Jelentős árkülönbségek lehetnek a tojás árában húsvétkor

Jelentős árkülönbségek lehetnek a tojás árában húsvétkor

Bőséges lesz a tojáskínálat a boltokban húsvétkor, de az árakban nagy különbségek lehetnek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) körképe szerint.

Lidl: tartósan csökken több frisshús fogyasztói ára

Lidl: tartósan csökken több frisshús fogyasztói ára

Újabb termékek árát csökkentette a piacvezető hazai áruházlánc. Február 9-től egyes frisshús termékek érhetőek el tartósan, akár 13 százalékkal olcsóbban. Az árcsökkentési programot a vállalat egy éve indította, a programba most bekerült termékekkel együtt eddig közel 700 termék árát mérsékelték.

Tombol a szalmonella több európai országban is

Tombol a szalmonella több európai országban is

Szalmonellával szennyezett, csirkehúsból készült kebab okozhatott járványt több európai országban, köztük Németországban is. A főbb tünetek közé tartozik a hányinger és a hasmenés - számolt be az Infostart.

Árstop: 37 200 forint lehet a többlet 4 alapélelmiszeren

Árstop: 37 200 forint lehet a többlet 4 alapélelmiszeren

Egy átlagos, három fős magyar családnak közel 40 ezer forinttal több pénzt is kihúzhat a zsebéből az árstop vége augusztus és december között. És ez mindössze négy terméken, a csirkemellen, a disznócombon, a cukron és az étolajon realizálódna - írja a Pénzcentrum.

Egyre kevésbé aggasztó a madárinfluenza Magyarországon

Egyre kevésbé aggasztó a madárinfluenza Magyarországon

Javult a járványügyi helyzet a madárinfluenzával érintett területeken, ezért február 1-jétől enyhítések léptek életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt nem álló területein a vizes élőhelyek, állandó vizes terület közelében található állattartó telepekre vonatkozó betelepítési szabályokban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Agrárminisztérium: mindenről a felvásárlók tehetnek

Agrárminisztérium: mindenről a felvásárlók tehetnek

Körülbelül két hét telt el azóta, hogy Mélykútra hirdettek meg tiltakozást a hazai víziszárnyas tenyésztők, akik a nekik járó állatjóléti támogatásoknak csupán közel 40%-át kapták meg az államtól, immár két negyedévre vonatkozóan. Az áremelkedések és az elszálló termelési költségek mellett ez jelentős veszteséget jelent a tenyésztőknek, akik a Baromfi Terméktanácshoz is segítségért fordultak. A Portfolio érdeklődött az Agrárminisztériumnál, amely azt a tájékoztatást adta, hogy az ágazati szereplők tisztában vannak az elérhető támogatásokkal, és bizonyos felvásárlók olyan felvásárlási gyakorlatot folytatnak, amelyben a termelőket illető támogatások egy részét, vagy egészét bekalkulálják az átvételi árakba. Ezt a gyakorlatot az AM helyteleníti, azonban a piaci szereplők egymás közötti megállapodásaiba nincs közvetlen beleszólása. Az agrártárca amellett, hogy megemelte az érintettek számára adható keretet, az elmúlt időszak tapasztalataiból merítve, a jövőre vonatkozóan több feladatot is kitűzött. Az ágazatra rá is férne a változás, különösen az elmúlt évek kedvezőtlen piaci folyamatai világítottak rá a strukturális változások szükségességére.

Célpont lehet Magyarország is - Akvizíciókat tervez a francia baromfifeldolgozó óriás

Célpont lehet Magyarország is - Akvizíciókat tervez a francia baromfifeldolgozó óriás

Akvizícióban gondolkodik Franciaország legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, az LDC, amely növekedési stratégiája részeként vizsgálja az európai felvásárlásokat olyan piacokon vagy azok környékén, ahol már jelen van. Jelenleg vizsgálja a Magyarországgal szomszédos országokat is - mondta a Reutersnek a Philippe Gelin, a csoport nemzetközi piacokért felelős vezetője.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.