ZWACK árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
ZWACK ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
ZWACK kötéslista
Idő Ár Darab Érték
ZWACK statisztikák, mutatók
nyitó: 16800
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
ZWACK adatlap
Teljes név:Zwack Unicum Likőripari és Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:Zwack Unicum Nyrt.
Szektor:Élelmiszer- és dohányipar
Elérhetőség:1095 Budapest, Soroksári út 26.
Telefonszám:+36-1-476-2300
Fax:+36-1-455-7845
Web:www.zwackunicum.hu
Befektetői kapcsolattartó:Szűcs Balázs
Befektetői kapcsolattartó mail:szucs@zwackunicum.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-456-5218
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-216-4981
Könyvvizsgáló:KPMG Hungária Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Rózsai Rezső)
Tevékenység:Italgyártással és forgalmazással foglalkozik. A jelentős történelmi hagyományokkal rendelkező társaság, a rendszerváltást követő privatizáció után kezdte újra működését. A meghatározó tulajdonosok a Peter Zwack & Consorten AG (PZAG; 50%+1) és a szakmai befektető Diageo Netherlands B.V. (Diageo; 26%). A Társaság több mint 30 országban van jelen termékeivel, de továbbra is a belföldi égetett szeszesital értékesítés a meghatározó. Fő saját előállítású terméke az Unicum gyógynövény alapú gyomorkeserű, Magyarország legismertebb szeszesital márkája. A Társaság több világmárka (Johnnie Walker, Baileys, Smirnoff, Gordon s) exkluzív forgalmazásának jogával rendelkezik.
Részvénytulajdonosok:

Peter Zwack & Consorten H.AG (50,00%, 1 000 001 részvény)

Diageo Holdings Netherlands B.V. (26,00%, 520 000 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:ZWACK Sándor (elnök)
Wolfgang SPILLER
ZWACK Isabella Veronika
Frank ODZUCK
DÖRNYEI Tibor András
Kresimir CRNJEVIC
SZAKOLCZAI Nándor
Vállalatvezetés:Frank ODZUCK (vezérigazgató)
DÖRNYEI Tibor András (gazdasági igazgató)
BELOVAI Csaba (kereskedelmi és export igazgató)
PALCSÓ Sára (marketing igazgató)
VIRÁGH Orsolya (humánpolitikai igazgató)
SEPRŐS László (termelési-műszaki igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. Hubertine UNDERBERG-RUDER (elnök)
Mag. Karin TRIMMEL
ZEISLER Gábor
Kalina Plamenova TSANOVA
Dr. SZECSKAY András
Dr. SALGÓ István
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:1 000 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):2 000 000
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1993-05-27
Első kereskedési nap:1993-05-27
Az oldalon a ZWACK árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
ZWACK hírek

610,5 millió forint osztalékot fizet a Zwack

A Zwack közzétette az éves rendes közgyűlésének határozatait, amelyből többek között kiderült, hogy cég igazgatósága a vonatkozó kormányrendelet alapján a közgyűlés hatáskörében eljárva 610,5 millió forint osztalék kifizetését határozta el.

A Zwack igazgatósága dönt a közgyűlés napirendi pontjaiban

A Zwack tájékoztatása szerint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló vonatkozó törvény és a vonatkozó kormányrendelet rendelkezései szerint a társaság nem tartja meg a 2020. június 25-re összehívott éves rendes közgyűlését, a társaság igazgatósága a közzétett napirenden szereplő valamennyi kérdésben jogosult dönteni.

Nem változtatott a Zwack célárán az OTP

Kedden érkezett a hír, hogy a Zwack 212,08 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 106,04 millió forinttal járul hozzá, a hírt az OTP mai elemzésében értékelte. Az OTP nem változtatott a Zwack 12-havi célárán, az továbbra is 15 214 forint, az ajánlás továbbra is tartás. Az OTP célára 10,5 százalékkal alacsonyabb a Zwack szerdai záróárához képest.

Szijjártó: az élelmiszeripari cégek kapkodnak leginkább a kormány támogatása után

A magyar gazdaság sokszínűségét mutatja, hogy a versenyképesség-növelő támogatási programban résztvevő vállalatok több mint 30 iparágban tevékenykednek, ezek közül kiemelkedik az élelmiszeripar, ugyanis a legtöbb beruházási szándék (122) ebből az ágazatból érkezett - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Zwack: durván eshet a hazai prémium szeszesital-fogyasztás a koronavírus miatt

Csökkenő nyereségről számolt be a március végén zárult pénzügyi évére a Zwack a népegészségügyi termékadó miatt visszaeső értékesítések és a magasabb marzzsal értékesíthető saját gyártású termékek súlyának csökkenése következtében. A koronavírus hatásait a cég is megérzi (bár 2020 első három hónapjában még inkább felfelé segítette az értékeseket a járvány miatti készletfelhalmozás), ezért a vállalat hitelfelvétel mellett döntött - derül ki a társaság éves jelentéséből.

Beújít a Magyar Telekom

Az eddigi gyakorlattól eltérően nem piaci kereskedési időn kívül, hanem kereskedés alatt, már kedden 16:00-kor közzéteszi tavalyi negyedik negyedéves számait a Magyar Telekom. Az elemzők arra számítanak, hogy a vállalat bevétele és profitja is emelkedett.

15 685 forintos célár érkezett a Zwack részvényeire

Változatlan célárral továbbra is tartásra ajánlja a Zwack részvényeit az OTP elemzője a cég negyedéves gyorsjelentését követően – derül ki az OTP friss elemzéséből. A 12 havi célár 15 685 forint, ami közel 11 százalékkal van a jelenlegi árfolyam alatt.

Visszaesett a Zwack profitja

Közzétette a legfrissebb számait a Zwack, a cég bruttó árbevétele nagyot csökkent a tavaly október és december közötti periódus során, azonban érdemes kiemelni, hogy a népegészségügyi termékadó 2019. januári változása miatti elővásárlás tavaly a harmadik negyedévben történt, az akkori hétmilliárd forintos negyedéves árbevétel a pedig a cég mindenkori legerősebb árbevétele volt. A bruttó árbevétel visszaesése mellett a Zwack adózott eredménye is kétszámjegyű ütemben csökkent a negyedév folyamán.

Visszavágta a Zwack célárát az OTP

Csökkentette a Zwack részvényeire vonatkozó célárát az OTP elemzője a vállalat negyedéves gyorsjelentése után, de ajánlása maradt tartás – derül ki az OTP friss elemzéséből. A friss célár 15 685 forint, ami 9 százalékkal van a jelenlegi árfolyam alatt.

Új történelmi csúcson zárt az OTP és a BUX

Az irányadó európai részvényindexek emelkedtek csütörtökön, a magyar tőzsde is erősödött. A hazai blue chipek közül a Mol és az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír és a BUX index is új történelmi csúcson zárta a hét negyedik napját. Utóbbi 43 598 pontos záróértékével felülmúlta eddigi, április 24-én elért 43 563 pontos történelmi csúcsát.

Visszaesett a Zwack bevétele és a profitja

A Zwack csütörtökön tette közzé gyorsjelentését, amelyből kiderült, hogy a július eleje és szeptemberi vége közötti negyedévben a társaság nettó árbevétele csökkent, míg az adózott eredmény kétszámjegyű ütemben esett vissza. A menedzsment várakozásai szerint továbbra is teljesíthetők cég a 2019-20-as üzleti tervei.

Csökkentette a Zwack-részvények célárát az OTP

A Zwack kedden tette közzé legfrissebb számait, amit az OTP mai elemzésében értékelt, az OTP elemzője a tartási ajánlásán nem változtatott, azonban a részvények 12-havi célárát 16 056 forintról 15 882 forintra vágta vissza.

Adózási változások viselték meg a Zwackot az első negyedévben

Csökkenő bruttó és nettó árbevételről számolt be a Zwack első üzleti negyedéves gyorsjelentésében, amely az áprilistól június végéig tartó időszakot öleli fel. Adózott eredményük jelentősen, több mint 53%-kal csökkent a tavalyi bázishoz képest. A visszaesés oka elsősorban a Népegészségügyi Termékadó változása volt, amely 20%-kal növelte a Zwack-termékekre vonatkozó adókulcsot és ez a fogyasztói árakban is lecsapódott, ami jelentősen visszavetette a társaság által forgalmazott termékek értékesítését.

1300 forintos osztalékot fizet a Zwack (korr.)

A Zwack mai éves rendes közgyűlésén többek között a tavalyi évre vonatkozó beszámoló elfogadása mellett a 2019-2020-as tervekről szóló beszámolót is elfogadták a részvényesek, a közgyűlés emellett döntött az osztalékról is, a társaság részvényenként 1 300 forintos osztalékot fizet.

Új igazgatósági tagot választhat a Zwack közgyűlése

Június 26-án tartja éves rendes közgyűlését a Zwack, ehhez kapcsolódóan közzétette a társaság a napirendi pontokat. A közgyűlés szavaz az osztalékról, illetve új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok választásáról is.

Tartásra ajánlja a Zwack részvényeit az OTP

Nem változtatott a Zwack részvényeire vonatkozó ajánlásán és célárán az OTP legfrissebb elemzésében, amelyet a közgyűlési meghívóra reagálva készítettek az elemzők. Az előterjesztések közül a legfontosabb a részvényenkénti 1300 forintos osztalékjavaslat, ami kisebb meglepetést okozott.

Visszavágta a Zwack-részvények célárát az OTP

A Zwack kedden tette közzé legfrissebb számait, amit az OTP pénteki elemzésében értékelt, az OTP elemzője a tartási ajánlásán nem változtatott, azonban a részvények 12-havi célárát 16 271 forintról 16 056 forintra vágta vissza.

Nagyon megugrottak az év végén a Zwack értékesítései

Csökkenő bevételről és az egy évvel korábbi szinthez képest nagyobb veszteségről számolt be a Zwack a január-márciusi időszakra, ami pénzügyi évének negyedik negyedéve. De a teljes pénzügyi évet tekintve így is kétszámjegyű ütemben nőtt a társaság bevétele és profitja, főként a népegészségügyi termékadó idei kiterjesztése miatt 2018 végén megugró értékesítések következtében - derül ki a cég jelentéséből. Közzétette közgyűlési meghívóját is a Zwack, amelyből kiderül, hogy részvényenként 1300 forint osztalékot javasol az igazgatóság.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR