2021 óta nem láttunk ilyen optimizmust az USA-ban

2021 óta nem láttunk ilyen optimizmust az USA-ban

A Michigani Egyetem jelentése szerint az amerikai fogyasztói hangulat márciusban emelkedett, elérve a 2021 júliusa óta legmagasabb szintet. Ez részben az inflációs várakozások további mérséklődésének köszönhető.

Biden és Trump ismét megmérkőztek, de egyikőjük sem távozhat kitörő örömmel

Biden és Trump ismét megmérkőztek, de egyikőjük sem távozhat kitörő örömmel

Joe Biden amerikai elnök és elődje, Donald Trump tegnap Michiganben álltak rajthoz a pártjaik soron következő előválasztási megmérettetésén: a demokraták között Biden elsöprő győzelmet aratott érdemi kihívó híján, azonban aktivisták egy csoportja a gázai tűzszünet melletti kiállásképp az "elkötelezetlen" opciót ikszelte be Biden helyett. A republikánusok oldalán Trump szintén könnyedén győzedelmeskedett, azonban Nikki Haley "ünneprontóként" továbbra is versenyben van, és elhalászta a voksok bő negyedét a volt elnök elől - írja a New York Times.

Jó hír érkezett az Egyesült Államokból

Az elemzők által vártnál jelentősen jobban, 2021 júliusa óta nem látott szintre emelkedett a Michigani Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe januárban.

Romlik az amerikaiak hangulata

Romlik az amerikaiak hangulata

A vártnál jobban csökkent, öt havi mélypontra esett a Michigan Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe októberben.

Majdnem 1 millió amerikai háztartás maradt áram nélkül

Majdnem 1 millió amerikai háztartás maradt áram nélkül

Közel 900 ezer háztartásban nem volt áram csütörtökön az Egyesült Államok északi részén a második napja tartó téli viharok miatt, autósok rekedtek az utakon, Kaliforniában hófúvás és parti áradások miatt adtak ki figyelmeztetést. Michigan államban halálos áldozata is van az ítéletidőnek: egy mentésen dolgozó tűzoltó vesztette életét a viharban leszakadt elektromos vezeték miatt.

Hidat felrobbantva akartak elrabolni egy amerikai kormányzót, most elrettentő példát statuáltak a kitervelővel

Hidat felrobbantva akartak elrabolni egy amerikai kormányzót, most elrettentő példát statuáltak a kitervelővel

Egy amerikai szövetségi bíróság 16 év börtönbüntetést szabott ki a Michigan állam kormányzójának elrablását kitervelő radikális csoport egyik vezetőjére, Adam Foxra, a bűnügyben eddig ez a legsúlyosabb ítélet. A Michigan állambeli Grand Rapidsban ülésező törvényszék bírója az ítélet indoklásában az elrettentő hatással érvelt és azzal, hogy a közvélemény megértse, milyen ára van egy ilyen jellegű bűnnek.  

Ítéletidő pusztít az Egyesült Államokban

Ítéletidő pusztít az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok középnyugati és déli államaiban összesen három halálos áldozatot követeltek és súlyos károkat okoztak a viharok, az árvíz sújtotta Mississippi állam kormányzója vészhelyzetet hirdetett Jacksonban az áradás utáni ivóvíz-hiányt miatt, ahol a legnagyobb vízmű felmondta a szolgálatot.

Amerikai elnökválasztás: több fontos államban még napok kérdése lehet a végeredmény

Amerikai elnökválasztás: több fontos államban még napok kérdése lehet a végeredmény

Nagyon szoros az elnökválasztás az Egyesült Államokban, november 4-én reggel még nincs egyértelmű végeredmény. Lehet, hogy még napokat kell várnunk, mire eldől, hogy ki lesz az USA következő elnöke, hiszen több fontos csatatérállamban is rengetegen szavaztak levélben, a beérkező szavazatok pedig van, ahol még pénteken is beszámítanak. Mutatjuk, mikor számíthatunk végereményre a billegő államokból.

8 éves csúcson az amerikai fogyasztói hangulatindex

A várt 89,5 pontnál sokkal magasabbra, 93,8 pontra ugrott az előzetes decemberi érték szerint a michigani körzet fogyasztói hangulat indexe a novemberi 88,8 pont után. A friss érték csaknem 8 éves csúcsot jelent és egyrészt visszatükrözi a jelentősen javuló munkaerőpiaci kondíciókat, illetve azt, hogy a mélybe szakadó olajárak a lakosság energiával kapcsolatos kiadásait most leszorítja.

A vártnál is kedvezőbb a fogyasztói optimizmus az USA-ban

Az USA Michigani fogyasztói hangulatindexének szeptemberi előzetese adatai szerint optimistábbak lettek az amerikai fogyasztók: a szeptemberi Michigani főindex 84,6 pontot mutat a várt 83,5 ponttal szemben. Augusztusban a vásárlók kevésbé voltak derűlátóak: akkor 82,5 pontot vett fel a mutató értéke. A vártnál kedvezőbb hírekre a pénz- és tőkepiacok nem reagáltak érdemben.

Mégis javult a fogyasztói hangulat az USA-ban

A Michigani fogyasztói hangulatindex felülvizsgált augusztusi adatai alapján 82,5 ponton áll a mutató, az előzetes 79,2 pontos értékhez képest. A júliusi végleges adatok 81,8-es értéket mutatnak. A pénz- és tőkepiacok nem reagáltak az eseményekre.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.