Folytatódik a csörte a sztárfegyverek körül, alakul az Ukrajnát segítő

Folytatódik a csörte a sztárfegyverek körül, alakul az Ukrajnát segítő "vadászgép-koalíció" - Háborús híreink csütörtökön

Kedd reggel óta folyamatosan folynak a találgatások arról, hogy vajon képes lehetett-e Oroszország megsemmisíteni az Ukrajnában állomásozó amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszert. Washington szerint a fegyver kisebb károkat szenvedett, Ukrajna már a találat tényét is tagadja, míg Moszkva előállt azzal a hihetetlen állítással, hogy egyetlen Kinzsal rakétával öt Patriot rakétaindítót és egy parancsnoki állomást is megsemmisítettek. Mindeközben úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság és Hollandia után Belgium is csatlakozik a köznyelvben "vadászgépkoalíciónak" nevezett csoportosuláshoz és támogatja az ukrán légierőt abban, hogy F-16-os vadászrepülőkhöz jussanak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

Kaphat-e Ukrajna a Nyugat csodafegyveréből?

Kaphat-e Ukrajna a Nyugat csodafegyveréből?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében háborús témákról volt szó: egyrészt az F-16-os vadászgépek lehetséges szállításának ügyét másrészt a mostanában a nemzetközi kedélyeket borzoló Patriot-Kindzsal konflitust beszéltük át Ács Bencével, a Portfolio Globál rovatának elemzőjével. A második blokkban a magyar kormány és az unió közötti tárgyalások legújabb állomásáról volt szó, amelynek egyik szereplője Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Vendégünk volt Szabó Dániel, lapunk makroelemzője.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.