Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

A GIRO Zrt. az elektronikus pénzforgalom biztonságának növelése érdekében Központi Visszaélésszűrő Rendszert (KVR) alakít ki a Magyar Telekom Csoporttal közösen, amelynek célja a csalással érintett tranzakciók hatékony azonosítása és kiszűrése. A 2025-ben induló és a GIRO Zrt. által üzemeltetendő KVR nem kiváltani fogja a banki csalásszűrő rendszereket, hanem kiegészíti és segíti azokat, hogy még nagyobb biztonsággal teljesüljenek a pénzforgalmi tranzakciók - áll a Magyar Telekom közleményében.

Nagy változás jön július 1-től az áram- és gázszolgáltatásban

Nagy változás jön július 1-től az áram- és gázszolgáltatásban

Az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be. Ezzel 2024. július 1-jétől az MVM Next egységes márka alatt szavatolja mind a földgáz-, mind a villamos energia egyetemes szolgáltatást, amellyel az ügyintézési lehetőségek minden ügyfél számára immáron egy helyről lesznek elérhetők. A szolgáltatóváltozásról minden ügyfél részletes tájékoztató levelet kap - közölte az MVM.

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

A magyar kormány társadalmi egyeztetésre küldte a digitális állam megvalósításához kapcsolódó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló rendelettervezetet. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a tervezet célja, hogy megteremtse a digitális állampolgárság előregisztráció és a távoli azonosítás rendeleti szintű szabályozását, valamint az elektronikus házassági szándékbejelentés részletszabályainak alkalmazhatóságát.

Fontos levél jön a NAV-tól

Fontos levél jön a NAV-tól

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre - tájékoztatta az adóhatóság pénteken az MTI-t.

Kudarcot vallott az orosz teknőstank

Kudarcot vallott az orosz teknőstank

Futótűzként terjed az orosz harckocsizók körében egy újfajta megoldás, melynek lényege, hogy gigantikus fémketrecet építenek harcjárművük köré a kezelők, remélve, hogy a „külső réteg” megfogja az ukrán drónokat, páncéltörő rakétákat. Eddig nem tűnik túl hatékonynak a megoldás, ettől függetlenül nem biztos, hogy teljesen használhatatlan.

A kormány elérhetetlenné tenné az építésügyi adatokat

A kormány elérhetetlenné tenné az építésügyi adatokat

A Lázár János vezette építésügyi minisztérium közzétett egy jogszabálytervezetet, amely korlátozná megszüntetné az építési engedélyek és hatósági döntések online adatbázisát. A tervezet lehetetlenné tenné, hogy az ÉTDR elektronikus építéshatósági rendszer általános tájékoztatási felületéről információkat szerezzenek az ügyfelek – szúrta ki a Válasz Online.

Állampapírosok, figyelem: karbantartás jön a kincstárnál

Állampapírosok, figyelem: karbantartás jön a kincstárnál

Szombaton és vasárnap nem lesz elérhető néhány ügyfélkapus szolgáltatás az ügyfelek részére a kincstár informatikai rendszereinek stabil és biztonságos támogatása érdekében végzett karbantartás miatt. Az állampapír-forgalmazás kereskedési rendszere és az elektronikus forgalmazási csatornák (WebKincstár, MobilKincstár, TeleKincstár) ez idő alatt is működnek majd, csak online számlanyitásra nem lesz lehetőség - olvasható a Magyar Államkincstár oldalán.

Nem fizet osztalékot a Rába

A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki közgyűlése, az igazgatóság javaslatának megfelelően úgy határozott, hogy a járműgyártó vállalat idén sem fizet osztalékot - közölte a győri székhelyű cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.