|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
nyitó: 0.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
OTP adatlap
Teljes név:OTP Bank Nyrt.
Rövid név:OTP Bank Nyrt.
Szektor:Banki szolgáltatások
Elérhetőség:1051 Budapest, Nádor u. 16.
Telefonszám:+36-1-473-5400
Fax:+36-1-473-5955
Web:www.otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó:Pataki Sándor
Befektetői kapcsolattartó mail:PatakiS@otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-473-5000
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-473-5951
Könyvvizsgáló:Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft.
Tevékenység:A bankot 1949-ben alapították és 1987-ig az egyetlen lakossági bank. Magyarország legnagyobb univerzális bankja, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatója, kilenc országban van jelen. A Bank stratégiailag fontos hazai leányvállalatai: OTP Jelzálogbank (legnagyobb magyar jelzáloghitel intézet), Merkantil csoport (gépjármű-finanszírozás), OTP Ingatlan Zrt., OTP Lakástakarék Zrt., OTP Faktoring Zrt. és OTP Alapkezelő Zrt. Főbb regionális érdekeltségek DSK Bank, OTP Banka Slovensko, OTP Bank Romania , OTP banka Hrvatska, OAO OTP Bank, CJSC OTP Bank, OTP banka Srbija, Crnogorska komercijalna banka.
Részvénytulajdonosok:

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (8,57%, 24 000 000 részvény)

Kafijat Zrt. (7,08%, 19 835 748 részvény)

OPUS Securities S.A. (5,18%, 14 496 476 részvény)

Groupama Csoport (5,12%, 14 334 995 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
ERDEI Tamás György alelnök
BAUMSTARK Mihály
dr. BÍRÓ Tibor
dr. GRESA István
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes
dr. PONGRÁCZ Antal
dr. UTASSY László
dr. VÖRÖS József
dr. WOLF László vezérigazgató-helyettes
Vállalatvezetés:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
BENCSIK László vezérigazgató-helyettes (Stratégiai és Pénzügyi Divízió)
JOHANCSIK Tibor vezérigazgató-helyettes (IT és Banküzemi Divízió)
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes (Retail Divízió)
WOLF László vezérigazgató-helyettes (Kereskedelmi Banki Divízió)
KISS-HAYPÁL György vezérigazgató-helyettes (Hitelngedélyezési és Kockázatkezelési Divízió)
Felügyelőbizottság:TOLNAY Tibor elnök
dr. HORVÁTH Gábor
MICHNAI András
BELLA Klára
Olivier PÉQUEUX
dr. VÁGI Márton Gellért
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):280 000 010
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-08-10
Első kereskedési nap:1995-08-10
Az oldalon az OTP árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
OTP hírek

Digitális bankolás, üres fiókok, megdöntött tabuk - Mi vár a bankokra a világjárvány után?

A COVID-járvány kibillentette a fizikai és digitális világot a korábbi egyensúlyából: a banküzemben egyik napról a másikra dőlnek meg évtizedes tabuk és vélelmek, a szabályozói változások felgyorsulnak, a bankok évek helyett hetek alatt vezényeltek le komoly IT-projekteket, sorra indítanak quick-win fejlesztéseket, a digitális és agilis transzformáció szerepe soha nem volt ennyire hangsúlyos. Ugyanakkor a nagy kérdés már most az, hogy a járvány utáni „új normális” világba visszatérve mekkora lesz a visszarendeződés, és hogy ki lesz végül a változások nagy nyertese. Immáron ötödik éve megrendezésre kerülő Banking Technology konferenciánkon a bankszektor, az IT-szektor és a szabályozók többek között erre a kérdésre keresik a választ.

Időzített nyugdíjbombán ül Magyarország, de van itt egy még nagyobb bökkenő

Néhány évtized múlva a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válik. Ennél talán még nagyobb probléma, hogy nem készül erre rendesen a lakosság: az öngondoskodást segítő megtakarítások (életbiztosítások, nyugdíjpénztárak, NYESZ) aránya nagyot csökkent az elmúlt években a megtakarításokon belül, és bár a koronavírus megjelenése tavasszal még tartalékolásra ösztönözte a lakosságot, hosszabb távon a járvány is tovább ronthat a helyzeten. November 10-ei Öngondoskodás 2020 konferenciánkon részletesen elemzik a piac szereplői a helyzetet, érdemes regisztrálni offline vagy online jeggyel a rendezvényre!

Az OTP alapjához került a Nádudvari termékeket is gyártó NAGISZ Csoport

A PortfoLion 97,91 százalékos részesedést szerzett a NAGISZ Csoportban, amely többek között a Nádudvari márkanév alatt futó tej- és hústermékeket is gyártja. Az üzletet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyta. A cégcsoport működtetését a jövőben is a jelenlegi operatív menedzsment látja el.

Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Attól függettlenül, hogy a magyar tőzsdén jellemzően oldalazást láttunk az elmúlt időszakban, a hazai nagypapírok ismét izgalmas szintekre kerültek, így mi megvizsgáltuk a technikai képet. Elsőre a legizgalmasabbnak talán a Mol tűnik, amely kitört a hónapok óta tartó csökkenő trendből, részben a cég sajátrészvény-vásárlásainak köszönhetően.

Mi jöhet ősszel a hazai és európai részvénypiacon? - online előadás MA

Az őszkezdet szokás szerint gyengébb tőzsdei teljesítményt hozott a nemzetközi tőzsdéken, az erősödő koronavírus félelmek, valamint az amerikai elnökválasztás finise miatti kockázatok kerültek előtérbe. Azóta persze újra talpra álltak az árfolyamok, szép technikai alapú mozgásokat lehet látni, és az itthoni kisbefektetők is profitálni tudnak a rövid vagy hosszabb távú árfolyammozgásokból, de többségük már nem csak a hazai terepet használja, hanem akár a nyugat-európai piacok irányába is elcsábulnak a szélesebb termékpaletta miatt. De a cél közös: értelmezhető hozamot szeretne mindenki elérni, és ehhez szükség van elemzésre, ötletelésre. Ebben segít a Portfolio Trader élő online elemző webináriuma.

Itt vannak a friss nyugdíjszámok – Talpra állnak a magyar pénztárak?

Jelentős ütést szenvedett el a magyar pénztári szektor tavasszal, a koronavírus mélyen belenyúlt a nyugdíjra gyűjtők zsebébe is. Az elmúlt fél évben a tőkepiacokon látott felívelés a nyugdíjpénztári kasszáknak is jót tett, de még így is van mit ledolgozni. Mostani cikkünkben összeszedtük, hogy a nagyobb pénztárak milyen teljesítményt tudnak felmutatni idén. Mint kiderült: egyetlen olyan portfólió van a listán, amely 15% feletti hozamnál jár, a többségük azonban eddig még nem tudta visszahozni az idei évi veszteségeket.

Beszakat a Dow a kereskedés végén, 410 pontos mínusz lett a vége

Hétfőn az ázsiai tőzsdéken részben vakcinahíreknek köszönhetöen jó volt a hangulat, Kínát leszámítva, ahol a várakozásoktól elmaradó GDP adat érkezett. Az európai tőzsdék korábbi jelentősebb emelkedése teljes mértékben elolvadt délutánra, a magyar tőzsde azonban felülteljesítő volt. Az amerikai tőzsdék viszont komoly mínuszban végzett a kereskedés végére.

Az OTP nem számol a vállalati hitelek tömeges bedőlésével

Wolf László, az OTP vezérigazgató-helyettese a vírus második hullámában sem vár tömeges bedőlést a vállalati hiteleknél, az OTP óvatosságból azzal számol, hogy a vállalati adós ügyfelek 10 százaléka kerül nehéz helyzetbe, nyilatkozta a bank menedzsere a hvg.hu-nak.

Továbbra is vételen a PannErgy az OTP-nél

A PannErgy által közzétett friss számok után az OTP új elemzéssel jelentkezett, az OTP a PannErgy 12-havi célárát 1 219 forintról 1 204 forintra csökkentette, az ajánlás továbbra is vétel.

Bírósági eljárást kezdeményezett Horvátországgal szemben az OTP

Az OTP bank nemzetközi választottbírósági eljárást kezdeményezett a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID) Horvátország ellen. A bank álláspontja szerint Horvátország megsértette a Magyarország és Horvátország között fennálló beruházásvédelmi egyezményt a deviza- és deviza alapú lakossági hitelek kötelező átváltásának előírásával. Az ICSID Főtitkára a kérelmet 2020. október 16. napján nyilvántartásba vette.

Miért dühösek a magyar bankok a Revolutra? Több súlyos indok is áll a háttérben

A Revolut, a Transferwise és más külföldi fintechek egyre népszerűbbek Magyarországon, mert jóval olcsóbb számlaszolgáltatásokat nyújtanak, mint a bankok. Ennek a bankok szerint részben az az oka, hogy a külföldi fintechek nem Magyarországon adóznak, és nem kell többek közt tranzakciós illetéket sem fizetniük, egy olyan, 0,3-0,6%-os terhelést, melyet a bankok az ügyfeleken hajtanak be. A pénzintézetek szerint a fennálló helyzet versenyhátrányt eredményez számukra és már tárgyalnak a szabályozókkal a helyzet megoldására, de konkrét javaslat még nem született. A szabályozói álláspont szerint viszont nem okoz lényeges versenyhátrányt a tranzakciós illeték, hiszen csak 20 ezer forintot meghaladó átutalásokra érvényes. Sok szempontból egyébként akkor sem tűnne el a Revolut vagy a Transferwise árazási versenyelőnye, ha sikerülne valahogy rájuk terhelni a tranzakciós illetéket, de kétség kívül csökkenne a fintechek vonzereje.

Már 405 milliárd forint babaváró kölcsönt folyósított az OTP

Tízből négyen az OTP-nél igényelték a babaváró kölcsönt, a tavaly júliusi indulás óta idén szeptember végéig összesen 405 milliárd forint összegű babaváró kölcsönt folyósított a hitelintézet, derül ki az OTP közleményéből.

Az MNB tájékoztatta az OTP-t az MREL-követelményéről

Az OTP a Budapesti Értéktőzsde oldalán jelentette be, hogy − a menedzsment várakozásainak megfelelően − a szanálási feladatkörében eljáró MNB tájékoztatta a bankot az OTP csoport konszolidált szintű MREL-követelményéről, azaz a szavatolótőkére és a leírható, illetve átalakítható kötelezettségekre vonatkozó minimumkövetelményéről.

Jobb lett a zárás Amerikában, mint ahogy az elején kinézett

Csúnya esést láttunk csütörtökön az európai tőzsdéken, a hangulatra a koronavírus terjedése miatti aggodalmak nyomták rá a bélyegüket, hiszen a járvány terjedése miatt egyre több országban vezetnek be korlátozó intézkedéseket, Franciaországban például szerdán ismét kihirdették az egészségügyi rendkívüli állapotot. Az amerikai tőzsdék is lefelé vették az irányt csütörtökön, a kedvezőtlen nemzetközi hangulat mellett az újabb fiskális csomaggal kapcsolatos bizonytalanság, és a vegyes gyorsjelentések aggasztják a piaci szereplőket. A kereskedés vége felé sikerült valamennyit ledolgozni a nap közbeni lefordulásból.

Egyre rosszabb a hangulat Amerikában

Emelkedéssel nyitottak ma az amerikai indexek a tegnapi esést követően, de aztán elromlott a hangulat a tengerentúlon. Európában a reggeli iránykeresést követően sok ingadozás zajlott és a nap végén is vegyes a kép, a DAX enyhe pluszban, a FTSE mínuszban. A BUX ellenben jól tartotta magát és 0,52 százalékos emelkedéssel zárta a napot.

Újabb nagy változás a lakástakarékoknál: nehéz döntést hozott az Erste

A lakás-takarékpénztári támogatások megszüntetése után két évvel felfüggeszti értékesítési tevékenységét ezen a piacon az Erste Lakástakarék – tudta meg a Portfolio a Bankmonitor.hu-tól. Az Ersténél megerősítették számunkra a hírt, amely egyébként nem meglepő, miután két éve az Aegon és egy éve az OTP is kiszállt az értékesítésből. Így október 31-ével egyedüliként a Fundamenta marad a piacon, a hír időzítése valószínűleg csak véletlen egybeesés Novák Katalin mai, a lakásfelújítások új állami támogatásáról szóló bejelentésével. Ahogy az OTP-nél történt, az Erste Lakástakarék meglévő ügyfeleit sem érinti a változás.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR