Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Rába árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RABA ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
2 3 217 980
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
1 000 2 800 1
RABA kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RABA statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 13419.552216
Nyitó ár: 990
Előző záró ár: 980
Napi átlagár: 993.95
180 napos átlagár: 897.84396981088
360 napos átlagár: 968.84530341881
Napi minimum: 990
Napi maximum: 996
Éves minimum: 666 2020-03-18
Éves maximum: 1245 2019-12-04
Történelmi minimum: 450 2009-03-06
Történelmi maximum: 2830 2007-09-25
Forgalom (db): 1200
Forgalom: 1192740
Árfolyamváltozás 1 hó: 8.8888888888889%
Árfolyamváltozás 3 hó: 8.8888888888889%
Árfolyamváltozás 12 hó: 8.8888888888889%
Adatlap
Rába
Rating
Értékpapír megnevezése Rába share
Értékpapír kibocsátója RÁBA Automotive Group
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000073457
Kijelzés módja (Ticker) RABA
Értékpapír névértéke 1000 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 13 473 446
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1997-12-17
Első Kereskedési Nap 1997-12-17
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1475
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a RABA árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

RABA hírek

Lemondott a Rába igazgatóságának és felügyelő bizottságának elnöke

A Rába mai bejelentése alapján lemondott az igazgatóság elnöki tisztségéről Pintér István elnök-vezérigazgató és Dr. Pafféri Zoltán Lajos felügyelő bizottságban betöltött elnöki és tagi, valamint az audit bizottságban betöltött tagi tisztségéről is.

Nem tartja meg közgyűlését a Rába

A Rába közölte, hogy a december 3-ra meghirdetett közgyűlés megtartása a részvényesek személyes jelenlétével nem lehetséges.

Egyre több a jó sztori a magyar tőzsdén - Mutatunk hármat

Miközben a magyar tőzsdén sokan - a forgalom miatt nyilván jogosan - csak a nagypapírokat figyelik, a surranópályán több kispapírban is nagy a sztori, meredeken emelkednek az árfolyamok. Összefoglaltuk a történetüket.

Javuló kilátások és eredmények a Rábánál, de továbbra is veszteséges a társaság

A Rába szempontjából kifejezetten rosszra sikeredett második negyedévet követően több szempontból is javultak a vállalati eredmények a mostani három hónapban, az EBITDA csoport szinten már magasabb is volt a tavalyi év hasonló időszakához képest, és bár továbbra is veszteséges a társaság, de ennek mértéke jelentősen alacsonyabb volt a korábbiaknál. Jó hír, hogy a nehéz tehergépjármű piacon Európában és Észak-Amerikában is bővült a kereslet, de a vállalat helyzetét továbbra is nehezíti, hogy a Honvédelmi Minisztériumtól nem jönnek megrendelések és az energiaárak is masszívan emelkedtek. Az azonban pozitívum, hogy a mérsékeltebb veszteséget és az erősebb EBITDA eredményeket csökkenő árbevételek mellett tudta elérni a Rába. Továbbra is sok a bizonytalanság, de a menedzsment bízik abban, hogy visszaállítható a nyereséges működés a második félévben.

Hadiiparban terjeszkedhet a Rába, ugrik az árfolyam

Új harcjármű gyártása indulhat Magyarországon, a külügyminiszter Szijjártó Péter bejelentése szerint a Rábával közösen fog gyártani az egyik legnagyobb szingapúri hadiipari vállalat. A tervek szerint a későbbiekben a teljes gyártás átkerülhet Magyarországra, a hír hatására megugrott a Rába árfolyama, jelenleg közel 15 százalékos a plusz.

Így fizet majd osztalékot a Rába

A Rába közgyűlésének korábbi döntése értelmében a társaság a 2019. évi adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalékból 1000 forint/darab névértékű részvényenként 20 forintos osztalékot fizet. A vállalat most közzétette a Budapesti Értéktőzsdén az osztalékfizetés rendjét is.

Áldását adta a Rába közgyűlése az igazgatóság határozataira

A Rába Járműipari Holding Nyrt. közgyűlése jóváhagyta csütörtökön az igazgatóság által közgyűlési hatáskörben április 30-án hozott határozatokat - közölte a győri székhelyű társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A koronavírus miatt minden összejött a Rábánál, aminek nem kellett volna

A Rába szempontjából szinte minden tényező negatívan hatott az operációra a második negyedévben, a COVID-19 járvány miatt jelentős visszaesés látszik a vállalat minden piacán, a Honvédelmi Minisztériumtól nem jönnek megrendelések, az energiaárak masszívan emelkednek, az évek óta tartó bérnyomás nem enyhül érdemben, ezek eredőjeként már EBITDA szinten is veszteséges lett a vállalat, amire még a 2008-as válság alatt sem volt példa, adózott eredményben masszív veszteséget termelt a vállalat. A Rába békeidőben is alacsony marzsú biznisz, a mostani válság is megmutatta, milyen gyorsan el tudnak tűnni ezek a marzsok.

Egyesül a Rába két leányvállalata

A Rába bejelentette, hogy a cég leányvállalata, a Diagonal Valor Kft. beolvad a Rába Futómű Kft-be, mellyel az átvevő társaság a beolvadó társaság általános jogutódja lesz.

Csökkentette a Rába-célárát az OTP

A Rába a múlt héten tette közzé első negyedéves számait, amit az OTP mai elemzésében értékelt, az OTP a Rába 12 havi célárát 1 210 forintról 891 forintra csökkentette, az ajánlás továbbra is tartás. Az OTP új célára 6,2 százalékkal alacsonyabb a Rába keddi záróárához képest.

Veszteségbe húzta a Rábát a jármű üzletága

Éves szinten minden fontosabb soron csökkenést szenvedett el a Rába csoportszinten, és a negyedévben még alig volt érezhető a koronavírus hatása, mely tovább ronthatja a helyzetet. A szegmensek közül a Jármű üzletág volt a leggyengébb láncszem, mely esetében a Honvédelmi Minisztériummal 2018-ban megkötött új keretszerződés 2020-ra esedékes megrendelései nem realizálódtak.

Az OTP visszavonta a Rába célárát

Az OTP visszavonta tartási javaslatát és a célárát is a Rába részvényeire, mivel nem áll rendelkezésre elég információ ahhoz, hogy be lehessen felelősen értékelni a céget. Április második felében a Rába két hétre bezárta gyárait.

20 forint osztalékot fizet részvényenként a Rába

Döntött a Rába igazgatósága a társaság éves rendes közgyűlésének napirendi pontjaiban. A Rába a 2019. évi adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalékból részvényenként 20 forintos osztalékot fizet.

A Rába április végén tartja közgyűlését

A Rába április 30-án tervezi megtartani közgyűlését, azonban erre még nem szabad mérget venni, ugyanis a jelenlegi jogszabályi kötelezettségek nem teszik lehetővé, hogy későbbre halasszák az időpontot.

Közgyűlést tart a Rába

2020. április 9-én, 10 órakor tartja éves rendes közgyűlését a Rába. 

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR