|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RABA ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RABA kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RABA statisztikák, mutatók
nyitó: 850
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
RABA adatlap
Teljes név:RÁBA Járműipari Holding Nyrt.
Rövid név:RÁBA Nyrt.
Szektor:Gépjármű- és gépjárműalkatrész-gyártás
Elérhetőség:9027 Győr, Martin u. 1.
Telefonszám:+36-96-622-600
Fax:+36-96-624-006
Web:www.raba.hu
Befektetői kapcsolattartó:Steszli Ádám
Befektetői kapcsolattartó mail:adam.steszli@raba.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-96-624-460
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-96-624-006
Könyvvizsgáló:Ernst & Young Kft. (könyvvizsgálatért felelős szermély: Bartha Zsuzsanna)
Tevékenység:A 120 éves autóipari tapasztalattal rendelkező Rába Járműipari Holding Nyrt. az iparág egyik legnagyobb magyar vállalata. A vállalatcsoport három stratégiai üzletága haszongépjárművekhez, mezőgazdasági erőgépekhez és földmunkagépekhez kifejlesztett futóműveket, futómű főegységeket és alkatrészeket, haszon- és személygépjárművekhez alkatrészeket, illetve speciális járműveket gyárt. A több mint 1700 főt foglalkoztató Rába Nyrt. székhelye a nyugat-magyarországi Győrben található. A Rába árbevételének mintegy 90 százaléka a három stratégiai régióba (USA, EU, FÁK) irányuló exportból származik.
Részvénytulajdonosok:

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (74,34%, 10 015 829 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:PINTÉR István (elnök)
BÁNÓCZINÉ Dr. Csernák Ibolya Virág
MAJOR János
SEBŐK Roland
Dr. TÓTH Tamás
WÁBERER György
Vállalatvezetés:PINTÉR István (vezérigazgató/ügyvezető igazgató)
BALOG Béla (pénzügyi vezérigazgató-helyettes)
STESZLI Ádám (humán erőforrás és kontrolling igazgató)
URBÁNYI László (Rába Járműalkatrész Kft. ügyvezető igazgató)
TORMA János (Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgató)
DEÁK Attila (stratégiai beszerzési és üzletfejlesztési igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. PAFFÉRI Zoltán Lajos (Elnök)
Dr. HARMATH Zsolt
Dr. KANTA Tünde
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:1 000 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):13 473 446
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1997-12-17
Első kereskedési nap:1997-12-17
Az oldalon a RABA árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
RABA hírek

Egyesül a Rába két leányvállalata

A Rába bejelentette, hogy a cég leányvállalata, a Diagonal Valor Kft. beolvad a Rába Futómű Kft-be, mellyel az átvevő társaság a beolvadó társaság általános jogutódja lesz.

Csökkentette a Rába-célárát az OTP

A Rába a múlt héten tette közzé első negyedéves számait, amit az OTP mai elemzésében értékelt, az OTP a Rába 12 havi célárát 1 210 forintról 891 forintra csökkentette, az ajánlás továbbra is tartás. Az OTP új célára 6,2 százalékkal alacsonyabb a Rába keddi záróárához képest.

Veszteségbe húzta a Rábát a jármű üzletága

Éves szinten minden fontosabb soron csökkenést szenvedett el a Rába csoportszinten, és a negyedévben még alig volt érezhető a koronavírus hatása, mely tovább ronthatja a helyzetet. A szegmensek közül a Jármű üzletág volt a leggyengébb láncszem, mely esetében a Honvédelmi Minisztériummal 2018-ban megkötött új keretszerződés 2020-ra esedékes megrendelései nem realizálódtak.

Az OTP visszavonta a Rába célárát

Az OTP visszavonta tartási javaslatát és a célárát is a Rába részvényeire, mivel nem áll rendelkezésre elég információ ahhoz, hogy be lehessen felelősen értékelni a céget. Április második felében a Rába két hétre bezárta gyárait.

20 forint osztalékot fizet részvényenként a Rába

Döntött a Rába igazgatósága a társaság éves rendes közgyűlésének napirendi pontjaiban. A Rába a 2019. évi adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalékból részvényenként 20 forintos osztalékot fizet.

A Rába április végén tartja közgyűlését

A Rába április 30-án tervezi megtartani közgyűlését, azonban erre még nem szabad mérget venni, ugyanis a jelenlegi jogszabályi kötelezettségek nem teszik lehetővé, hogy későbbre halasszák az időpontot.

Közgyűlést tart a Rába

2020. április 9-én, 10 órakor tartja éves rendes közgyűlését a Rába. 

Visszavágta a Rába-célárát az OTP

A Rába szerdán tette közzé legfrissebb számait, ezután az OTP elemzője pénteken a korábbi vételi ajánlását tartásra módosította, míg a Rába 12-havi célárát 1 480 forintról 1 210 forintra vágta vissza.

Folytatódik a rossz széria a Rábánál

Az európai tehergépjármű piac és a mezőgazdasági munkagépek szegmensének jelentős gyengélkedése rányomta a bélyegét a Rába eredményére, melyen a növekvő bérnyomás és energiaárak sem segítettek. Éves összehasonlításban minden soron jelentős a visszaesés, egyedül negyedéves alapon tapasztalható kisebb javulás.

A T-Systems segíti a Rábát az osztalékfizetésben

A T-Systems támogatja a Rábát a 2018-as üzleti év után fizetett osztalék kifizetésével kapcsolatban, természetesen csak azon személyek jogosultak erre, akik még nem kapták meg jogos jussukat a 2018-as eredményből. Az eredeti közlemény a BÉT honlapján olvasható.

Megemelte a Rába célárát az OTP

Felülvizsgálta Rába modelljét az OTP, miután a járműipari vállalat tegnapelőtt bejelentette, hogy értékesítheti Városréti ingatlanjainak egy részét, és a vételár meghaladhatja a 2 milliárd forintot. 1350-ről 1480-ra emelkedett a célár, az ajánlás továbbra is vétel.

Évek óta erre vártak a befektetők: Hasznosítja ingatlanvagyonát a Rába

Az előzetes tárgyalásokat követően a Rába vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalatától a Győr belvárosában található ingatlanvagyona egyik elemére. A Városrétként ismert terület kereskedelmi zónának minősített részét több éves előkészítő munka eredményeként, a korábbi rendezési terveknek megfelelően hasznosítják.

Újabb megrendelést kapott a Rába

A Rába új nemzetközi keretszerződést kötött autóipari ülésrendszerek beszállítására, mely éves szinten 2 millió euró bevételnövekedést eredményezhet, jelent meg a BÉT-en a közlemény.

Európai nagyágyú lesz a Rába

2016-ban technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházási programot hagytak jóvá a Rába tulajdonosai, idén októberben sikeres próbaüzemet zárt a vállalat az új gyártósoron.

Megemelte a Rába-célárát az OTP

A Rába szerdán tette közzé harmadik negyedéves számait, amelyet a céget követő OTP elemzője értékelt, az OTP 1 350 forintra emelte meg a Rába célárát, az ajánlás továbbra is vétel.

Figyelmeztető jelek a Rábánál

A piaci környezet bizonytalanságáról ír a menedzsment a Rába harmadik negyedéves beszámolójában, és ez a bizonytalanság már látszik is a Rába számain: a negyedévben nagyjából stagnált a bevétel, de a gépgyártó már üzemi eredmény szinten is veszteséges lett, az adózott eredmény sor pedig már 429 millió forint veszteséget mutat, ennél nagyobb veszteségre utoljára 5 éve volt példa. Drasztikus visszaesés látszik az európai piacon, a mezőgazdasági szegmens gyenge, további nehézség, hogy a Honvédelmi Minisztériummal 2018-ban megkötött új keretszerződés 2019-re esedékes megrendelései nem realizálódtak, 2019-ben ebből értékesítési árbevétel nem várható. Ha ez nem elég, továbbra is nyomás alatt tartja az eredményt a bérek és az energiaárak emelkedése.

Ipar 4.0 a gyakorlatban: óriási hatékonyságnövekedés jöhet a cégeknél

Automatikusan helyet változtató gyári berendezésekről, önmagukat fejlesztő termelési folyamatokról, ma még sok cég számára futurisztikusnak tűnő adatpoolokról is szó esett a MAGE és a Portfolio mai Ipar 4.0 konferenciájának ebédszünet előtti panelbeszélgetésében.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR