Mérgező anyagokat találtak a Shein termékeiben

Mérgező anyagokat találtak a Shein termékeiben

A Shein, az egyik vezető kínai e-kereskedelmi platform által értékesített gyerektermékekben rendkívül magas a mérgező anyagok mennyisége - állapította meg egy vizsgálat, amelyek a szöuli kormány rendelt meg. Bizonyos anyagok koncentrációja 428-szorosa a megengedettnek. - írta meg a Korea Times.

Kizsigereli a dolgozóit a Shein

Kizsigereli a dolgozóit a Shein

A Shein bejelentette, hogy jelentős összeget fektet be ellátási láncának fejlesztésébe és a munkakörülmények javítására, válaszul a Public Eye által kiadott, a gyárban tapasztalt túlórázásról és alacsony bérekről szóló jelentésekre - írja Retail Dive.

Aggódnak a Shein tőzsdére lépése miatt

Aggódnak a Shein tőzsdére lépése miatt

Marco Rubio republikánus szenátor sürgeti az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC), hogy gátolja a Shein New York-i tőzsdére való bevezetését. A felhívás komoly vitát váltott ki a nemzetközi e-kereskedelem jövőjét illetően. A Reuters által ismertetett levélben Rubio aggodalmait fejezte ki a Shein amerikai szabályozásoknak való megfelelésével és üzleti gyakorlatának lehetséges következményeivel kapcsolatban.

Nagy esemény van készülőben az amerikai tőzsdéken - Új sztárrészvény a láthatáron?

Nagy esemény van készülőben az amerikai tőzsdéken - Új sztárrészvény a láthatáron?

Régóta pletykálják, hogy a kínai fast-fashion óriás, a Shein az USA-ban tervez tőzsdére menni. Most újra forróvá vált a téma, miután több nagy amerikai gazdasági lap arról számolt be, hogy a Shein fű alatt benyújtotta az IPO iránti kérelmét. Valószínűleg csak jövőre indulhat el a kereskedés a részvényekkel, előtte viszont még elég sok kritikus fontosságú kérdést kell tisztáznia a vállalatnak. Vádolták már meg kényszermunkával, a munkaügyi törvények megsértésével, és a ruhadizájnok ellopásával a céget - vagyis nem elhanyagolható kockázatokról van szó.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újult erővel támad a fertőzés, ami Magyarországon is halálozással járt - Már a hazai járványhatóság is figyelmeztet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.