Már csak két napig regisztrálhat early bird áron! - Nagy nevekkel jön az Energy Investment Forum

Már csak két napig regisztrálhat early bird áron! - Nagy nevekkel jön az Energy Investment Forum

Már csak bő két napig, vasárnap estig, regisztrálhat early bird jegyáron a Portfolio október 5-i Energy Investment Forum 2023 konferenciájára, amelynek rendkívül erős lesz a szakmai programja, hiszen hat szekcióban, rangos előadók sorával beszéljük át az energetika és az energiapiacok legfontosabb témaköreit, a Magyarország előtt álló főbb kihívásoktól kezdve a villamosenergia-hálózat rugalmassági kérdésein át az ellátásbiztonsági és főbb geopolitikai témákig. A programot folyamatosan frissítjük az új előadó és panelbeszélgető nevekkel, témákkal, így érdemes rendszeresen visszatérni az oldalra, regisztrálni pedig itt lehet.

Nagy nevekkel rajtol a Portfolio Energy Investment Forum konferenciája, érdemes már most regisztrálni!

Nagy nevekkel rajtol a Portfolio Energy Investment Forum konferenciája, érdemes már most regisztrálni!

Nagy nevekkel indul október 5-én a Portfolio Energy Investment Forum konferenciája, hiszen a nyitó nagyelőadásokat az Európai Bizottság Energiapiaci Főigazgatóságának helyettes vezetője, Matthew Baldwin, illetve Lantos Csaba energiaügyi miniszter tartja. Őket az összesen hat szekcióban számos további rangos előadó, energetikai szakértő követi majd, így már most érdemes regisztrálni a Portfolio felületén, hiszen még extra early bird áron lehet részt venni az év egyik legfontosabb energetikai konferenciáján.

Már az MVM-től is gyűjt energiapiaci adatokat a KSH

Már az MVM-től is gyűjt energiapiaci adatokat a KSH

Együttműködési megállapodást írt alá a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MVM Energetika Zrt., valamint az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., a megegyezéssel szorosabb szakmai kapcsolat jön létre, valamint az energiaágazat és piac mélyebb megismerése válik lehetővé statisztikai célú adatátvételeken keresztül - közölte a KSH az MTI-vel.

A bankpánik a karbonpiacot sem kímélte: csak úgy cikáznak a hírekre a legnagyobb kibocsátók költségei

A bankpánik a karbonpiacot sem kímélte: csak úgy cikáznak a hírekre a legnagyobb kibocsátók költségei

Az energiaválság, a szénerőművek reneszánsza, a politikai döntések és a pénzügyi piacok sokkhatásai a karbonkvóták piacát sem kímélte, a kvótaárak elképesztő volatilitást mutattak az elmúlt másfél évben, ezzel arra kényszerítve a megfelelési kötelezettséggel rendelkező vállalatokat - vagyis azokat az ipari termelőket és energiavállalatokat, akik az uniós kibocsátás-kereskedelmi szabályozás alá tartoznak - hogy sokkal tudatosabban tervezzék a működésüket. Rajtuk kívül, egyre több iparág szereplője fog a szén-dioxid-kibocsátási szabályozások alá bekerülni, nekik most az a feladatuk, hogy a pénzügyi piacok, a szabályozások, az energiapiac, az innovációk területén egyszerre jeleskedjenek, fenntartva a minél kisebb károsanyag-kibocsátású, de profitábilis üzletmenetet. Nem kis feladat, de a felkészülés és a kvótapiacokra hatást gyakorló tényezők ismerete segítséget jelenthet. Ezzel a céllal rendezett workshopot a Holt Global Group és a Pact Capital, akik április 18-án részt vesznek a Vállalati Energiabeszerzés és április 25-én a Sustainable Tech konferencián is.

Az áremelést már nem fogadja el a piac - Tovább nyílik az olló az építőiparban

Az áremelést már nem fogadja el a piac - Tovább nyílik az olló az építőiparban

Elkezdődött a Portfolio ötödik alkalommal megrendezett Építőipar konferenciája, a 2023-as év számtalan bizonytalanságot és kihívást állít a szakma, az iparág, a piac számára. A rendezvény első előadásai során a makrogazdasági jellemzők, az energiapiaci kilátások és az építőipar jövője volt fókuszban. Évekig elhúzódó recesszióra nem kell számítania az építőipari szakmának, a fizetőképes kereslet viszont csökkenni fog még, így a gyártóknak, kereskedőknek fel kell készülnie az árcsökkenésre. A piac ugyanis már nem fogadja el az áremelést.

Kényszer szülte nyitottság: minden újdonságba kapaszkodnak az ingatlanpiac szereplői

Kényszer szülte nyitottság: minden újdonságba kapaszkodnak az ingatlanpiac szereplői

A 2022-es év sokkszerű változásokat hozott, egyben újabb és újabb akadályokat állítva a hazai ingatlanpiac, és az egész gazdaság elé. Ebben a korántsem egyszerű helyzetben különösen fontos, hogy a maradandót alkotó és értéket teremtő szakemberek munkáját elismerjük: ezzel a céllal adtuk át idén is az Indotek Group és a Portfolio Csoport által létrehozott Év Ingatlanpiaci Tehetsége Díjat. Az elismerést Dohos Dávid, az energo hungary társügyvezetője kapta, aki munkájával igazi kapcsolatot teremt az energia-, és az ingatlanpiac között. A közgazdász és befektetési elemző szakembertanulmányai befejezte óta az energiaszektorban tevékenykedik, az elmúlt években kifejezetten a megújulóenergia-termelésre, rugalmassági eszközök hasznosítására, ezekhez kapcsolódó üzletmodellek és szerződéses struktúrák kialakítására specializálódott. Úgy tűnik, hogy az energiaválság magával hozta azt is, hogy ez a két iparág egymásra támaszkodva, egy sokkal hatékonyabb és fenntarthatóbb működésre álljon át. Az Év Ingatlanpiaci Tehetsége Díj nyertesével készült interjúban bemutatjuk, hogy milyen lehetőségek rejlenek a cégek számára az energiapiaci krízis kezelésére és milyen potenciál rejlik a létesítmények teljesítményváltoztatási képességében.

Február-március lehet a legkritikusabb a magyar gázellátásban, akkor kell a szerencse

Február-március lehet a legkritikusabb a magyar gázellátásban, akkor kell a szerencse

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása.A mai adás első részében az európai és benne a magyar energiapiacról, valamint a következő időszak ellátásbiztonságáról lesz szó. A témával kapcsolatban Pletser Tamás, az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázpiaci elemzője volt a vendégünk, aki egyebek mellett elmondta: az import leállása esetén – a tárolók magas töltöttségi szintje miatt – nem télen, hanem egy esetleges tavaszi hidegbetöréskor akadhatnak legnagyobb eséllyel problémák a magyar gázellátásban. A műsor második részében Dr. Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatóját kérdeztük, egyebek mellett a hitelezési folyamatokról, valamint arról, hogy a kamatstopot miképpen magyarázták el a tulajdonosaiknak. A banki szakemberrel beszéltünk arról is, hogy a monetáris környezet ellensúlyozza-e azokat a gazdasági intézkedéseket, melyek negatívan érintik a bankok nyereségességét. Végül pedig vendégünk volt még Tibor Dávid, a Masterplast elnökvezérigazgatója is, akit más témák mellett a nemrég lezajlott sikeres tőkeemelésről kérdeztünk. Az adásban elhangzó interjúkat az október 19-én megrendezett Budapest Economic Forumon rögzítettük.

Ezek a startupok oldják meg Európa gondjait? - A magyarok is bemutatkoztak

Ezek a startupok oldják meg Európa gondjait? - A magyarok is bemutatkoztak

Számos energiamegtakarítást, illetve szén-dioxid-csökkenést eredményező technológia, megoldás mutatkozott be a szeptember végén tartott The Business Booster eseményen, közöttük egy magyar csapat is, akik a hőenergia tárolási innovációjukat ismertették. Ezek a közlekedési, megújuló energián alapuló, hulladékkezelési, valamint energiatárolási újdonságok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kontinens elérje a 2050-re kitűzött nettó zéró kibocsátást.

Így segíthetik az energiaátmenetet az épületek

Így segíthetik az energiaátmenetet az épületek

Az energiahatékonyság növelésének közép- és hosszú távú terveiről is szó volt az Energy Investment Forum konferencia délutáni szekciójában. A szakértők számos praktikát, ötletet, megoldást említettek, amivel igenis növelhető a hatékonyság és egyben csökkenthető az energiafogyasztás, valamint a vállalatok és a lakosság havi rezsiszámlája.

Magyarország is bevállalta - Duplázni kell az energiamegtakarításunkat

Magyarország is bevállalta - Duplázni kell az energiamegtakarításunkat

Az Energy Investment Forum délutáni előadásai során többek között szó volt az energiahatékonyságról, az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) hazai bevezetésének eddigi tapasztaltairól, a jelenlegi energiamegtakarítás növeléséről, valamint a zöld hidrogénben rejlő lehetőségekről.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Talicskával hordják a pénzt a magyarok bankszámláiról, mi folyik itt?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.