Mekkora osztalékot fizethet a Mol?

Mekkora osztalékot fizethet a Mol?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Mol tavalyi negyedik negyedéves számait elemeztük, miután a cég közzétette gyorsjelentését. Vendégünk volt Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázipari elemzője. A második részben az orosz ukrán-háború friss fejleményeiről kérdeztük Ács Bencét, a Portfolio Globál rovatának elemzőjét. Szó volt Avgyijivka városának lehetséges feladásáról és röviden szót ejtettünk Alekszej Navalnij váratlan haláláról is, amely témával egyébként jövő héten részletesen is foglalkozunk majd.

Az adóhoz vagy az árréshez nyúlhat a kormány?

Az adóhoz vagy az árréshez nyúlhat a kormány?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében üzemanyagpiac volt a téma annak apropóján, hogy az árak ismét 600 forint felett vannak, illetve, hogy a kormány lehetőséget lát arra, hogy beavatkozzon a benzin árába (a dízelnél erre nincs mód). Vendégünk volt Mohos Kristóf, a Portfolio üzemanyagpiaccal is foglalkozó elemzője. A második blokkban arról volt szó, hogy újabb piacok nyílhatnak meg a hazai juhtenyésztők előtt, és egész ígéretes év lehet számukra 2024. Erről Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét kérdeztük.

Magyarország megint stagnál

Magyarország megint stagnál

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A mai műsor első részében a tavalyi negyedik negyedéves magyar GDP-adatról lesz szó, ami igencsak rácáfolt az elemzői várakozásokra. Erről Madár Istvánt, lapunk makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében arról beszéltünk, hogy az Európai Parlament is jóváhagyta az EU szigorított, tagállami költségvetésekre vonatkozó ellenőrzési mechanizmusát, így pedig egyre valószínűbb, hogy Magyarország sem kerülhet el egy újabb kötelezettségszegési eljárást, ezennel a büdzsé folyamatai miatt. A témával kapcsolatban Szabó Dániel, a Portfolio EU-s ügyekkel foglalkozó elemzője volt a vendégünk.

A kormány belenyúl a legjobban fizető államkötvénybe

A kormány belenyúl a legjobban fizető államkötvénybe

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy milyen szabálymódosításról döntött a kormány a babakötvénnyel kapcsolatban és milyen okok állhatnak a változások mögött. Beszéltünk arról is hogy miként lehet egy 30-as éveiben járó magyarnak is babakötvénye. A témáról Árgyelán Ágnest, a Portfolio pénzügyi elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében arról beszéltünk, hogy 910 milliárd forint értékben nyílnak meg EU-s pályázatok a következő hónapokban, és elérhetővé válik többek között egy nulla százalékos hite vállalkozások számára. Vendégünk volt Weinhardt Attila, a Portfolio makroelemzője.

Bedobta a törülközőt az OTP

Bedobta a törülközőt az OTP

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért vonult ki az OTP a román piacról és mit kezdhet azzal a tetemes összeggel, amelyet a tranzakcióért kapott. Erről Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét kérdeztük. A második blokkban azt jártuk körül, hogy miként élte túl Gautam Adani milliárdos indiai üzletember cégbirodalma a botrányt, amely bő egy éve robbant ki a Hindenburg Resarch jelentése nyomán. Vendégünk volt Kaszab Balázs, a Portfolio részvényelemzője.

Mire készül az MNB?

Mire készül az MNB?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása, amelyben többek között a friss inflációs adatról, a forint árfolyamáról, a kamatdöntésekről, a BUBOR-DKJ-vitáról és a Magyar Nemzeti Bank eredményeiről beszélgettünk Kuti Zsolttal, az MNB monetáris politikáért, pénzügyi piaci és makrofinanszírozási elemzésekért felelős ügyvezető igazgatójával.

Itt az első hiányadat: mikor engedi el céljait a kormány?

Itt az első hiányadat: mikor engedi el céljait a kormány?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a januári költségvetés egyenlege volt a téma. Erről Csiki Gyergelyt, a Portfolio lapigazgatóját, makroelemzőjét kérdeztük. A második blokkban az úgynevezett sejtalapú húsok piacáról volt szó, amelyek előállítási költsége nagy mértékben csökkent az elmúlt években, mégis messze vannak attól, hogy tömegterméknek tekintsük azokat. Vendégünk volt Braunmüller Lajos, az Agrárszektor főszerkesztője.

Fontos várost veszíthet el Ukrajna

Fontos várost veszíthet el Ukrajna

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében az orosz-ukrán háború volt a téma. Hamarosan eleshet ugyanis Avgyijivka városa és Zelenszkij ukrán elnöknek nehéz döntést kell hoznia. Vendégünk volt Huszák Dániel, a Portfolio Globál rovatának vezető elemzője. A második részben azt jártuk körbe Palkó Istvánnal, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjével, hogy kinek érheti meg a Magyar Államkincstár új nyugdíj-előtakarékossági számlája.

Felrobbant a Meta árfolyama, de mi jön ezután?

Felrobbant a Meta árfolyama, de mi jön ezután?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy az Egyesült Államok részvénypiaca szempontjából egy nagyon fontos időszakon vagyunk túl. Érdemes most a Meta Platforms papírjaira figyelni, hiszen a kedvező gyorsjelentés után gyakorlatilag felrobbant a közösségi média vállalat árfolyama. Vendégünk volt Jónap Richárd, a Concorde Értékpapír Zrt. részvénypiaci stratégája. A második részben a friss ipari és kiskereskedelmi adatokat elemeztük Madár Istvánnal, a Portfolio vezető makroelemzőjével.

Mi lesz a PMÁP-pal az alacsonyabb kamat mellett?

Mi lesz a PMÁP-pal az alacsonyabb kamat mellett?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében az új Prémium Magyar Állampapírról (PMÁP) volt szó, amely keddtől már csak a korábbinál alacsonyabb kamattal érhető el az első kamatperiódusban. Vajon megőrizte még versenyképességét a PMÁP, vagy érdemes körülnézni más papírok között is? Erről kérdeztük Árgyelán Ágnest, a Portfolio pénzügyi elemzőjét. A második blokkban annak jártunk utána, hogy az elmúlt bő 20 évben az a befektető járt jobban, aki magyarországi ingatlanba fektette a pénztét, vagy az aki akár a magyar akár a tengerentúli tőzsdén fialtatta a vagyonát? Erről Futó Pétert, a Portfolio ingatlanpiaci elemzőjét kérdeztük.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan nyomás alá kerül Magyarország pillanatokon belül, aminek évekig fizethetjük az árát
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.