Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Bitcoin árfolyam (BTC/USD)

BTC/USD statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 37708.64579117
Előző záró ár: 38091.88945466
Napi átlagár: 37595.37639536
180 napos átlagár: 46679.305577552
360 napos átlagár: 47938.55059341
Napi minimum: 36373.48436449
Napi maximum: 38205.05944864
Éves minimum: 8823.34 2020-06-27
Éves maximum: 64894.22048571 2021-04-14
Történelmi minimum: 352 2016-01-16
Történelmi maximum: 64894.22048571 2021-04-14
Árfolyamváltozás 1 hó: -14.507767321301%
Árfolyamváltozás 3 hó: 63.240682595421%
Árfolyamváltozás 12 hó: 306.23293423373%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
Bitcoin
ISIN XTTBTCUSDEXS
Kijelzés módja (Ticker) BTCUSD
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: TeleTrader Cryptocurrencies
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Bitcoin árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Bitcoin hírek

Texasba költöznek a kriptobányászok - Mutatjuk miért

A kriptopénz bányászok egyre többen költöznek Texasba, amit "a nagy bányász migrációnak" neveznek. A tendencia még inkább felerősödhet, mivel Kína - ahol a világ bitcoin-bányászainak több mint fele él - nemrég fokozta a kriptopénzek elleni fellépését azzal, hogy teljes egészében kitiltotta a bányászatot az energiában gazdag régióiból és tartományaiból.

Infláció para – Hogyan kereskedd le?

Az elmúlt hónapokban a tőzsdei száguldást igazából csak egy tényező tudta kicsit megakasztani, az pedig nem volt más, mint az inflációs félelem, és az ennek következtében emelkedő állampapírhozamok.

Így kell helyesen bitcoint venni és azt a pénztárcádba eltenni

Napról napra több kisbefektető érdeklődik a digitális pénzek iránt, ezért most átvesszük a kriptobevásárlás alapjait. Ebben a cikkben kifejezetten praktikus megközelítéssel nézzük meg, hogy hol és hogyan érdemes bitcoint vagy egyéb altcoinokat venni. Konkrét tippet is adunk, majd elmeséljük, hogy aztán miért jobb, ha a saját pénztárcánkba helyezzük át az aranyat érő privát kulcsot.

Egymilliárd dollárért venne bitcoint ez a szoftvercég

A Michael Saylor által irányított üzleti intelligencia szoftvercég, a MicroStrategy nemrég bejelentette, hogy a bitcoin-felvásárlás finanszírozása érdekében 500 millió dollár értékű kötvényeladást hajtott végre, továbbá a cég azt is közölte, hogy akár 1 milliárd dollár értékű részvényt is eladhat a közeljövőben, hogy még többet vásárolhasson a legjelentősebb kriptovalutából.

Hosszú idő után először fogadtak el frissítést a Bitcoin-blokkláncon

A bányászok világszerte jóváhagyták az elmúlt négy év első bitcoin-frissítését, amelyet Taprootnak hívnak, és amely novemberben lép életbe. A frissítés nagyobb adatvédelmet és hatékonyságot jelent majd a tranzakciókban - és ami döntő fontosságú, felszabadítja az okos szerződésekben rejlő potenciált, ami a blokklánc technológia egyik legfontosabb funkciója, és amelyben az Ethereumnak egyelőre nagy előnye van a Bitcoinnal szemben.

Ki, mire költi a pénzét - Ezek a milliárdosok jártak eddig az űrben, vagy terveznek űrutazást

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos júliusban indul az űrbe, de nem ő az első milliárdos űrhajós, és nem is ő lesz az utolsó, viszont ő lesz az első, aki saját űrhajóval megy. Jeff Bezos hétfőn jelentette be, hogy július végén a Blue Origin nevű cégének űrhajójával repül az űrbe. A július 20-ra tervezett repülésre mindössze két héttel azután kerül sor, hogy Bezos lemond az általa 1994-ben alapított e-kereskedelmi óriás, az Amazon vezérigazgatói posztjáról. Ezzel az alkalommal Bezos - aki jelenleg a világ második leggazdagabb embere - lenne az első az "űrmilliárdosok" közül, aki személyesen látogatna el a világűrbe. Bezos azonban nem az első, és messze nem az utolsó milliárdos űrhajós. A Forbes összegyűjtött azokat a milliárdosokat, akik már jártak az űrben, vagy hamarosan indulnak oda.

Megalakult a bitcoin-bányászok tanácsa - tippelj, ki nincs benne!

A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor által vezetett Bitcoin Mining Council csütörtökön rajtolt, a társaság célkitűzései között szerepel többek között a bitcoin bányászat során az energiafelhasználás átláthatóságának, illetve a fenntartható bányászatnak a kialakítása és az elősegítése. Elon Musk, aki a múlt hónapban felfüggesztette a Teslánál a bitcoin elfogadását, nem vesz részt a fórumon.

Robban az infláció, hova érdemes menekülni?

A globális koronavírus-járvány remélhetőleg küszöbön álló leküzdésével elindult a rotáció a tőzsdéken, illetve a vírus átvészelésének érdekében véghez vitt gigantikus mértékű fiskális és monetáris élénkítés apropóján az inflációs félelmek is alaposan megugrottak, egyre több helyen lehetett komoly árrobbanásokról olvasni mind Európában, mind az Egyesült Államokban. Ilyen bizonytalan időkben sok befektető fejében fordulhat meg a gondolat, hogy érdemes lehet kisebb-nagyobb távolságot tartani az egyébként alaposan túlhevült tőkepiacoktól és menekülőeszközökbe forgatni átmenetileg a tőke egy részét. Hagyományos értelemben - bár a bitcoin személyében komoly kihívóra akadt - még mindig az arany számít az egyik legkedveltebb eszköznek ezen a téren, ennek apropóján most megnéztük, mik is a fontosabb történések a nemesfém piacán, illetve a legnagyobb, tőzsdéken jegyzett aranybányász társaságok részvényeit is megvizsgáljuk közelebbről, megnézzük, hogy akadnak-e jó befektetési lehetőségek.

Hétvégente szakad be a kriptopiac - Mutatjuk miért

A kriptopénzek ismertek a volatilitásukról, és egyes szakértők szerint a nagyobb zuhanások általában hétvégén történnek. Ez már évek óta tartó jelenség a kriptóban - mondta Stephen McKeon, az Eugene-i Oregoni Egyetem pénzügyek docense és a Collab+Currency, egy kriptopénzekre összpontosító befektetési alap partnere. Ezeknek a hétvégi mélyrepüléseknek jelentős hatásai lehetnek, ahogy a szabályozók mérlegelik a kriptovalukát jövőjét, mondják a szakértők. Íme, miért történhetnek ezek a zuhanások.

A Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság áldását adta a kriptovalutákra, felpattant a bitcoin

A bitcoin árfolyama ismét 38 ezer dollár fölé került, ami részben annak is köszönhető, hogy a Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság, a világ leghatalmasabb banki szabványokat és ajánlásokat alkotó szabályozó szerve döntött arról, hogy a kriptopénzeket a mérlegükben tartani kívánó bankoknak hogyan kell majd kezelniük ezeket az eszközöket.

Több mint ezer embert tartóztattak le kriptovalutás pénzmosás gyanújával Kínában

Több mint ezer embert tartóztattak le Kínában, akik gyaníthatóan kriptovalutákat használtak telefonos és internetes átverések során kicsalt összegek pénzmosására. Az ország az elmúlt hetekben keményen fellépett az alternatív fizetőeszközök ellen, a mostani lépés pedig tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba.

Észre sem vesszük, pedig az infláció már régen elszabadult

Minden figyelő tekintet a fogyasztási cikkek piacára ragadt, csak a pénznek nem szólt még senki, hogy neki is ott lenne a helye. A pénz viszont már évekkel ezelőtt úgy döntött, inkább máshol csinál inflációt: a befektetési eszközök piacán. Az infláció nem játék, de az inflációnál nagyobb veszélyt jelenthet a gazdaságra nézve egy esetleges elhibázott jegybanki reakció. Amikor monetáris politikáról beszélgetünk, azt szoktam mondani, nem az a fő kérdés, hogy emeli vagy csökkenti-e a kamatot a jegybank, hanem az, hogy helyes döntést hoz vagy pedig hülyeséget csinál. Én elsősorban amerikai tőzsdei vállalatokkal foglalkozom, ezért a Fedre fókuszálva próbáltam meg átgondolni, hogy 2020 és 2021 extrém gazdasági-társadalmi helyzeteire mi lenne a helyes jegybanki lépés, a jelekből olvasva szerintem mit fog lépni a Fed, és a tőzsdei befektetőkre nézve ennek milyen következményei lehetnek. A járvány és a válság rengeteg társadalmi és gazdaságpolitikai kérdést és feladatot is felvetett, de jelen írásban csak a jegybanki politikára fókuszálok.

Beleeszik az ether a bitcoin piacába?

Az elmúlt hetekben a bitcoin jelentős esést szenvedett el, számos támasz szintet áttörve, megszüntetve a középtávú trendet, majd nagy veszélybe sodorva még a hosszútávú trendet is. A legtöbb kriptodeviza vele tartott, többek között az ether is sokat veszített az értékéből. Egy kicsit közelebbről megvizsgálva a folyamatokat, divergenciára utaló jeleket láthatunk a két eszköz között, aminek akár hosszútávú következményei is lehetnek.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR