Olaszország válaszlépésre készül Putyin döntése miatt

Olaszország válaszlépésre készül Putyin döntése miatt

Az olasz kormányzat képviselői, köztük a külügyminiszter, hétfőn üléseznek, hogy megvitassák azokat az orosz intézkedéseket, amelyekkel olasz vállalatok vagyonát foglalták le. Többek között az UniCredit bankkal szemben léptek Moszkvában – számolt be a Reuters.

Putyin gazdasági háborúra készül, ezt üzeni a személycsere az amerikaiak szerint

Az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője, Vedant Patel, szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök az új védelmi miniszter kinevezésével, aki civil közgazdász, kétségbeesetten igyekszik támogatni az ukrajnai inváziót, célja a gazdasági háborúra való felkészülés és a védelmi költségvetés hatékonyabb felhasználása.

Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Megszólalt a kijevi katonai irányítás a harkivi offenzívával kapcsolatban, amelyben elismerték, hogy az oroszok taktikai sikereket értek el a Vovcsanszkért vívott harcban – írja az Ukrajinszka Pravda. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter menesztése és Andrej Belouszov gazdaságpolitikus kinevezése kapcsán azt írta, Putyin elhúzódó háborúra készülhet, ezért a háborúra akarja mozgósítani a gazdaságot, és fel akarja pörgetni a hadiipart. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

Alaposan megkeverte a kártyákat Putyin: váratlan húzása évekig tartó háborút vetít előre

Alaposan megkeverte a kártyákat Putyin: váratlan húzása évekig tartó háborút vetít előre

Miután újraválasztották és beiktatták Vlagyimir Putyin orosz elnököt, az alkotmány szerint új kormány kinevezésére kerül sor. Bár a miniszterelnöki pozíciót továbbra is Mihail Misusztyin foglalja el, és a kormány legtöbb tagja a helyén maradt, történt egy fontos váltás, ami különösen az ukrajnai háború szempontjából hozhat jelentősebb változásokat: távozik az eddigi védelmi miniszter, Szergej Sojgu, helyébe pedig a közgazdász végzettségű Andrej Belouszov kerül. Mit jelent ez a csere a háború kilátásait illetően? – az alábbiakban erre a kérdésre keressük a választ.

Tisztogatásba kezdett Putyin? Miért küldte el a védelmi minisztert?

Tisztogatásba kezdett Putyin? Miért küldte el a védelmi minisztert?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért meneszthette Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert Vlagyimir Putyin és egyáltalán kudarcnak lehet-e nevezni azt, hogy a biztonsági tanács titkára lesz a korábbi miniszter. Vendégünk volt Takácsy Dorka Oroszország szakértő, Centre for Euro-Atlantic Integration and Democracy kutatója. A második részben a biztosítási és a hitelközvetítői piacról beszéltünk, többek között arról, hogy mennyire tekinthető soknak az az összeg, amelyet közvetítésért kapnak ezek a cégek, illetve ügynökök. Erről Palkó Istvánt, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjét kérdeztük.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.