Előfizetői tartalom

Felrázhatja az egész ingatlanpiacot a digitális nomádok megjelenése

2030-ra 300 millió digitális nomád lehet a világon, vagyis olyan munkavállaló, akinek a munkája 100 százalékban az online térben zajlik, nincs helyhez kötve, így a világ szinte bármelyik pontjáról dolgozhat. Ez a fajta növekedés az ingatlanpiacot is alaposan felforgathatja, teljesen új hatásokat eredményezve mind a lakás, mind az irodapiacot nézve.

Bár a digitális nomád kifejezés már néhány éve velünk van, eddig csak kevesek – globálisan néhány millió munkavállaló – kiváltsága volt ez a fajta munkavégzés. Az előttünk álló 9 évben azonban ez drasztikusan megváltozhat. Ahogy a technológia egyre szélesebb tömegek számára teszi lehetővé az online munkavégzést, úgy fog megemelkedni - a mostani néhány milliós szintről egy évtizeden belül akár 300 millió fölé - világszerte a digitális nomádok száma.

Milyen az átlagos digitális nomád?

Amellett, hogy teljes mértékben az online térben dolgoznak, így teljesen hely és országfüggetlen a tevékenységük, az így dolgozó munkavállalók átlagosan 38 évesek, 31 százalékuk nő, 69 százalékuk férfi, 54 százalékuk folyamatosan utazik, 70 százalékuk évente több mint 5 országot látogat meg és 90 százalékuk kifejezetten elégedett a munkájával – mondta el Boris Pavlov, a Flat Manager alapítója az Unissu és a Property Forum által közösen szervezett konferencián.

A fentiek alapján sokan elgondolkodhatnak azon, hogy milyen jellegű munkák azok, amelyeket ilyen formában, ilyen körülmények között lehet végezni. Erre az alábbi ábra adja meg a választ, amin jól látszik, hogy kimondottan informatikával mindössze 12 százalék foglalkozik, ami mellett az online marketingtől kezdve a kreatív szolgáltatásokon át a kutatásig sok minden megtalálható.

A cikkből kiderül:

  • Milyen ütemben emelkedhet világszerte a digitális nomádok száma?
  • Milyen munkakörökben valósul meg leginkább ez a fajta munkavégzés?
  • Milyen hatása lesz ennek a lakás az iroda vagy a logisztikai ingatlanokra nézve?
  • Mit okozhat mindez a világ legnagyobb városainak ingatlanpiacain?

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái