Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

BTC/USD árfolyam

BTC/USD statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 52116.54396879
Előző záró ár: 53805.47975549
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 40298.676111644
360 napos átlagár: 40264.411175618
Napi minimum: 47487.40466044
Napi maximum: 52122.3197389
Éves minimum: 7032.135 2020-04-23
Éves maximum: 64894.22048571 2021-04-14
Történelmi minimum: 352 2016-01-16
Történelmi maximum: 64894.22048571 2021-04-14
Árfolyamváltozás 1 hó: -7.4289193639337%
Árfolyamváltozás 3 hó: 296.66108015492%
Árfolyamváltozás 12 hó: 296.66108015492%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
BTC/USD
ISIN XTTBTCUSDEXS
Kijelzés módja (Ticker) BTCUSD
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: TeleTrader Cryptocurrencies
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a BTC/USD árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

BTC/USD hírek

Hirtelen bezártak egy népszerű kriptotőzsdét, a cégvezér elmenekült, szakadnak a kriptodevizák

Egyik pillanatról a másikra lekapcsolták Törökország egyik népszerű kriptotőzsdéjét, a több százezer felhasználót kiszolgáló Thodex elérhetetlen, a befektetők nem tudnak hozzáférni a számláikhoz, a pénzükhöz, a pozícióikat sem tudják lezárni. A cég alapítója és vezérigazgatója elhagyta az országot, a tőzsde ügyfélszolgálata nem érhető el. A Thodex azzal a nehezen hihető indokkal védekezik, hogy világszerte ismert pénzügyi befektetőkkel folytat tárgyalásokat, és emiatt kellett 4-5 napra leállítani a kriptotőzsdét. Az ügyben már büntetőfeljelentést is tettek, és nyomozás indult a Thodex ellen. Az ügy a kriptodevizák piacán is nagy hullámokat vetett.

Csúnya, ami a kriptopiacon megy, esésben a bitcoin

Ma is csúnya eső napja van a kriptodevizáknak, így folytatódik a napokkal ezelőtt elindult trend. Ma konkrét piacbefolyásoló hatású hír nem érkezett, így feltételezhetően az elmúlt napok történései közepette kialakult hangulat az, ami ma is látszik a piacon.

Érdemes bitcoint venni a hétvégi megcsúszás után?

Hatalmas esés zajlott le a hétvégén a kriptodevizák piacán. Ennek mértéke elsőre ijesztőnek tűnhet, de visszanézve a grafikonokon számtalan olyan hasonló zuhanás látunk, amely még nem jelentett veszélyt a trendre nézve, és ami után folytatódott a diadalmenet. A mostani esés után sem kell még keresztet vetni a főbb kriptoeszközökre, ugyanakkor egyre több szürke felhő is megjelenik a spekulánsok feje felett, ami azt jelzi: ha folytatódik is a hosszútávú trend, mostantól kockázatkezelési szemszögből egyre nehezebb dolguk lesz. A technikai elemzés segítségével megnéztük, hogy mennyire.

Zuhannak a kriptodevizák, ütik a bitcoint, nagyon csúnya, ami ma történik

A kriptodevizák piacán a hétvégén is folyik a kereskedés, akik valamelyik kriptopénzben ülnek, és szombaton, vasárnap nem figyelnek alaposan meg fognak lepődni jövő hét elején. A bitcoin árfolyama csak ma több mint 10, több altcoin árfolyama pedig 15-20 százalékkal került lejjebb.

Nagyon csúnya, ami a kriptopiacon történik, ütik a bitcoint

Csúnya eső napja van ma a különböző kritpodevizáknak azt követően, hogy a török központi bank bejelentette, hogy a hónap végétől betiltja a kriptodevizás fizetéseket. Ez azért is meglepő, mert az elmúlt időszakban több olyan bejelentés érkezett a világ nagyvállalataitól, amelyek épp ellenkezőleg, sokkal inkább megerősítik a bitcoin és a kriptodevizák, mint fizetőeszközök szerepét.

Részvények, amelyek a bitcoin szárnyalásból profitálnak - online előadás ma este

A bitcoin és egyéb kriptodevizák emelkedő trendje nemcsak magukban az eszközökben, hanem több részvényben is komoly lehetőségeket nyitott meg. Néha még nagyobbat is, mintha magát az alapterméket vásároltuk volna meg.  Vannak vállalatok, amelyek hardvert gyártanak a bányászathoz. Mások rengeteg bitcoint vásároltak, és ez hajtotta fel a részvényeik értékét. Vannak olyan cégek is, amelyek magával a bányászattal foglalkoznak. Mindegyikben volt és gyakran van is emelkedő trend, de a kockázatok természetesen a szokásosnál is magasabbak. A webinárium során megnézzük, hogy melyek az érintett vállalatok, és a technikai elemzés segítségével megvizsgáljuk, hogy a mire számíthatunk velük kapcsolatban a jövőre nézve.

Itt már mindenki bitcoint vásárol, lopják a tippet az Elon Musktól

Már meg sem lepődünk azon, hogy a bitcoin és számos kriptodeviza újabb és újabb csúcsokat döntöget. Rengeteg, kevés tapasztalattal rendelkező befektető rohamozza meg a piacot nap mint nap, miközben olyan nagy nevek is céges szintű vásárlásokat hajtanak végre, mint pár hete maga a Technoking, azaz Elon Musk a Teslával. Bár a legnagyobb kriptodevizák esetén már érezhető az intézményi vételek szele, és az arany befektetések átcsoportosítása, több olyan eszköz is van, amelyet kisebb, remegő kezű spekulánsok vásárolnak, gyakran minden megtakarításukat a piacba tolva. A technikai elemzés segítségével megvizsgáljuk, hogy mely kriptodevizáknál lehet megalapozott az emelkedés, és mely esetekben vannak sokkal erősebb kockázatok. Ezeket elsősorban azoknál tesszük meg, ahol vártunk kitörést és további emelkedést már korábban is, de új eszközök is terítékre kerülnek. Továbbá azt is megnézzük, hogy mi lehet ezen kriptodevizáknak a jövőbeli sorsa.

Vegyesen zárt a nagy debütálás napján Amerika, ugrott az olaj

Napközben új történelmi csúcson járt mindhárom vezető részvényindex, de zárásra csak a Dow Jones tudott mérsékelt pluszban maradni, főként a technológia-túlsúlyos Nasdaq szenvedett a kereskedés során. Közben az amerikai WTI olajfajta 63 dollár közelébe ugrott este azután, hogy a Fed pozitív üzeneteket jelzett az amerikai gazdaság tavaszi kilábalási folyamatáról, fokozódó munkahelyteremtésről számolt például be.

Széttépték Amerika legnagyobb kriptotőzsdéjének részvényeit az első kereskedési napon

A szerdai nap talán legjobban várt eseménye volt Amerika legnagyobb kriptotőzsdéjének, a Coinbase-nek tőzsdére lépése. A részvényekkel a kereskedés itteni idő szerint 19:25-kor indult és a befektetők valósággal széttépték a részvényt, a cég piaci értéke pedig még az előzetesen várt értéket is bőven meghaladta. Persze üzemanyag is van a rali mögött, amellett, hogy sokan történelmi jelentőségű pillanatként tekintenek a tőzsdei bevezetésre, a vállalat is szolgált munícióval a hónap elején, mikor közölte, hogy az első negyedévben nagyobb árbevételt és profitot ért el, mint a tavalyi egész évben - pedig már a 2020-as számok is erősek voltak.

Csak nem akar kipukkadni ez a bitcoin-lufi

Zajlik a Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciája, amelynek második szekciójában szó esett arról, hogy bár kezd beindulni a világgazdaság, a befektetők továbbra is számos kockázatot látnak. Az, aki fenntartható befektetésbe tette a pénzét, sokat kereshetett, ezen a területen a dinamikusan változó cégek jelenthetik a legnagyobb lehetőséget a profitnövelésre. Aki pedig arra számít, hogy a kriptodevizák piacának felfutása csak átmeneti, az nagy valószínűséggel téved.

Itt a nagy nap: tőzsdére megy a Coinbase, de van egy kis bökkenő

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész befektetési világ a Coinbase mai, közvetlen tőzsdei bevezetésére figyel, hiszen ez egy igazi mérföldkőnek számít a kriptoökoszisztéma számára. A korábbi beadvány alapján arra lehetett számítani, hogy a vállalat értéke durván 90 milliárd dollár lehet, most azonban meghatároztak egy referenciaárat a részvényekre, amivel jóval kisebb vállalatértéket kapunk.

Robban a bitcoin, itt az új történelmi csúcs

Nagyot emelkedett ma a bitcoin árfolyama, egy nappal azelőtt, hogy bevezetnék a Coinbase részvényeit a tőzsdére, amely az első kriptotőzsde lesz a nyilvános piacon. A bitcoin mellett más kriptodevizák is raliznak ma, többek között az ethereum árfolyama is új csúcsra emelkedett.

Kína kezében az USA elleni pénzügyi fegyver lehet a bitcoin a milliárdos szerint

Peter Thiel, a PayPal társalapítója elmondása szerint kripto-, és bitcoin párti, azonban a szakember szerint a kriptodeviza alááshatja az Egyesült Államokat pozícióját. Thiel egy kerekasztal beszélgetés keretében sürgette az amerikai kormányt, hogy fontolja meg a kriptodevizák magasabb szintű regulációját.

Megtorpant a rali, lefordulás a kriptopiacon

Az elmúlt hónapokban és különösen az elmúlt napokban jelentősen emelkedett a kriptodevizák árfolyama, bár főleg az altcoinok voltak erősek, a bitcoin árfolyamában csak relatíve kis elmozdulásokat láttunk. Ma azonban megérkezett a korrekció, az 10 legnagyobb piaci értékkel rendelkező kriptodeviza árfolyama kivétel nélkül esik.

Bitcoinos cégre csapott le az igazságosztó, nagyot esett az árfolyam

A részvények shortolására specializálódott Hindenburg Research friss közleményében tudatta, hogy rövid pozíciókat létesített egy kínai, bitcoin bányászatra alkalmas gépeket gyártó, Ebang nevű cég részvényeivel szemben. A shortosok szerint ugyanis az Ebang a korábbi tőkebevonásait nem arra használta fel, hogy tevékenységi körét bővítse, hanem azokat különböző átláthatatlan ügyletek révén a vállalaton kívülre mozgatta. Arra is felhívták a figyelmet, hogy az óvatlan befektetők sokszor anélkül fektetnek bele cégekbe, hogy azokat jobban megvizsgálnák, szimplán csak azért, mert köze van a kriptodevizákhoz.

Bombahír a világ első tőzsdére lépő kriptotőzsdéjétől: őrült pénzeket kerestek az elmúlt hónapokban

Korábban írtunk róla, hogy tőzsdére megy az Egyesült Államok legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase. Bár már az akkor közölt számok alapján is ígéretesnek tűnt a cég, a friss, első negyedéves adatokkal még az alapvetően magas elvárásokra is sikerült rátenniük egy lapáttal, hiszen az év első három hónapjában nagyobb profitot értek el, mint a tavalyi egész évben.

Elszabadultak a kriptodevizák - jön az új bitcoin?

Bár a legtöbb esetben a bitcoinról szólnak a hírek, az elmúlt időszakban a befektetői fókusz átterelődött a kisebb kapitalizációval rendelkező kriptodevizák felé, ami a bitcoin piaci dominanciájának csökkenését és a teljes kriptopiac értékének megugrását eredményezte. Az látszik, hogy a bitcoin árfolyamának stabilizálódásával a spekulatív tőke elkezdett átáramlani az olyan kriptodevizák felé, amelyek mögött található technológia ígéretesnek tűnik a befektetők számára, ennek eredményeként pedig igen komoly árfolyamemelkedéseket láttunk a különböző altocoinok esetében.

Megvan, mikor megy tőzsdére a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje

Tőzsdére megy a Coinbase, amely a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, az Egyesült Államokban pedig a legnagyobb, a cégnek világszerte több mint 100 országban 43 millió ügyfele van. Most azt is közzétették, hogy mikor megy tőzsdére a vállalat.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR