Mi a gond az ukrán baromfival?
Podcast

Mi a gond az ukrán baromfival?

Egyenlőtlen feltételek mellett, inkorrekt versenyben kellene helytállniuk a baromfiágazat uniós, és azon belül magyar szereplőinek a harmadik országokból származó importtal, döntően az ukrán behozatallal szemben – mondta el Csorbai Attila, a a Baromfi Terméktanács elnöke az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszeriparral foglalkozó podcastjében.

Világszerte egyre nagyobb teljesítménnyel és egyre jobb hatékonysággal dolgozik a baromfiágazat, amely az elmúlt évtizedekben komoly lépéseket tett a genetika, a takarmánykonverzió, valamint a technológia terén is.

A fejlődésből a nagy múltra visszatekintő hazai baromfiágazat sem maradt ki.

A szektor mára nem csupán kényelmesen képes ellátni a belső fogyasztás igényeit, hanem komoly exportot is bonyolít, legyen szó akár broilercsirkéről, pecsenyekacsáról vagy -libáról, hízott májról.

A fejlődés ugyanakkor nem töretlen: az időnként jelentős kilengéseket mutató energia- és takarmányárak, a piaci zavarok, a napjainkra már makacs jelenlétet mutató madárinfluenza,

valamint az újabban megélénkülő ukrán import, ha nem is megkérdőjelezi, de mindenképpen árnyalja az ágazat által eddig elért sikereket.

A témáról szó lesz májusi élelmiszergazdasági szakmai konferenciánkon is.

Az ágazat helyzetéről és a jövő irányairól az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszeriparral foglalkozó podcastjében Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke beszélt.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

KÖVESS MINKET

Címlapkép forrása: Getty Images

további epizódok
Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!