Előfizetői tartalom

Még a leggazdagabb magyarok keze is megremegett a 400 forintos eurónál

Árgyelán Ágnes
Nem hagyja érintetlenül a leggazdagabb magyarok mindennapjait és befektetéseit sem az orosz-ukrán háború, kihívásokkal teli időszak volt a Sberbank-ügy és a 400-as forintárfolyam körüli pár nap. Katona Ildikó, az iPrivate Banking Zrt. vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjúban elmondta, hogy mindettől függetlenül viszonylag nyugodtan vészelték át az elmúlt heteket a gazdagabb ügyfelek, és keresték a jó beszállási lehetőségeket a piacokon. Egyre többen vesznek ingatlant is az infláció elleni védelemként, a hadiipari kitettség növelésének azonban erkölcsi szempontok is gátat szabnak. A szakember szerint van az a vagyontömeg, ami felett érdemes és kell is külföldi szolgáltatóknál pénzt tartani, meg is vannak a magyar gazdagok körében a legkedveltebb célországok.

Hogyan élik meg a leggazdagabb magyarok az orosz-ukrán háborút? Vannak olyan ügyfelek, akik jelentősebb orosz-ukrán kitettséggel rendelkeznek? Katona Ildikó: A feltörekvő piacokon, beleértve a kelet-közép-európai régiót, számos ügyfélnek vannak befektetései, ezek azonban nem képeznek jelentősebb arányt a portfóliókon belül. Mivel az ügyfeleink és mi magunk is konzervatívabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái