Mi történt eddig a magyarországi Spar ügyében?

Mi történt eddig a magyarországi Spar ügyében?

Nem csitulnak a kedélyek a kormány és a Spar harcában, Lázár János kemény szavait követően a kormány már jogi lépéseket fontolgat a céggel szemben. A kiskereskedelmi szektor legaktuálisabb kérdéseivel is foglalkozik a Pénzcentrum Retail Day 2024 konferencia.

Direkt hadüzenetet küldött a kormány az élelmiszermultiknak: hamarosan megszólal a Spar, Tesco, Auchan

Direkt hadüzenetet küldött a kormány az élelmiszermultiknak: hamarosan megszólal a Spar, Tesco, Auchan

Véget értek a „békeidők” a kiskereskedelemben. Egyrészt a fogyasztói igények változását, a makrogazdasági helyzeten túl, megannyi attribútum fűti. Ráadásul az állami szerepvállalás is egyre hangsúlyosabb, és hangosabb. Utóbbira kiváló példa a SPAR és a magyar kormány csetepatéja. Így nem túlzás, hogy igencsak izgalmas lesz a RETAIL DAY 2024 - Powered by Pénzcentrum konferencia csúcsvezetőket egymás mellé ültető kerekasztala. Hiszen április 11-én egyrészt Heiszler Gabriella most először szólal meg élőben a botrány kirobbánását követően, másrészt betekintést nyerhetünk abba is, hogy a versenytársak hogyan látják a SPAR által fémjelzettt, de a teljes szektort érintő helyzetet.

Kemény üzenetben ment neki a Spar-nak Lázár János

A Portfolio Építőipar 2024 konferenciáján az építőipar mellett több iparágra is kitért Lázár János, építési és közlekedési miniszter, aki az élelmiszeripar kapcsán kemény üzenetet fogalmazott meg a Spar számára is. A miniszter hosszasan foglalkozott a kiskereskedelmi lánccal, többször is osztrák fűszeresként hivatkozott rá, emellett úgy véli, több Mészáros Lőrincre és Szíjj Lászlóra van szüksége Magyarországnak.

Lázár János: több Mészáros Lőrincre és Szíjj Lászlóra van szüksége Magyarországnak

Lázár János: több Mészáros Lőrincre és Szíjj Lászlóra van szüksége Magyarországnak

A következő évek egyik fontos kérdése, hogy milyen irányt szánunk Magyarországnak. A világban az egyik legfontosabb ma a szuverenitás kérdése. A globalizáció és a lokalizáció versenye határozza meg a különböző politikai közösségek jövőjét. A magyarokat érintő kérdéseket nekünk, magyaroknak kell meghoznunk – mondta el előadásában Lázár János, építési és közlekedési miniszter a Portfolio Építőipar 2024 konferenciáján, aki az építőipar mellett az élelmiszeriparra kitérve kemény üzenetet fogalmazott meg a Spar számára is. A miniszter hosszasan foglalkozott a kiskereskedelmi lánccal, többször is osztrák fűszeresként hivatkozott rá. Emellett úgy véli, több Mészáros Lőrincre és Szíjj Lászlóra van szüksége Magyarországnak.

Kemény üzenetet küldött a magyar kormány a Sparnak, reagáltak a boltlánc vádjára

Kemény üzenetet küldött a magyar kormány a Sparnak, reagáltak a boltlánc vádjára

Élesen kritizálja a Spar Magyarország működését a kormány, azt állítva, hogy a cég csak azért kritizálja a kiskereskedelmi különadót, valamint állítja azt, hogy a lánc kiszorítására tett lépéseket a magyar vezetés, mert nem működik hatékonyan. A Nemzetgazdasági Minisztérium határozottan cáfolja a kiskereskedelmi óriás állításait.

A Spar állítja, a kormány vételi ajánlatot küldött nekik, hogy enyhítsék a különadót

A Spar állítja, a kormány vételi ajánlatot küldött nekik, hogy enyhítsék a különadót

Hans Reisch, a Spar osztrák anyavállalatának vezérigazgatója a Die Pressének adott interjúban beszélt az Európai Bizottsághoz intézett panaszukról, melyet a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt nyújtottak be. Reisch elmondta, hogy a magyar kormány egyfajta megoldást javasolt a helyzetre: a csökkentés feltétele az lett volna, hogy az állam részesedést szerezne a vállalatban.

Spar-vezér: borzasztó hátrány a 27 százalékos áfa

Spar-vezér: borzasztó hátrány a 27 százalékos áfa

Rendkívüli hátrányt okoz a magyar kiskereskedőknek az európai rekorder 27 százalékos áfa, amely fűti a bevásárlóturizmust és a szürkegazdaságot - többek között erről beszélt a Pénzcentrumnak adott interjújában Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezető igazgatója. Szóba került az infláció és az élelmiszer-ellátás kérdése is.

Bejelentették a béremelést a Sparnál

Bejelentették a béremelést a Sparnál

A Spar és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) megegyezett a 2024-es bérekről: a megállapodás szerint a 13. havi juttatás, a Spar Hűségprogram és a munkavállalók 15%-os vásárlási kedvezménye továbbra is megmarad, ezen felül az alapbér átlagosan 10-24 százalék közötti mértékben fog nőni. A bérfejlesztést a vállalat idén is saját forrás felhasználásával valósítja meg, olvasható a vonatkozó közleményből.

Karácsonyi boltzár: megszólalt a Spar

Karácsonyi boltzár: megszólalt a Spar

A Spar üzleteiben december 24-én - az Interspar hipermarketeket és egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketeket kivéve - zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét - közölte az áruházlánc.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.