Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Rába árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RABA ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RABA kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RABA statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 20479.63792
Nyitó ár: 1540
Előző záró ár: 1540
Napi átlagár: 1511.631214
180 napos átlagár: 1349.7819749719
360 napos átlagár: 1378.7610736406
Napi minimum: 1500
Napi maximum: 1540
Éves minimum: 772 2020-10-07
Éves maximum: 1625 2020-12-08
Történelmi minimum: 450 2009-03-06
Történelmi maximum: 2830 2007-09-25
Forgalom (db): 12975
Forgalom: 19613415
Árfolyamváltozás 1 hó: 13.235294117647%
Árfolyamváltozás 3 hó: 10%
Árfolyamváltozás 12 hó: 86.440677966102%
Adatlap
Rába
Rating
Értékpapír megnevezése Rába share
Értékpapír kibocsátója RÁBA Automotive Group
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000073457
Kijelzés módja (Ticker) RABA
Értékpapír névértéke 1000 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 13 473 446
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1997-12-17
Első Kereskedési Nap 1997-12-17
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1475
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Rába árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Rába hírek

Példátlan hadiipari fejlesztés indul Magyarországon, szárnyal a Rába árfolyama

A nulláról építi újra a magyar kormány a hazai hadiipart, a döntéshozók azzal számolnak, hogy 2030-ra már többszáz milliárd forint fölötti kibocsátást ér el a magyar hadiipar, a honvédelmi igények kiszolgálása mellett jelentős exporttevékenységre is sor kerül, mondta el Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a Portfolio-nak. Komplett ökoszisztéma jön létre hazánkban: többek között bevonnák a gyártásba beszállítói oldalról a hazai kkv-szektort, a tőzsdén jegyzett vállalatok közül a Rába neve többször is szóba került az interjún - ezt követően a részvényárfolyam is komoly raliba kezdett.

Csökkenő árbevétel mellett emelkedő profit a Rábánál

Közzétette első negyedéves számat a Rába, a társaság árbevételét leszámítva az összes főbb soron növekedés látszott a tavalyi év azonos időszakához képest, ami részben annak is betudható, hogy a tavalyi év első felét a drasztikusan zuhanó kereslet és akadozó ellátási láncok jellemezték.

Hotelt értékesít a Rába

A Rába igazgatósága az érvényben lévő kormányrendeletek felhatalmazása alapján közgyűlési hatáskörben döntött a 2021. április 8-ra meghirdetett éves rendes közgyűlés napirendi pontjairól. Megválasztották a következő öt évre az igazgatósági tagokat, osztalékot nem fizet a vállalat és jóváhagyták a vállalat tulajdonában lévő győri hotel eladását.

Fordulat a Rábánál, megugrott a bevétel és a profit

A szerdai piaczárás után tette közzé tavalyi negyedik negyedéves, illetve 2020-as számait a Rába, és ahogy arra az előjelek alapján számítani lehetett, a Covid-19 járvány okozta gazdasági visszaesés következtében a tavalyi év jelentős kihívás elé állította a cégcsoportot. Az év során hullámvasúton volt a vállalat üzletmenete, miközben az év első felét a drasztikusan zuhanó kereslet és akadozó ellátási láncok, a második félévet már a visszapattanó aktivitás jellemezte.

Most kiderül, hogyan viselték a magyar cégek a koronavírus második hullámát

A héten hivatalosan is elstartol a gyorsjelentési szezon a magyar tőzsdén, ami azért is különösen érdekes, mert arról az időszakról, a tavalyi negyedik negyedévről publikálják a hazai vállalatok a legfrissebb számaikat, amikor a koronavírus újabb hullámának megfékezése érdekében hozott korlátozások már érvényben voltak. Betekintést nyerhetünk tehát abba, hogy a magyar cégek hogyan élték meg a lezárásokat, voltak köztük olyanok, mint a 4iG, amelyek kevésbé szenvedték meg az időszakot, mint a ciklikus iparágak vállalatai, például a héten jelentő Rába, amelynek az eredményén valószínűleg alaposan meglátszottak a korlátozások. Mindemellett azt sem szabad elfelejteni, hogy nem csak a negyedik negyedéves, de a tavalyi egész éves számokat is publikálják a cégek, tehát világossá fog válni, hogy mekkora ütést mért a koronavírus a hazai vállatokra a válság előtti időszakhoz képest.

Itt a magyar tőzsde új sztárja, két nap alatt 29 százalékot ralizott

Ma is folytatja a hónapokkal ezelőtt indult raliját a Rába, amelynek több oka is van, egyrészt októberben érkezett a bejelentés, hogy új harcjármű gyártása indulhat Magyarországon, és a Rábával közösen fog gyártani az egyik legnagyobb szingapúri hadiipari vállalat, másrészt múlt héten arról döntött a cég igazgatósága, hogy leváltja a Rába vezetését, emiatt pedig felélénkültek azok a várakozások, hogy irányváltás jön a cégnél.

Vételen a Rába az OTP-nél

Az OTP friss elemzést adott ki a Rábáról, amelyben a bank elemzője az ajánlását tartásról vételre módosította, valamint a célárát is jelentősen megemelte.

Lemondott a Rába igazgatóságának és felügyelő bizottságának elnöke

A Rába mai bejelentése alapján lemondott az igazgatóság elnöki tisztségéről Pintér István elnök-vezérigazgató és Dr. Pafféri Zoltán Lajos felügyelő bizottságban betöltött elnöki és tagi, valamint az audit bizottságban betöltött tagi tisztségéről is.

Nem tartja meg közgyűlését a Rába

A Rába közölte, hogy a december 3-ra meghirdetett közgyűlés megtartása a részvényesek személyes jelenlétével nem lehetséges.

Egyre több a jó sztori a magyar tőzsdén - Mutatunk hármat

Miközben a magyar tőzsdén sokan - a forgalom miatt nyilván jogosan - csak a nagypapírokat figyelik, a surranópályán több kispapírban is nagy a sztori, meredeken emelkednek az árfolyamok. Összefoglaltuk a történetüket.

Javuló kilátások és eredmények a Rábánál, de továbbra is veszteséges a társaság

A Rába szempontjából kifejezetten rosszra sikeredett második negyedévet követően több szempontból is javultak a vállalati eredmények a mostani három hónapban, az EBITDA csoport szinten már magasabb is volt a tavalyi év hasonló időszakához képest, és bár továbbra is veszteséges a társaság, de ennek mértéke jelentősen alacsonyabb volt a korábbiaknál. Jó hír, hogy a nehéz tehergépjármű piacon Európában és Észak-Amerikában is bővült a kereslet, de a vállalat helyzetét továbbra is nehezíti, hogy a Honvédelmi Minisztériumtól nem jönnek megrendelések és az energiaárak is masszívan emelkedtek. Az azonban pozitívum, hogy a mérsékeltebb veszteséget és az erősebb EBITDA eredményeket csökkenő árbevételek mellett tudta elérni a Rába. Továbbra is sok a bizonytalanság, de a menedzsment bízik abban, hogy visszaállítható a nyereséges működés a második félévben.

Hadiiparban terjeszkedhet a Rába, ugrik az árfolyam

Új harcjármű gyártása indulhat Magyarországon, a külügyminiszter Szijjártó Péter bejelentése szerint a Rábával közösen fog gyártani az egyik legnagyobb szingapúri hadiipari vállalat. A tervek szerint a későbbiekben a teljes gyártás átkerülhet Magyarországra, a hír hatására megugrott a Rába árfolyama, jelenleg közel 15 százalékos a plusz.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR