Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Rába árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RABA ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RABA kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RABA statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 20142.80177
Nyitó ár: 1440
Előző záró ár: 1440
Napi átlagár: 1500.364146
180 napos átlagár: 1335.6655370349
360 napos átlagár: 1320.5342726919
Napi minimum: 1440
Napi maximum: 1545
Éves minimum: 1105 2022-12-20
Éves maximum: 1575 2023-10-31
Történelmi minimum: 450 2009-03-06
Történelmi maximum: 2830 2007-09-25
Forgalom (db): 14280
Forgalom: 21425200
Árfolyamváltozás 1 hó: -7.395498392283%
Árfolyamváltozás 6 hó: 10.769230769231%
Árfolyamváltozás 12 hó: 11.196911196911%
Adatlap
Rába
Rating
Értékpapír megnevezése Rába share
Értékpapír kibocsátója RÁBA Automotive Group
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000073457
Kijelzés módja (Ticker) RABA
Értékpapír névértéke 1000 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 13 473 446
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1997-12-17
Első Kereskedési Nap 1997-12-17
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1475
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Rába árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Visszajelzés

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Rába hírek

A Magyar Telekom volt a nap sztárja

Minimális elmozdulásokat hozott a hét utolsó kereskedési napja a magyar tőzsdén. A hazai blue chipek közül kiemelkedett a Magyar Telekom: több mint két százalékot emelkedett a vállalat részvényeinek árfolyama.

Felülteljesítő volt a magyar tőzsde Európában

A mai nap folyamán gyakorlatilag végig pozitív hangulatban telt a kereskedés a nemzetközi piacokon, részben annak köszönhetően, hogy kedvező inflációs számok érkeztek az eurózónából és az Egyesült Államokból. A pozitív nemzetközi hangulat a magyar piacot sem kerülte el, sőt, a magyar tőzsde felülteljesítő volt Európában, főleg az OTP és a Richter jó teljesítményének köszönhetően.

Nem tud javítani a magyar tőzsde, lefordult a sztárrészvény

A hazai blue chipek kivétel nélkül mínuszban vannak, ennél fogva nem meglepő, hogy a BUX index is esik. Ma is az elmúlt napok sztárrészvényében, az MBH Jelzálogbankban van az egyik legnagyobb forgalom: egészen elképesztő kilengések mentén alakul a papír árfolyama, délelőtt még 60 százalékos pluszban is állt a jegyzés, mostanra azonban teljesen visszaadta a mai pluszt a papír.  

Hiába a nagy rali a sztárrészvénynél, esett a magyar tőzsde

A magyar tőzsdén ma bizonytalan mozgások voltak, egy érdekes sztori azonban akadt: tovább folytatódott ugyanis az elmúlt napok elképesztő ralija az MBH Jelzálogbank részvényénél, miután a befektetők két napja elkapkodták a vállalat jelzálogleveleit. Ma egészen elképesztő 55 százalékos pluszban zárt a részvény. A magyar tőzsde azonban elsősorban a Mol rossz szereplésének köszönhetően alul teljesítő volt, maga a BUX index 0,6 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Kemény hónapokon van túl a Rába

Nehéz hónapokon van túl a Rába, ugyan a bevételek a harmadik negyedévben nőttek az egy évvel korábbihoz képest, de a költségoldali nyomás nem enyhült érdemben, ami meglátszott a vállalat eredményein. Üzemi szinten a vállalat jelentős csökkenésről számolt be az, míg az adózott eredmény negatívba fordult át.

Hátára vette a magyar tőzsdét a Telekom

A kereskedési idő felénél minimális esésben van a BUX. A blue chipek vegyes képet mutatnak: emelkedik a Magyar Telekom és a Mol, mínuszban van a Richter és az OTP. A hazai mezőnyből kiemelkedik ma a Nyomda, miután a vállalat részvényei jelentős pluszban vannak a múlt pénteki gyorsjelentést követően.

A Mol és a Telekom húzzák a magyar tőzsdét

A kereskedési idő felénél kisebb pluszban van a BUX, a nap eddigi részében azonban csak a Mol és a Magyar Telekom részvényeiben láthattunk határozottabb elmozdulást.

Az Appeninn volt a nap sztárja

A nemzetközi hangulathoz képest jócskán alulteljesített ma a BUX. Ennek ellenére nem volt hiány jó sztorikból a hazai tőzsdén: a pénteki nap után hétfőn is folytatódott az Appeninn ralija, illetve a 4iG is erősen teljesített a friss bejelentések után.

Ingatlant értékesít a Rába

Az elmúlt évek egyik nagy sztorija a Rábánál, hogy a cég jelentős ingatlanállománnyal rendelkezik, melynek értékesítésével jelentős forrásokhoz juthat, a cég csütörtöki rendkívüli közgyűlése pedig most jóváhagyta, hogy a vállalat árverés útján értékesítse a győri Városrétként ismert területe egy részét. A határozat szerint a vállalat négyzetméterenként nettó 37 435 forintért, de minimum nettó 4 milliárd 87 millió forint kikiáltási áron értékesíti az ingatlant.

Továbbra is a Magyar Telekom viszi a prímet

A kereskedési idő felénél kisebb mínuszban van a magyar tőzsde, a blue chipek közül pedig egyedüliként a Magyar Telekom részvényei emelkednek.

A Richter vitte a prímet

A Magyar Telekom kivételével az összes hazai blue chip pluszban zárta a napot, legnagyobb mértékben a Richter részvényei emelkedtek, miután a vállalat bejelentette, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta egyik készítményének forgalmazását.

Közös vállalatot hozhat létre egy török hadiipari céggel a Rába

A Rába a BÉT oldalán tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy a társaság és a nemzetközi viszonylatban is jelentős török hadiipari vállalattal, a Nurol Makina-val egyetértési megállapodást írt alá október 31-én, amelynek keretében megvizsgálják egy vegyesvállalat létrehozását kooperációs gyártási együttműködés céljával.

A hajrában fordult le a magyar tőzsde

A kereskedés utolsó órájában jelentős esést szenvedett el a magyar tőzsde, így az egész napon át tartó emelkedés után 0,5 százalékos mínuszban zárt a BUX. A lefordulás azzal párhuzamosan történt, hogy az OTP esni kezdett a kereskedés utolsó szakaszában.

4 milliárd forintért értékesít ingatlant a Rába

A Rába korábban meghirdette közgyűlését, amelyen egy ingatlantranzakcióról is döntenek a részvényesek. Most kiderültek a részletek az ingatlanról, amelynek értékesítése 4 milliárd forinttal növelheti a vállalat eredményét. Ezzel párhuzamosan a cég arról is beszámolt, hogy a 67 000 m2-es győri üzemcsarnok felújítására a tervek szerint több mint 6 milliárd forintot fordítanának.

Hazai részvénypiaci befektetésekkel is foglalkozunk a Portfolio Signature Online Klubján.

Szembement a nemzetközi hangulattal a magyar tőzsde

Negatív hangulat jellemezte ma a nemzetközi piacokat és napon belül a magyar tőzsde is együtt esett az európai tőzsdékkel, majd végül az utolsó percekben sikerült a szépítés az OTP és a Richter révén.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Visszajelzés

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra