FONTOS Bejelentette Oroszország: indul az Abrams- és Leopard-gyilkos csodafegyver gyártása
Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

BTC/USD árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
BTC/USD statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 28548.67865275
Előző záró ár: 28473.15874439
Napi átlagár: 28192.6134631
180 napos átlagár: 20374.544305096
360 napos átlagár: 23880.192283472
Napi minimum: 28231.18422263
Napi maximum: 28819.59702766
Éves minimum: 15566.95461265 2022-11-21
Éves maximum: 47620.36417709 2022-03-31
Történelmi minimum: 352 2016-01-16
Történelmi maximum: 68998.60241978 2021-11-10
Árfolyamváltozás 1 hó: 19.740832707865%
Árfolyamváltozás 6 hó: 44.439754181917%
Árfolyamváltozás 12 hó: -40.638171114411%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
Bitcoin
ISIN XTTBTCUSDEXS
Kijelzés módja (Ticker) BTCUSD
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: baha Crypto
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Bitcoin árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Bitcoin hírek

Jó formában zárták az első negyedévet az amerikai tőzsdék

Európa után az amerikai tőzsdéken is jó hangulatban telt a pénteki a kereskedés, miután a PCE inflációs mutató az inflációs nyomás további mérséklődésére utalt az Egyesült Államokban. A tegnapi esést követően a magyar tőzsdének is jó napja volt, az emelkedést a hazai blue chipek közül az OTP és a Mol részvényei vezették.

Remek hangulatban zártak az amerikai tőzsdék, meneteltek a tech papírok

Kiváló hangulatban zajlott a kereskedés Európában és Amerikában is folytatódott az emelkedés a tőzsdéken. Érkeztek fontos adatok, amik fűtötték a részvénypiaci optimizmust: Amerikában az új munkanélküli segélykérelmek száma minimálisan a várt felett alakult az előző héten, emellett pedig az amerikai gazdasági növekedése is a vártnál kisebb lehet. Ezek mind a további kamatemelések esélyét csökkentő fejlemények, ennek örülhetnek a befektetők.

A hazai piacokon emellett érdemes lehet figyelemmel követni a Mol árfolyamának alakulását, miután tegnap este a kormány rendkívüli különadó-módosításról döntött. A nyitást követően az olajcég papírjai több mint 2 százalékos mínuszban is voltak, délutánra azonban javult a kép és már emelkedik az olajcég árfolyama.

Kiváló volt a hangulat a tőzsdéken, jól teljesítettek a bankok és a techcégek

Európában szép pluszban zártak a vezető részvényindexek, és a nemzetközi hangulatnak megfelelően ezúttal a magyar tőzsde is jól teljesített. Amerikában szintén pluszban zártak a tőzsdék, köszönhetően a bankokkal kapcsolatos aggodalmak enyhülésének. Az emelkedést a technológiai szektor részvényei vezették.

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Gazdasági események tekintetében ma itthon leginkább az MNB kamatdöntő ülésére, és az azt követő háttérbeszélgetésekre figyelnek a befektetők, ráadásul a Monetáris Tanács ezúttal a friss inflációs- és GDP-előrejelzésről is tárgyal. Az előzetes várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a kamatkondíciókat az MNB Monetáris Tanácsa, így az alapkamat továbbra is 13 százalék, a kamatfolyosó két széle pedig 12,5, illetve 25 százalék maradt. Ami pedig a mai részvénypiaci hangulatot illeti, az európai piacokon leginkább oldalazást lehet látni, a magyar tőzsde sokáig a mezőnyből kiemelkedve remekül teljesített többek között a Mol és a Waberer's szárnyalásának köszönhetően, a kamatdöntés után azonban az OTP beesése miatt mérséklődött a plusz a BUX indexnél. Amerikában is inkább negatív volt a hangulat.

Felszínre jött: délibáb a bitcoin szárnyalása

Miközben a bankcsődök sorozata megtépte a tőzsdéket, a bitcoin piaca bikás maradt. Viszont egy új elemzés szerint valójában egyre kisebb a likviditás a kriptodevizában, ami miatt sokkal volatilisebb az árfolyam.

Vegyesen zárt Amerika, miközben enyhült a bankpiaci feszültség

Európában és Amerikában is kedvező hangulatban telik a kereskedés, különösen jól teljesítenek a bankszektor részvényei, az emelkedést pedig a pénteki aggodalmakat követően a Deutsche Bank részvényei vezetik. Különösebb esemény nem áll a hirtelen hangulatváltozás mögött, az elmúlt napok esését követően azonban már időszerű volt a korrekció a bankrészvényeknél, emellett a hangulatjavulás annak is köszönhető, hogy bejelentésre került, hogy az USA 30. legnagyobb kereskedelmi bankja, az észak-karolinai székhelyű First Citizens vásárolja meg a Silicon Valley Bankot (SVB) annak fizetésképtelenné válása után.

Csúnya mínuszban zártak az európai tőzsdék, több mint 5 százalékot zuhant az OTP

Ismét megütötték pénteken az európai tőzsdéket, a hangulatromlás hátterében pedig ezúttal is a bankszektor állt, miután a Deutsche Bank részvényeinek piacán eladási hullám bontakozott ki, ami lehúzta a többi szektortársat is. A bankszektorral kapcsolatos aggodalmak háttérbe szorították azt, hogy egyébként mind a francia, mind a német, mind az eurózónás beszerzésimenedzser-indexek a vártnál jobban alakultak februárban a mai adatközlések szerint. Az amerikai részvénypiacokon már jobb volt a hangulat, a vezető indexek pluszban zárták a hét utolsó kereskedési napját.  

Bankválság: megvolt a gamechanger esemény, most minden azon múlik, hogy sikerül-e a pénzügyi karantén

A bankpánik-Fed-pivot birkózógép egy érdekes részvénypiaci jelenség, amelynek első hatásait az elmúlt bő két hétben már meg is figyelhettük. Utoljára 2007-ben és 2008-ban láthattunk hasonlót. Az egész helyzetben az a nagyon érdekes, hogy ha sikerül karanténba zárni a pénzügyi fertőzés potenciális okozóját, akkor sokszor jó időszaka jön a következő hónapokban a részvénypiacnak, mert tud a lazább monetáris pályára koncentrálni. Persze 2008 szeptemberében láttuk azt is, amikor nem sikerült felállítani a pénzügyi karantént.

Egy időre megbicsaklott, ám végül pluszban zárt Amerika

Gazdasági események tekintetében ma valamelyest felborzolhatta a kedélyeket, hogy a svájci jegybank az erősödő inflációs nyomásra hivatkozva 50 bázisponttal 1,5 százalékra, 2008 novembere óta a legmagasabbra emelte meg az irányadó kamatot a bankrendszer mostanában látott nehézségeinek ellenére.

Tegnap volt az amerikai jegybank kamatdöntő ülése, amit a mostanában látott bankcsődök miatt kiemelt figyelem övezett, a Fed végül az előzetes várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelte az irányadó kamatszintet. A piac által várt módon alakuló döntés után Jerome Powell jegybankelnök úgy fogalmazott, hogy már nem feltétlenül lesz szükség további kamatemelésekre, a bankválság miatt ugyanis maguktól szigorodnak a pénzügyi feltételek. Azt viszont hozzátette még az elnök, hogy kamatvágásra nem számítanak a Fednél, ez nem része az alapforgatókönyvnek, vélhetően ennek is köszönhetően a nap végére lefordultak a tengerentúli tőzsdék, ez hatással lehet az európai piaci hangulatra is, ahol szintén rosszul teljesítenek a vezető börzék. A tengerentúlon ezzel szemben nagy emelkedést láthatunk a tőzsdéken.

Itt a jegybank döntése, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Az amerikai jegybank kamatdöntésére vártak ma egész nap a befektetők, a döntés nem okozott nagy meglepetést, a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelték meg az irányadó kamatot, a kamatsáv ezzel 4,75-5%-ra nőtt. Éppen sajtótájékoztatót tart Jerome Powell, a befektetők erre figyelnek és reagálnak.

Európa után a Wall Streetet is a vevők uralták

Az elmúlt hetekben látott negatív tőzsdei hangulat után tegnap már inkább egy kisebb hangulatjavulás látszott a piacokon, ami részben annak is köszönhető volt, hogy a svájci UBS hétvégén bejelentette, hogy megvásárolja a problémákkal küzdő Credit Suisse-t egy sürgősségi mentőakció keretében. A bankválsággal kapcsolatos befektetői aggodalmak enyhülése pozitívan hatott a tőzsdékre, így Európában ma is folytatódott az emelkedés, elsősorban a bankrészvények vezetésével, de az Egyesült Államokban is erőt mutatnak a vezető indexek.

Küszöbön az újabb aranyláz - Új csúcsok jöhetnek?

Az elmúlt napokban a bankszektorban erősödő bizalmatlanság valóságos pánikot váltott ki a nemzetközi piacokon, miután néhány regionális amerikai bank és a Credit Suisse problémái után a befektetők előtt ismét megjelent 2008 réme. A kezdeti ijedtség következtében egyéves csúcsára száguldott az arany árfolyama, a döntéshozóknak azonban úgy tűnik hamar sikerült megnyugtatnia a piaci szereplőket, így a közkedvelt menekülőeszköz látványos gyorsasággal dobta el az elmúlt napok emelkedésének számottevő részét. Ennek ellenére középtávon a makrogazdasági körülmények mégis adottak lehetnek a további emelkedéshez, így könnyen lehet, hogy hamarosan új csúcsokat is láthatunk majd.

Ideges mozgások a tőzsdéken, most éppen felfelé vezet az út

Tegnap este bejelentésre került, hogy a UBS kormányzati közvetítéssel megállapodott a Credit Suisse megvásárlásáról, emellett a CS-mentés és egyéb bankok körüli aggodalmak piaci hatásainak csillapítására vasárnap este a világ hat nagy jegybankja bejelentette, hogy napi gyakoriságúra sűrítik a dolláralapú likviditásnyújtási tendereket. A bejelentések úgy tűnt, hogy nem tudják megnyugtatni a befektetőket, miután ázsiai után az európai kereskedés első óráiban is a bankrészvények vezették az esést. A délelőtti órák óta azonban fokozatosan javul a hangulat a tőzsdéken, a nap korábbi részében látott eséseknek pedig már nyoma sincs.

Bankválságtól tartanak, szárnyal a bitcoin

Széleskörű eladási hullám söpört végig a tőzsdéken, mióta bedőlt a Silicon Valley Bank. Főleg a bankrészvényeket ütötték meg a befektetők az azzal kapcsolatos aggodalmak miatt, hogy esetleg más bankokkal is hasonló történhet, mint az SVB-vel. Miközben a tőzsdék jelentős mértékben estek, a kriptoeszközök piacán gyakorlatilag töretlenül folyik a rali, a bitcoin pedig kilenc hónapja nem látott szinte közelében indítja a hetet.

Elképesztő bejelentések jöttek vasárnap Svájcból, ezt a napot még világszerte megemlegetik

Brutális hatósági beavatkozás, és megingott Svájc, mint pénzügyi központ tekintélye, így mostantól banánköztársaságként fogják kezelni – ilyen és ehhez hasonló markáns szakértői vélemények érkeztek vasárnap este annak láttán, hogy milyen rapid módon és milyen tartalommal menti meg a Credit Suisse (CS) bankházat a rivális UBS a svájci hatóságok döntései mellett. Az ugyanis világos, hogy ez egy kényszerházasság, amely még komoly hullámokat vethet világszerte, hiszen akár 10 ezer Credit Suisse dolgozó is utcára kerülhet, illetve a UBS elnöke vasárnap éjjel maga mondta: nagy kihívás lesz leépíteni a Credit Suisse befektetési banki pozícióit. Ráadásul a CS speciális kötvénytulajdonosai igencsak dühösek, mivel az összesen 16 milliárd franknyi névértékű papírjukat mind elbukták, így ez náluk is kiválthat további pozícióeladásokat a veszteségek fedezése érdekében. Nyilván nem véletlen, hogy amint bejelentették a UBS-CS kényszerházasságot, a világ hat nagy jegybankja egy külön összehangolt lépést is bejelentett a piaci feszültségek csillapítására.

Megütötték a tőzsdéket: egyre csúnyább, ami történik

Határozott pluszban nyitottak a vezető európai börzék, délutánra azonban látványosan elfogyott a lendület, és mínuszba fordultak a tőzsdék, délután pedig Amerikában is lefelé vették az irányt a vezető börzék. A bankszektor ismét nyomás alá került, különösen a regionális bankok részvényei, a napokban mentőövet kapó First Republic ismét nagyot zuhant.

Áttörte a falat a bitcoin - Érdemes beszállni?

Az elmúlt napok tőzsdei hangulatromlásakor alaposan rácáfolt kritikusaira a bitcoin, miután már több mint 35 százalékot ralizott az árfolyam. A lélektanilag is fontos 25 000 dolláros szint áttörésével pedig nem csak, hogy nyolc hónapos csúcsra ért a jegyzés, de új terület is nyílt a további emelkedés előtt. De minek is köszönhető a mostani emelkedés, és meddig tarthat a lendület?

Újabb bankot menthetnek ki, reagálnak a tőzsdék

A Silicon Valley Bank múlt heti csődje után ma is folytatódik a turbulens kereskedés a világ tőzsdéin, a vezető európai indexek ma reggel felpattantak a hírre, miszerint a Credit Suisse mentőövet kap, de napközben látványosan lendületet vesztettek, hogy aztán mégis jelentős pluszban zárják a napot. A magyar tőzsdén lejtmenet bontakozott ki csütörtökön, bepótolva a tegnapi kereskedési szünetet. A nap egyik legfontosabb eseménye az EKB kamatdöntő ülése és Christine Lagarde jegybankelnök tájékoztatója volt, az EKB az előzetes várakozásoknak megfelelően 50 bázispontos kamatemelést jelentett be.

Ami a tengerentúli helyzetet illeti, egyelőre nagy optimizmussal zsákolják a befektetők a részvényeket, de mint megtanulhattuk az elmúlt napok mozgásaiból, ez még nem feltétlenül azt jelenti, hogy végig a vevők maradnak majd fölényben. Fűti az otimizmust a hír, hogy a JPMorgan Chase és a Morgan Stanley is éppen tárgyalásokat folytathat a bajba jutott First Republic Bank esetleges tőkeinjekciójáról.

Csúnyán alakult a nap a tőzsdéken, de Amerika végül elkerülte a súlyos mínuszokat

Komoly emelkedéssel zártak tegnap az amerikai és európai piacok, de ennek vége: az európai indexek mély visszaeséssel zártak és a tengerentúlon is megjelentek a mínuszok. A Credit Suisse történelmi mélypontra került. A magyar tőzsde a március 15-i ünnep miatt ma nem tart nyitva, és fontos adatközlést sem várunk idehaza. Nem úgy külföldön, ahol az EU-ból, az USA-ból is konjunktúraadatok érkeztek, a legfontosabb piacmozgató tényezők viszont ma is az amerikai bankrendszerről szóló hírek lehetnek. Emellett a piac már készülhet a holnap EKB-kamatdöntésre is.

Jó volt a hangulat kedden a tőzsdéken

Hétfőn elképesztően turbulens napot láthattunk a piacokon az amerikai Silicon Valley Bank bedőlése után, összességében végül úgy néz ki, hogy fölénybe kerülhetett az a narratíva, hogy a bank bedőlése miatt a Fed szüneteltetheti a kamatemeléseket, vagy legalább lassíthat azok ütemén, esetleg nyáron már vághat is, ezen narratíva mentén viszonylag jó napot zártak az amerikai tőzsdék, ma pedig Európában is jó hangulatú volt a kereskedés a tegnapi meredek esések után. Az amerikai tőzsdék is emelkedtek kedden.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra