépen felhúzták az amerikai tőzsdéket a koronavírus-vakcinával kapcsolatos hírek

Ázsiában emelkedtek a tőzsdék hétfőn azt követően, hogy kedvező makroadatok érkeztek Japánból és Kínából is. Az európai tőzsdéken, részben az ázsiai gazdasági adatoknak köszönhetően jó hangulatban telt a hétfői kereskedés, majd a Moderna vakcinával kapcsolatos bejelentését követően felgyorsultak az események, a cég előzetes teszteredményei szerint a vakcina 94,5 százalékban hatékony, erre ugrottak ma a részvénypiacok.

A koronavírus ma is lejjebb nyomta a tőzsdéket

A vezető amerikai részvényindexek közül eséssel nyitott a Dow Jones és az S&P 500 is, míg a Nasdaq emelkedett a kereskedés kezdete után. A piaci szereplők újabb részletekre várnak a hatékony koronavírus-vakcinával kapcsolatban, illetve a héten eddig gyengén teljesítő technológiai és otthonmaradós részvények felfelé korrigálnak. Az európai tőzsdék mínuszban kezdték a napot, a vezető részvényindexek közül esett a DAX, a CAC és a FTSE is, alulteljesítő a magyar BUX Index. Szektorszinten a nagybankok papírjai határozzák meg a borongós hangulatot. Az amerikai részvények is mínuszban zártak.

Graphisoft Park: A második hullám ellenére a menedzsment fenntartja profit előrejelzését

A koronavírus első hulláma a vártnál kisebb mértékben érintette a Graphisoft Parkot, azonban a második hullám miatt némiképp csökkent az irodák kihasználtsága, ám a budapesti átlagos irodapiaci üresedés mértékénél még így is kedvezőbb maradt. A cég az ingatlanjai valós értéken történő bemutatása miatt mintegy 6,5 százalék értékcsökkenést számolt el, mellyel a társaság portfóliójába tartozó ingatlanok nyilvántartási értéke 2019 decemberéhez képest összességében közel 19,5 millió euróval csökkent. A menedzsment további nagyobb mértékű leírással már nem számol, és fenntartotta a három hónappal korábban kiadott 2020 első félévi jelentésben meghatározott eredménycélokat.

Globális tőzsdei kitekintő - online előadás MA

Kitört az általános optimizmus a tőzsdéken, hisz úgy tűnik, eldőlt az amerikai elnökválasztás, illetve a lehetséges koronavírus vakcina tűzbe hozta az árfolyamokat, és most már minden rózsásnak tűnik innentől kezdve. De vajon tényleg ennyire egyszerű lenne a helyzet és megint sokan elszalasztották a vásárlási lehetőségeket a tőzsdéken a riogatások miatt? Vagy lehetnek még csavarok a 2020-as év hátralévő részében? Egy biztos, számos jó lehetőség van a piacon mind a rövid, mind a hosszabb távon tervező tőzsdei kereskedőknek, persze ehhez fel is kell tudni ismerni a kínálkozó alkalmakat. Ebben segít a Portfolio Trader élő online elemző webináriuma.

Csúnya lett a nap vége, de még így is szép pluszokat láttunk az amerikai tőzsdéken

A piacok ma alapvetően kedvezően fogadták, hogy a hétvégén eldőlt az amerikai elnökválasztás eredménye, majd a Pfizer mai bejelentésére ténylegesen is elszabadultak az indulatok, a német tőzsde közel 5 százalékot emelkedett, de a BUX-ot is percek alatt visszarántották az esésből, amelyet az újabb korlátozó intézkedések bejelenetését követően szenvedett el az index. Az amerikai piacon elképesztő jókedv uralkodott a nyitás körülig, majd egyre olvadtak a hatalmas pluszok, csúnya lett az utolsó óra, végül a három vezető index közül a Dow Jones, és az S&P 500 rendre 3%-os, illetve 1,2%-os pluszban zárt, a technológia-túlsúlyos Nasdaq pedig 1,5%-os esést produkált.

Orbán bejelentette a lezárást, hirtelen megütötték a magyar tőzsdét

Orbán Viktor szigorú korlátozó intézkedéseket jelentett be, többek között este 8 után kijárási tilalom lép életbe, általános rendezvénytilalom van, a sporteseményeket zárt kapuk mögött rendezik, bezárnak a szabadidős létesítmények, az éttermek csak elvitelre dolgozhatnak, a középiskolák 8. osztálya felett jön a digitális oktatás. A bejelentés nyilvánvalóan a hazai tőzsdei vállalatok működésére is hatással lesz, a tőzsdén az árfolyamok azonnal reagáltak a bejelentésekre, és gyorsan lefordult a hazai tőzsdei cégek árfolyama.

Kitart még a választási rali az amerikai tőzsdéken: 500 pontos pluszban zárt a Dow

Tovább folytatódott csütörtökön a vezető részvényindexek ralija Amerikában, jelentősen emelkedett az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is. Az európai tőzsdék többsége hasonlóan jól teljesített csütörtökön, köztük a DAX és a CAC, de 1,4 százalékos pluszban zárt a BUX is. Az emelkedések mögött részben az a piaci megfontolás áll, hogy a már szinte biztosra vehető republikánus többségű szenátus megakadályozhatja majd Joe Biden és a demokraták jelentős vállalati adóemelési javaslatát. Az elnökválasztásnak azonban továbbra sincs hivatalos győztese, bár drámai küzdelemben pillanatnyilag Joe Biden esélyei nagyon magasak arra, hogy megnyeri a választásokat, de még több államban is folynak a szavazatszámlálások, és Trump is megtámadta az eredményeket.

Nagyot ralizik a Mol, a nap egyik sztárja a magyar tőzsdén

Ma nagyot ralizik a Mol és ezzel a BUX index legjobban teljesítő tagja is egyben. Az emelkedés mögött részben az áll, hogy ma emelkedik az olaj ára, másrészt az elemzői várakozások alapján péntek hajnalban a körülményekhez képest egészen jó negyedévről számolhat be a Mol, az erről szóló elemzői várakozások már kijöttek, ezt árazzák be a befektetők most.

A magyar tőzsde egész jól megúszta a mai nyitást

Az amerikai elnökválasztásra szegeződik minden befektető szeme, komoly kilengések vannak a piacokon, a volatilitás várhatóan nem fog egyhamar mérséklődni az elképesztően szoros verseny miatt. Több európai ország börzéje is 1 százalék feletti eséssel kezdte a szerdai kereskedési napot, a magyar BUX Index egyelőre állja a sarat.

Mit hozhat a november a hazai és európai részvénypiacon? - online előadás MA

Az őszkezdet szokás szerint gyengébb tőzsdei teljesítményt hozott a nemzetközi tőzsdéken, az erősödő koronavírus félelmek, valamint az amerikai elnökválasztás finise miatti kockázatok kerültek előtérbe. A bizonytalanság pedig nem kedvez az árfolyamoknak, így ennek is köszönhetően október közepe óta inkább lefelé tartottak az árfolyamok. Hogy meddig tarthat még ez a kockázatkerülő hangulat, milyen részvényeket érdemes figyelőlistára venni a hazai, illetve az európai börzéken? Ebben segít a Portfolio Trader elemző, ötletelő élő online webináriuma.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR