Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek
Árfolyam

baha us 500 index értéke

Ma:
|
Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
baha us 500 statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 5611.69326666
Előző záró ár: 5664.57528
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 5602.4436
Napi maximum: 5656.73512666
Éves minimum: 4102.015165 2023-10-27
Éves maximum: 5667.48291666 2024-07-16
Történelmi minimum: 3490.90964 2022-10-13
Történelmi maximum: 5667.48291666 2024-07-16
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 4.3365629956105%
Árfolyamváltozás 6 hó: 18.922183847841%
Árfolyamváltozás 12 hó: 25.892867908885%
Adatlap
baha us 500
ISIN US78378X1072
Kijelzés módja (ticker) BUS500
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: baha Indices
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a baha us 500 árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING | Az átláthatóbb befektetésekért
Portfolio Trader online előadás Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Portfolio Trader online előadás Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Videóajánló
baha us 500 hírek

Elromolott a hangulat a tőzsdéken, ütik a nagy amerikai techrészvényeket

Határozott emelkedéssel zárták a keddi kereskedést az irányadó amerikai indexek, a Dow index közel 2 százalékos pluszban zárt, amire több mint egy éve nem volt példa. A makroadatok és az amerikai jegybankárok kommentárjai mellett vállalati gyorsjelentések is mozgatják a héten a tőzsdéket, emellett a nagy amerikai technológiai papírok felől egy látványos elfordulás látszik. Az európai tőzsdék kisebb eséseket mutatnak, az amerikai indexek közül viszont a technológia-túlsúlyos Nasdaq nagy eséssel nyitott.

Nagy esésben a Nasdaq

Felemásan nyitottak az amerikai tőzsdék, a technológiai részvények gyengélkednek, nagyot esett a Nasdaq a nyitást követően.

A vártnál erősebbek lettek az amerikai ingatlanpiaci adatok

A várakozásoknál érdemben erősebb lett az építési engedélyek száma és az induló lakásépítések száma is. Ez feltehetően a szépen csökkenő hosszú kötvényhozamok kedvező hatásának tudható be. Az elmúlt hetekben technológiai szektoron kívüli részvények teljesítettek jobban, így ez az adat szép hátszelet adhat az ilyen irányú pozícióknak.

Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Felemás hangulatban telt a keddi kereskedés Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódott az esés a tőzsdéken. Délután fontos kiskereskedelmi adat érkezett Amerikából, melynek hatására erősödni kezdett a dollár, az amerikai tőzsdék pedig emelkedtek, különösen a Dow index, amely közel 2 százalékos pluszban zárt, ami 2023 júniusa óta nem látott mértékű emelkedés.

Ha ez megtörténik, máshogy fogsz tekinteni a kötvénybefektetéseidre

A koronavírus és az azt követő ellátási láncokkal kapcsolatos nehézségek, valamint az óriási fiskális lazítócsomagok nem csak az életünket, a befektetéseinket is felkavarták. Ennek az egyik legmarkánsabb, de nem eléggé hangsúlyozott eleme, hogy drasztikusan lecsökkent a kötvények menedékszerepe, amikor a részvénypiacok esésnek indulnak. Több olyan jelet is látunk azonban, ami afelé mutat, hogy ez nemsokára megváltozhat.

Itt a friss amerikai kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom az előző havi 2,6% után 2,3%-kal nőtt év/év alapon, míg az export infláció a konszenzusnál alacsonyabb, az import infláció pedig magasabb lett éves összehasonlításban. Összességében a mai adatok vegyesek, de megerősíthetik azt, hogy szeptemberben jöhet az első kamatcsökkentés.

Trump-ralit hozott a hét első napja a tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdéken inkább rossz volt a hangulat a kedvezőtlen kínai GDP-közlést követően, Európában pedig szintén esést láthattunk - a befektetők a hétvégi, Donald Trump ellen elkövetett merényletre is a mai kereskedésben reagáltak, ennek megfelelően hatalmas ralit láthattunk a Trump-győzelem proxyjának is tekinthető Trump Media részvényénél, illetve a közismerten kriptodeviza-párti elnökjelölt győzelmi esélyének növekedésével párhuzamosan a bitcoin is nagyot ment ma, de a Tesla is jól teljesített.

