Tömegével térnek át a vegetáriánus életmódra az európaiak

Tömegével térnek át a vegetáriánus életmódra az európaiak

Folyamatosan nő az alternatív táplálkozást követők száma, 2050-re százmillió vegetáriánus lehet Európában. A legtöbb és leggyorsabb változás a laktózmentes, a vegán, a vegetáriánus és a cukormentes termékek piacán várható.

A világ egyik nagy problémájára fejleszt megoldást egy magyar konzorcium

A világ egyik nagy problémájára fejleszt megoldást egy magyar konzorcium

A Sole-Mizo Zrt., a Medifood Hungary Innovation Kft. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem konzorciuma a Széchenyi Terv Plusz program keretében 996,44 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert tejfehérje-alapú élelmiszer fejlesztésére - közölte a Sole-Mizo Zrt. pénteken.

Félmilliárd eurónyi EU-s támogatást kaphatnak a tejgazdák

Újabb fél milliárd euró összegű támogatási csomagot jelentett be hétfőn Phil Hogan mezőgazdaságért felelős uniós biztos az európai tejtermelők megsegítésére - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Mezőgazdasági Tanács brüsszeli ülését követő sajtótájékoztatóján hétfőn.

Így lehet növekedni egy válságos ágazatban

A Fino-Food tejfeldolgozót a kaposvári tejipar megmentőjeként tartják számon, és több élelmiszeripari díjat besöpört az elmúlt években. Folyamatosan bővül, annak ellenére, hogy a tejágazat gondokkal küzd, és a vásárlók tejtermékekkel szemben támasztott elvárásai is átalakulóban vannak. Szommerné Egyed Linda ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy minek köszönhető a cég több mint tíz éve tartó töretlen fejlődése. Szerinte a hosszú távú siker titka a megbízható, stabil partnerek kiválasztása, a több lábon állás és a piacszerzésben pedig a folyamatos fejlesztés a kulcs.

Kínai vizsgálat a Nestlé és a Danone ellen

Vizsgálatokat indított a napokban Kína külföldi, tejport gyártó vállalatok ellen, annak gyanúja miatt, hogy a cégek megszegték a versenypiaci szabályozásokat és áraikat túl magasan határozták meg. Az említett társaságok között van a Danone és a Nestlé is - írja a Bloomberg.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.