FONTOS Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Ítéletídő okozott súlyos károkat az USA-ban

Ítéletídő okozott súlyos károkat az USA-ban

Súlyos károkat és sérüléseket okoztak tornádók az Egyesült Államok középső részén vasárnap késő este. Oklahoma államban legalább hét helyen alakult ki tornádó. A forgószelek háztetőket és járműveket emeltek a levegőbe, fákat csavartak ki. Több tízezer háztartásban megszűnt az áramszolgáltatás. A helyi hatóságok közlése szerint összesen 12 ember sérült meg, de senki nincs súlyos állapotban közülük. Kansas államból két tornádóról érkezett beszámoló.

Meglepő látogatást tett Biden, új intézkedéseket jelentett be

Meglepő látogatást tett Biden, új intézkedéseket jelentett be

Joe Biden amerikai elnök hivatalba lépése óta első alkalommal látogatott az Egyesült Államok Mexikóval szomszédos határszakaszára, ahol az elmúlt két évben egyre növekvő számú illegális bevándorlót regisztrálnak a hatóságok. Az elnök csütörtökön jelentette be, hogy vasárnap felkeresi a texasi határszakaszt, látogatása során pedig új intézkedéseket jelentett be. Texasból az elnök Mexikóvárosba utazott tovább, ahol hétfőn és kedden részt vesz az észak-amerikai országok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján. Ez Biden első útja Mexikóba, mióta ő az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

"Inváziós helyzetet" hirdetett egy amerikai kormányzó

Az egyesült államokbeli Texas kormányzója "inváziós helyzetet" hirdetett az állam területén az amerikai alkotmány és a texasi jogszabályok alapján a migrációs válság kezelése érdekében - Greg Abbott erről levélben tájékoztatta Joe Biden amerikai elnököt is szerdán.

Már nem is házak, egész városrészek készülnek 3D nyomtatással

Már nem is házak, egész városrészek készülnek 3D nyomtatással

A 3D nyomtatás egyik meghatározó szereplője, az ICON mérnöki iroda bejelentette egy 100 házból álló „közösségi otthon" kivitelezését, melyet a BIG – Bjarke Ingels Group és a Lennar közreműködésével terveztek, derült ki az Építészfórum cikkéből. A projekt célja, hogy irányt mutasson az építőipar számára és felhívja a figyelmet a fenntartható megoldások fontosságára.

Szenzációs leletre bukkantak az aszály miatt

Szenzációs leletre bukkantak az aszály miatt

Több mint 110 millió éves dinoszaurusznyomokat találtak egy kiszáradóban lévő folyó medrében Texasban, az amerikai állam dinoszauruszokról elnevezett nemzeti parkjában.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.