Ugrik a Tesla részvénye

Emelkedést láthatunk az amerikai tőzsdéken, elsősorban a hétvégi eseményeket emészthetik a befektetők: egyelőre úgy néz ki, hogy kisebb löketet adott a hangulatnak a Donald Trumpot ért, de szerencsésen túlélt merénylet. A legjelentősebb részvények közül a Tesla ugrott a legnagyobbat.

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

Megérkezett a michigani fogyasztói bizalmi index

Pesszimistább lett a lakosság az amerikai gazdaság kilátásaival kapcsolatosan, de jó hír, hogy az inflációs várakozások csökkentek. Utóbbi némileg ellentmond a mai termelői inflációs adatnak, de összességében a mai két adat a Fed-et talán a szeptemberi kamatcsökkentés felé billentheti.

Nagy meglepetés az amerikai termelői inflációban

Nagyot emelkedett a termelői maginfláció. Ennek a Fed nem fog örülni. Eddig a piac már szinte biztosra vette a szeptemberi kamatcsökkentést. A mai adat akár óvatosságra is intheti a Fed-et a moentáris lazítás időpontját illetően.

Megérkezett az amerikai inflációs adat

Összességében a várakozásoknál jobb adatok jöttek és a szeptemberi kamatcsökkentés esélye emelkedhetett az adatok hatására. Mivel az utóbbi időben a reálgazdasági adatok és az előretekintő indikátorok is a gazdaság lassulásának irányába mutattak, ezért az eheti kongresszusi meghallgatásokon már az amerikai jegybank is megengedőbb hangnemet ütött meg.

Új bejelentés érkezett az adócsomagról, így reagál a magyar tőzsde!

Javarészt negatív hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően Európában felpattanást láthatunk a tőzsdéken. Az elmúlt napok bizonytalanságát követően a magyar tőzsdén is jó a hangulat. A hazai cégek közül a Richterre és a Magyar Telekomra is pozitív hatással van, hogy szerda délelőtt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette: 2025 januárjától már a távközlésnek és a gyógyszergyártóknak sem kell extraprofitadót fizetni.

Csúnya zárás Európában, új történelmi csúcsok Amerikában

Európában igencsak elromlott a hangulat a zárásra a tőzsdéken, ennek megfelelően pedig a magyar tőzsde is hamar visszaadta a nap első felében látott pluszokat. Amerikában mérsékelt elmozdulásokkal telt a kereskedés, a vezető részvényindexek közül pedig a Nasdaq, valamint az S&P 500 is képes volt új történelmi csúcsra emelkedni.

Mutatunk egy indikátort, ami sokat segíthet a befektetéseidben

Manapság mindenki a részvénypiacokat figyeli és azon belül is főként az Nvidiát. Ugyanakkor rengeteg jó befektetés létezik még a részvénypiacokon, de az tény, hogy több ezer cég közül nagyon nehéz értelmesen választani. A hozamgörbe mozgása azonban fontos iránytűként tud szolgálni. Megmutatjuk, hogy átlagbefektetőként is mennyire könnyen használható iránytűként.

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

A fontos adat után emelkedtek az amerikai tőzsdék

A felemás munkaerőpiaci adatok közlését követően jó hangulatban indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken, ami a pénteki záráshoz közeledve egyre csak fokozódott, így végül a Dow Jones 0,2 százalékot, a S&P 500 0,5 százalékot, míg a Nasdaq 0,9 százalékot emelkedett. Az olajár sorozatban negyedik egymást követő hete emelkedett, az arany is feljebb került, míg a bitcoin esett az Mt. Gox tőzsdével kapcsolatos visszatérítések hatása mellett.

Megjött a hét legjobban várt adata, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Igencsak felemás munkaerőpiaci adatok érkeztek Amerikából, hiszen amíg az új álláshelyek száma nőtt, addig a munkanélküliség emelkedett, ezeket az adatokat emésztik most a piacok: a közlést követően a dollár esetében láthattunk nagyobb kilengéseket, ezt követően azonban visszatértek az árfolyamok az adatközlés előtti szintre. Eközben az európai tőzsdéken kiváló a hangulat, és Amerikában is pluszos nyitást láthattunk.

Jön az amerikai elnökválasztás - Mi jöhet a tőzsdéken?

Június végén megtartották az amerikai elnökjelöltek közötti vitát, ezzel a republikánusok és a demokraták ráfordultak a november 5-i elnökválasztás kritikus szakaszára. Közel 4 hónap van még a nagy napig, megnéztük, mi jöhet most a tőzsdéken.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre