Megkapta az engedélyt a Club Aliga-beruházás kikötőépülete

Megkapta az engedélyt a Club Aliga-beruházás kikötőépülete

Építési engedélyt kapott a Club Aliga-beruházáshoz tartozó kikötőépület - írja az Építészfórum. A projektről korábban mi is többször írtunk, legutóbb tavaly nyáron, amikor kiderült, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal visszavonta a projekt környezetvédelmi engedélyét, miután a fejlesztő jelezte, nem kíván azzal élni. A beruházás elemei az elmúlt időszakban többször is változtak, a magaspartra tervezett luxushotel például már nem szerepel benne.

Új híd épülhet Dél-Magyarországon

Új híd épülhet Dél-Magyarországon

A szegedi déli Tisza-híd engedélyes kiviteli tervei 2024 augusztusára készülnek el - közölte a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese a csongrád-csanádi megyeszékhelyen. Nyul Zoltán, a beruházásról rendezett közmeghallgatáson azt mondta, a híd és a kapcsolódó utak tervezése összetett feladat, amely egyben fontos városfejlesztési projekt, hiszen a város közlekedésében meghatározó nagykörút befejezését is jelenti. A híd alépítményei úgy készülnek el, hogy később vasúti felszerkezettel is bővíthetők legyenek.

Lakásáfa: mindenki megnyugodhat, jön az újabb haladék

Lakásáfa: mindenki megnyugodhat, jön az újabb haladék

Egy új javaslat értelmében a 2024 végéig meghosszabbított kedvezményes lakásáfa akár 2028. december 31-ig is alkalmazható lesz, ha az építést 2024 végéig bejelentik, vagy eddig megszerzik az engedélyt - jelentette be Varga Mihály, pénzügyminiszter Facebook oldalán. Fontos kérdés tisztázódik ezáltal, mivel az építés bejelentésének (vagy az engedély megszerzésének) határidejének kitolása után nem volt egyértelmű, hogy a 2026-os építés befejezési határidő is módosul-e. A javaslatot ősszel tárgyalja az Országgyűlés.

A legfrissebb tények: ennyien vágtak bele idén a lakás- és házépítésbe

A legfrissebb tények: ennyien vágtak bele idén a lakás- és házépítésbe

Néhány napja számoltunk be a 2021-es építési engedélyek, valamint a megépített lakások számáról megyénként. Most pedig a KSH legfrissebb, 2022 első három hónapos számait is bemutatjuk: 2022 első negyedévében 4 528 új lakás épült, 26%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 8001 volt, 15%-kal több, mint 2021 azonos időszakában.

Indulhat a zuglói óriásfejlesztés - Megvan az építési engedély

Indulhat a zuglói óriásfejlesztés - Megvan az építési engedély

Megkapta az építési engedélyt Budapest legújabb városnegyed-fejlesztése, a Bosnyák téren épülő  Zugló City Centre-projekt - vette észre az Építészfórum az Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály hirdetményében. Mint arról már korábban beszámoltunk, a Bosnyák tér és a Rákos-patak között, egy közel héthektáros területen épül Zugló új központja, aminek kivitelezését a magyarországi Bayer Construct csoport szakaszosan fejleszti.

Megkapta az építési engedélyt a Közlekedési Múzeum, kiderült mikor indulhat a kivitelezés

Megkapta az építési engedélyt a Közlekedési Múzeum, kiderült mikor indulhat a kivitelezés

Megkapták az építési engedélyt az új Közlekedési Múzeum tervei - közölte Vitézy Dávid, közösségi oldalán. Most jön a tervezés következő, utolsó fázisa: a Közlekedési Múzeum megrendelte a a kiviteli tervek készítését. Ez a munka 2023 elejéig tart, ezt követően írható ki a tender az új Közlekedési Múzeum építési munkálataira - bontási és kármentesítési munkák már ezt megelőzően megkezdődhetnek a területen.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan nyomás alá kerül Magyarország pillanatokon belül, aminek évekig fizethetjük az árát
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.