Megakadályozta Újbuda Önkormányzata a Déli Körvasút elindítását

Megakadályozta Újbuda Önkormányzata a Déli Körvasút elindítását

Tavaly novemberben írtunk arról, hogy Újbuda Önkormányzata bíróságon támadja meg a Déli Körvasút beruházást, miután a környezetvédelmi engedélyének alapját képező hatástanulmány nem teljesíti a korábbi bírósági döntésben foglaltakat és komoly hiányosságokat tartalmaz. Dr. László Imre, XI. kerületi polgármestere most bejelentette, hogy az ügyben bírósági döntés született, így Újbuda önkormányzata megakadályozta, hogy elkezdődjön a Déli Körvasút építése - írja az Építészfórum.

Változtatási tilalom lép életbe: egyelőre nem újulhat meg Kelenföld Városközpont területe

Változtatási tilalom lép életbe: egyelőre nem újulhat meg Kelenföld Városközpont területe

Az újbudai képviselőtestület döntése alapján változtatási tilalmat rendelnek el a Kelenföldi Városközpont területére - írja a kerület Facebook-oldalára hivatkozva az Építészfórum. A Tétényi úti üzletközpontot is magába foglaló épületegyüttes sorsa tavaly került napirendre, amikor pályázatot hirdettek az értékesítésére, amit azóta eredménytelennek nyilvánítottak. A mostani moratórium a polgármester szerint közérdeket szolgál, melynek célja az olyan visszafordíthatatlan változások megelőzése, amelyek ellentétesek lehetnek a jövőben megalkotandó, új építési szabályzattal.

Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni

Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni

Az újbudai - főként kelenföldi - Duna-parti területen kiterjedt barnamezős terület található, ami a kerület jó elhelyezkedése miatt különösen vonzó az ingatlanfejlesztők körében. A fejlesztések volumenét látva azonban a KörTér – Környezettudatosak Tere Újbudán nevű szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az új beköltözők számát nem követik az infrastrukturális fejlesztések.

Megkapta az engedélyt az újbudai óriásberuházás

Megkapta az engedélyt az újbudai óriásberuházás

Megkapta első telkeire az építési engedélyt az újbudai LAKE11 Home & Park lakóingatlanfejlesztési projekt. A fejlesztés keretében a XI. kerületben, a Kánai-tó mellett, 8 hektáron, összesen 900 lakás épül.

Vitézy Dávid elárulta, milyen lesz Dél-Buda új zöldfolyosója - Íme a legfrissebb látványtervek

Vitézy Dávid elárulta, milyen lesz Dél-Buda új zöldfolyosója - Íme a legfrissebb látványtervek

Online lakossági fórumon mutatták be a Déli Körvasút mentén létesülő újbudai zöldfolyosó közösségi tervezéssel készült tájépítészeti tanulmányterveit. Tavaly öt alkalommal dolgoztak együtt a tervezők és a helyben lakó érdeklődők, hogy közösen kitalálják, milyen legyen a főváros XI. kerületében kialakuló hosszú, a Déli Körvasút mentén két oldalt a Budaörsi úttól a Dunáig húzódó zöld tengely, ezt követően dolgoztak a tervezők a BFK és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irányításával, Újbuda, a Fővárosi Önkormányzat és a BKK bevonásával - tette közzé Vitézy Dávid, közösségi oldalán.

Így alakul át Újbuda közlekedése az új szuperkórház környékén

Így alakul át Újbuda közlekedése az új szuperkórház környékén

Januárban írta ki a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) a Dél-budai Centrumkórház közlekedésfejlesztésére vonatkozó közbeszerzést, most pedig az is kiderült, hogy a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. nyerte el a tervezésre kiírt pályázatot - írja a Magyarépítők.hu. A komplexum tervpályázatát az M-Teampannon Kft. és Rutkai Pál András nyerte. A FŐMTERV feladata a Dél-budai Centrumkórházhoz kapcsolódó közösségi és közúti, valamint a gyalogosok és a kerékpárosok megfelelő kiszolgálására alkalmas közlekedési infrastruktúra tervezése.

Érthetetlen? - Ezért pörög tovább az új lakások piaca

Érthetetlen? - Ezért pörög tovább az új lakások piaca

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi lehet a fővárosi újlakás-piac mozgatórugója, kik vásárolják meg azokat a lakásokat, amiknek átlagos kínálati ára 68, míg a medián ára 58 millió forint. Bár a lakásépítési engedélyek száma mérséklődött az elmúlt két év során, a korábban indított fejlesztések miatt a használatbavételi engedélyt kapott lakások száma 11 éves rekordot döntött tavaly, országosan 28 ezer, Budapesten több mint 6300 új lakással. A fővárosban a XI. kerület lett a legnépszerűbb fejlesztési helyszín, így ottani példákon keresztül néztük meg, hogy mekkora beruházások épülnek, azokban kik vásárolnak lakásokat és milyen hatással lesz ez a kerület életére.

Első látásra meglepő dologra kap 1,5 milliárdot Brüsszeltől a XI. kerület

Az Európai Bizottság ötödik, egyben utolsó pályázati felhívásának eredménye szerint 11 európai város, köztük Budapest XI. kerületének innovatív kezdeményezése jut összesen 45 millió euró (mintegy 16 milliárd forint) uniós forráshoz az Európai Regionális és Fejlesztési Alapból.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.