Jövőre nagy jutalmat kaphatnak a sportbajnokok

Jövőre nagy jutalmat kaphatnak a sportbajnokok

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén bejelentette, hogy megemelik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat a jövő évi párizsi játékokra.

Németország megpályázná a 2036-os, vagy a 2040-es olimpiát

Németország megpályázná a 2036-os, vagy a 2040-es olimpiát

Támogatja a német olimpiai bizottság és a német belügyminiszter azt, hogy Németország a 2036-os vagy 2040-es nyári olimpiai játékok megrendezését megpályázza - közölte a két illetékes szombaton. Számos német nagyváros gondolkodik pályázatban, olyanok is, ahol korábban a lakossági tiltakozás végül ezt megakadályozta, és nagy kérdés a német kormány felőli pénzügyi elköteleződés is, hiszen jelenleg a német alkotmánybíróság határozata miatt óriási költségvetési problémákkal néz szembe a német kormány.

Melyik meccsre adtak le először egymillió tippet a magyar focirajongók?

Melyik meccsre adtak le először egymillió tippet a magyar focirajongók?

A Szerencsejáték Zrt. számos újítást vezetett be nemrég a TippmixPrón, több nemzetközi trendet beemelve a kínálatába. Többek között mobilapplikációval is bővült a szolgáltatás, amelyet a vállalat minél felhasználóbarátabbá kíván tenni. Ha visszatekintünk a magyar sportfogadás történelmére, számos hasonló innovációval találkozhatunk, amelyek a maguk korában fontos mérföldkövet jelentettek.

Nemcsak 4000 milliárd forint hiányzik a 2036-os budapesti olimpiához

Nemcsak 4000 milliárd forint hiányzik a 2036-os budapesti olimpiához

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A mai műsor első részében azzal foglalkoztunk, hogy a nyári budapesti atlétikai világbajnokság óta pletykák szintjén terjed, hogy Budapest esetleg megpályázná a 2036-os játékokat. Kérdés ugyanakkor, hogy az elmúlt évek sportinfrastrukturális fejlesztései után még mekkora összeg hiányzik az olimpia-rendezéshez, és hogy ez egyáltalán kizárólag pénzügyi kérdés-e. Erről Beke Károlyt, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük, aki hétfőn elemzést közölt a témában. A műsor második részében arról volt szó, hogy a Pénzügyminisztérium nemrég mutatta be a jövő évi adótörvény tervezetét, amiben több változás mellett már a globális minimumadó magyarországi implementációja is szerepel, amiről Gyányi Tamást, a WTS Klient vezető adópartnerét kérdeztük.

Tényleg készen áll Budapest egy olimpiára? Még így is több ezermilliárdba kerülne

Tényleg készen áll Budapest egy olimpiára? Még így is több ezermilliárdba kerülne

Az augusztusi atlétikai világbajnokság után többen felvetették, hogy Budapest készen állna a 2036-os nyári olimpia megrendezésére: az ehhez szükséges sportlétesítmények jelentős része mostanra megépült. Ugyanakkor egy olimpia megrendezése nem csak a stadionokról és sportcsarnokokról szól, az infrastruktúra terén például jóval kisebb az előrelépés a lefújt 2024-es pályázathoz képest. Összesítésünk szerint még így is több ezer milliárd forintot emésztene fel a rendezés, aminek egy részére persze lehet azt mondani, hogy olimpia nélkül is szükséges beruházás lenne, de az elmúlt hat-hét évben már láthattuk, mennyire fontosak ezek valójában. Egyelőre hivatalosan nincs szó újabb magyar pályázatról, legfeljebb ötletszinten merült fel a téma.

Fürjes Balázs a NOB állandó tagja lett - Mi várható ezután?

Fürjes Balázs a NOB állandó tagja lett - Mi várható ezután?

Fontos és örömteli esemény, hogy Fürjes Balázst a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állandó tagjává választották - értékelték hazai szakértők kedd reggeli bejelentést a Portfolio-nak. A sportvezető nemzetközi pozíciója kapcsán Kemény Dénes korábbi olimpiai bajnok szövetségi kapitánnyal, Oszkó Péter üzletemberrel, befektetővel, valamint Dénes Ferenc sportközgazdásszal beszélgettünk arról, hogy mit jelent mindez a nemzetközi sportéletben, sportdiplomáciában és mit várhat ettől Magyarország. Egyes vélemények szerint megválasztásának köszönhetően nőhet az esélye több világszintű sportesemény megszervezésének. Egy okos építkezés zajlik a hazai sportéletben: a hardverre történő jelentős költések (infrastrukturális beruházások) után fontos szerepet kap a szoftverbe (sportdiplomácia) való befektetés.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Minden tojás ugyanabba a kosárba? Olyan nagyhatalommá válik Magyarország, aminek csúnya vége lehet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.