Kedvezőtlen jelzés érkezett a Shelltől

Kedvezőtlen jelzés érkezett a Shelltől

A Shell hétfőn 2,5-4,5 milliárd dollár közötti várható értékvesztésre hívta fel a figyelmet a negyedik negyedévre vonatkozóan, a leírás elsősorban a szingapúri finomítóhoz és az ottani vegyipari központhoz kapcsolódik - ezt a létesítményt eladni tervezi az olajipari nagyvállalat. A befektetők kifejezetten élesen reagáltak a bejelentésre.

Végleg kivonulhat a Rosznyeft Németországból

Végleg kivonulhat a Rosznyeft Németországból

A Rosznyeft képviselői pénteken Berlinbe utaznak, hogy a kormányzati tisztviselőkkel tárgyaljanak többek között az orosz olajipari óriás németországi eszközeinek lehetséges eladásáról - mondta a Reutersnek egy, az ügyet jól ismerő forrás.

Évtizedek óta nem érte ilyen komoly támadás a Greenpeace-t

Évtizedek óta nem érte ilyen komoly támadás a Greenpeace-t

A Shell 2,1 millió dolláros kártérítésre perli a Greenpeace-t, miután a környezetvédelmi csoport aktivistái idén a tengeren közlekedő olajkitermelő hajójára szálltak fel engedély nélkül egy figyelemfelkeltő akció során - számolt be a Reuters.

Fontos bejelentés a Shelltől, örülnek a részvényesek

Fontos bejelentés a Shelltől, örülnek a részvényesek

A Shell csütörtökön 6,2 milliárd dolláros harmadik negyedéves adózott eredményről számolt be, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak - a jó eredményt a magasabb finomói árrésnek és a növekvő cseppfolyósított földgáz (LNG) értékesítésnek köszönhette a supermajor olajvállalat. A cég emellett 3,5 milliárd dolláros részvény-visszavásárlást jelentett be
a következő három hónapban, ez jelentős növekmény az előző három havi 2,7 milliárd dollárral szemben.

Lezárult a gigaüzlet a Molnál

Lezárult a gigaüzlet a Molnál

Sikeresen lezárult a Mol csoport 39 szlovéniai töltőállomásának korábban bejelentett eladása a Shellnek, közölte a hazai olajcég - a tranzakció a 2023. március 9-én nyilvánosságra hozott feltételekkel összhangban zárult, és az OMV Slovenija Mol általi felvásárlási folyamatának része. A Mol-csoport jelenleg a szlovéniai hálózatával és a 2022-es lengyelországi bővülést követően immáron több, mint 2500 töltőállomással rendelkezik a közép-kelet-európai régióban.

Betett a Shellnek az olajár esése

Betett a Shellnek az olajár esése

Nagyot esett a Shell második negyedéves nyeresége a tavalyi rekordszintről, ennek fényében a vállalat lassítja a saját részvény vásárlásokat.

Miért emelkedik az olajár?

Miért emelkedik az olajár?

A Egyesült Államok vezető Mexikói-öbölbeli olajkitermelőjének számító Shell tervezett karbantartás miatt leállította az Olympus kitermelő platformot, közölte a Reuters. A munkálatok június 7-én kezdődtek és várhatóan két hétig tartanak, a tengeri csomópont a Shell Mars és Ursa platformjaival együtt a magas kéntartallmú Mars nyersolajat termelik. Többek között ennek a fejleménynek is köszönhetően jelentős pluszban van ma az olaj ára.

Közölte olajkitermelési terveit a világ egyik legnagyobb olajvállalata

Közölte olajkitermelési terveit a világ egyik legnagyobb olajvállalata

A Shell növelni fogja osztalékát és a részvény-visszavásárlási programot is felpörgeti, illetve a legfrissebb tervek szerint 2030-ig stabilan tartja az olajkitermelést - közölte nemrég Wael Sawan vezérigazgató. A lépések célja, hogy a brit-holland olajóriás visszaszerezze a befektetők bizalmát, szkeptikusan fogadta ugyanis korábban a piac a vállalat energetikai átállási tervét.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Annyira súlyos a válsághelyzet Németországban, hogy az már nem is igaz
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.