Előfizetői tartalom

Áttörés érhető el az otthoni napenergia-felhasználásban – itt vannak az energia-közösségek

Szász Péter
Az elmúlt hetekben a napenergia-termelés tematizálta a közbeszédet, olyan kifejezések kerültek köztudatba, mint a szaldó- vagy bruttó elszámolás. A jogszabályi változások és bizonytalanságok ráirányították a figyelmet arra, hogy a magyarországi villamosenergia-rendszernek mik a hiányosságai és milyen stratégiákat érdemes alkalmazni, ha háztartási kiserőművet szereltet fel valaki. Az például biztos, hogy akkor járunk jól, ha a napelem által megtermelt energiát azonnal el is használjuk vagy keresünk valamilyen tárolási megoldást. A felhasználás ciklikussága miatt remek opció lehet az úgynevezett energia-közösség. Erről beszélgettünk két vendégünkkel, Széll Szilárddal, Grape Solutions szoftverfejlesztő cég vezérigazgatójával és Kerekes Sándorral, a cég szoftveres energetikai megoldásokkal foglalkozó tanácsadójával.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET A cikk és a podcast a Grape Solutions támogatásával jelent meg. Címlapkép forrása: Getty Images

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái