Csúnya lett a Douglas tőzsdei debütálása

Csúnya lett a Douglas tőzsdei debütálása

A Douglas német parfüm- és kozmetikai kiskereskedelmi lánc részvényei ma debütáltak a frankfurti tőzsdén, az árfolyam azonban jóval a kibocsátási ár alatt áll.

Itt a nagy nap, tőzsdére lép a Reddit

Itt a nagy nap, tőzsdére lép a Reddit

A Reddit, amely számos online fórumnak ad otthont, 34 dollárra árazta részvényeit a tőzsdei bevezetés során, ezzel a vállalatot közel 6,5 milliárd dollárra értékelve - tudósított a Cnbc. A részvényekkel ma indulhat a kereskedés.

Jöttek a meglepetések a járvány után – Mi történik a boltokban?

Jöttek a meglepetések a járvány után – Mi történik a boltokban?

A koronavírus-járvány kitörésével a mindennapjaink részévé vált az online vásárlás. Még azok is rákényszerültek, akik azelőtt nem éltek a webshopok és appok adta „otthon, a kanapém kényelméből bevásárolok” lehetőségével. A trendforduló hatására a kiskereskedelmi értékesítés online térben bonyolított aránya jelentősen megugrott (amit természetesen a fizikai boltok bezárása is „segített”), és felmerült a nagy kérdés, hogy a pandémia utáni világban milyen szinten fog ez stabilizálódni. A járvány lecsillapodása és a karantén vége óta eltelt időben az ezzel kapcsolatos vélemények folyamatosan formálódtak, de talán most már tisztábban látszanak a trendek.

Tőzsdére mehet az Etihad Airways

Tőzsdére mehet az Etihad Airways

Az Etihad Airways, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága ismét nyereséges lett. A légitársaság tulajdonosa, az ADQ pedig már a tőzsdei bevezetést fontolgatja.

Márciusban belovagol a Wall Streetre a tőzsdét felrobbantó Reddit

Márciusban belovagol a Wall Streetre a tőzsdét felrobbantó Reddit

Néhányan még emlékezhetnek a 2021-es év lebizarrabb és talán legizgalmasabb tőzsdesztorijára, a mémrészvény-őrületre: a stimulus csekkekkel megbombázott amerikai huszonévesek egy erős befektetői közösséget hoztak létre a Redditen, a WallStreetBets nevű subreddit szervezett tevékenysége elképesztő ralikat és hedge fund-bedőléseket okozott. Nemrég megérkezett a bejelentés, hogy tőzsdére lép a tőzsdei őrületnek teret adó platform, a Reddit IPO-jára valamikor márciusban lehet számítani. De mégis mit lehet tudni a bevezetésről? Egyáltalán mi is az a Reddit, hogyan keresnek pénzt és milyenek a kilátásaik? És mit szólnak a WallStreetBets-es fiúk az egész sztorihoz?

Tőzsdére megy a Douglas

Tőzsdére megy a Douglas

A Douglas német parfüm-kiskereskedő hétfőn közölte, hogy 1,1 milliárd eurós tőzsdei bevezetést tervez a frankfurti tőzsdén, az IPO a tőkepiaci feltételek függvényében 2024 első negyedévében valósulhat meg - írja a Reuters.

Tőzsdére készül az eToro

Tőzsdére készül az eToro

Az eToro brókerplatform ismét a tőzsdére lépést tervezi, miután 2022-ben meghiúsult a folyamat - akkor egy biankó vállalat (SPAC) vitte volna tőzsdére a céget. De mit érdemes jelenleg tudni a kisbefektetők egyik kedvenc kereskedési platformjáról?

Aggódnak a Shein tőzsdére lépése miatt

Aggódnak a Shein tőzsdére lépése miatt

Marco Rubio republikánus szenátor sürgeti az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC), hogy gátolja a Shein New York-i tőzsdére való bevezetését. A felhívás komoly vitát váltott ki a nemzetközi e-kereskedelem jövőjét illetően. A Reuters által ismertetett levélben Rubio aggodalmait fejezte ki a Shein amerikai szabályozásoknak való megfelelésével és üzleti gyakorlatának lehetséges következményeivel kapcsolatban.

A tőzsde új csillagának tartották, de kudarc lett a sztárpapírból

A tőzsde új csillagának tartották, de kudarc lett a sztárpapírból

A Porsche árfolyama tavaly májusban ért el történelmi csúcsot, azóta viszont szinte korrekció nélkül esik a papír, így az akkori szintekhez képest értékének már több mint harmadát elveszítette - miközben a világ tőzsdéi új rekordokat döntögetnek. Ugyan a piac nagy várakozásokat fűzött a tőzsdei bevezetéshez, mostanra már azok is mínuszban vannak, akik az IPO óta tartják a papírjaikat. Érdekes sztori van az árfolyammozgás mögött.

Tőzsdére készül a Klarna

Tőzsdére készül a Klarna

Sebastian Siemiatkowski alapító-vezérigazgató szerint a Klarna, a svéd fintech, hamarosan tőzsdére léphet az Egyesült Államokban.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.